Διακοπές!

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Απολαυστικός Τομ Σόγερ!

Βρεθήκαμε με το γιο μου την Κυριακή στο Μαρκόπουλο και απολαύσαμε την παράσταση του "Τομ Σόγερ" από το θέατρο "Περίακτοι". Δυστυχώς όσοι το χάσατε... χάσατε! Ήταν η τελευταία παράσταση για τη φετινή σεζόν.
Ευτυχώς για σας το έργο θα παιχτεί και το καλοκαίρι.
Τους "Περίακτους" τους είχα δει και σε μια ακόμη εξαιρετική παράσταση, στους "Βάτραχους" του Αριστοφάνη, ένα καλοκαίρι στο Πόρτο- Ράφτη.
Το δύσκολο εγχείρημα του να ανεβάζεις μια πασίγνωστη ιστορία, με τον κίνδυνο των συγκρίσεων με άλλες παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες, δεν πτόησε τους "Περίακτους". Και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Αξίζει, νομίζω να αναφέρω τους συντελεστές, που ο καθένας έδωσε τον καλύτερο εαυτό του.

Στοιχεία Παράστασης:
ΤΟΜ ΣΟΓΕΡ του Mark Twain

Σκηνοθεσία: Σπύρος Κολιαβασίλης
Σκηνικά - κοστούμια: Ράνια Αντύπα
Μουσική σύνθεση: Μιχάλης Αβραμίδης
Χορογραφίες: Αντρέας Τζινέρης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Τσόδουλος, Γιάννης Φιλίππου, Σοφία Γκίτζου, Ελένη Γκλιάτη, Αννίτα Παπαζαχαρίου, Γιώργος Λαμπριανός, Αλέξια Τερεζάκη, Σωτήρης Δούβρης

Πρεμιέρα:
Σάββατο 03/11/2007 ώρα 8.15 μ.μ.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο ΤΟΜ ΣΟΓΕΡ, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή έργα του Αμερικανού συγγραφέα Mark Twain. Παρουσιάζει καταστάσεις και πρόσωπα μιας άλλης εποχής που όμως δε διαφέρουν και πολύ από τη σύγχρονη πραγματικότητα. Ο Τομ Σόγερ, ένα μικρό και ατίθασο παιδί, αλλά με ιδιαίτερα ευαίσθητη ψυχή μας μαθαίνει πώς να διατηρούμε τη φαντασία μας και την παιδικότητά μας. Είναι για τα μικρά παιδιά η μετουσίωση όλης τους της ιδιοσυγκρασίας. Βλέπουν σε αυτόν τον εαυτό τους. Θέλουν να παίξουν μαζί του γιατί είναι σαν και αυτόν.

Λίγα λόγια για την Παιδική Σκηνή:
Για 8η χρονιά, η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της, έχοντας πια σημαντική παρουσία στο χώρο του παιδικού θεάτρου. Με αριθμούς θεατών που ξεπερνούν τις 12 χιλιάδες, κερδίζει επάξια την εμπιστοσύνη των γονέων, των συλλόγων και των δασκάλων. Και αυτό γιατί έχει ως βασικό της στόχο πάντα τη δημιουργία παραστάσεων και θεαμάτων άρτιων αισθητικής με έργα κλασικά και σύγχρονα. Παρουσιάζει παραστάσεις για παιδιά που δεν έχουν σαν στόχο τους τη «μπαλαφάρα» και την «καζούρα», αλλά την εξοικείωση του παιδιού στο θεατρικό δρώμενο. Συνεργασίες στο παρελθόν με την Ξ. Καλογεροπούλου, το Δ. Σαββόπουλο, το Ν. Μαυρουδή, τη Ζ. Σαρρή, το Β. Λαζαρίδη, τον Κ. Δαρλάση κ. αλλ. αποτελούν για το Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ, σοβαρή ταυτότητα.


Περισσότερες πληροφορίες:
Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ
Καραολή & Δημητρίου 5 19003 Μαρκόπουλο Αττική ή Τ.Θ. 163
τηλ.: 2299 0 40803 (7.00 – 9.00 το απόγευμα) φαξ: 2299 0 63728

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων – Κλείσιμο Παραστάσεων

Τηλ.: (10.00 με 13.00 Δευτέρα ως Παρασκευή)
Ηλέκτρα Λιούμη κιν. 6932 439586 e-mail: ilektra@periaktoi.gr

e – mail: info@periaktoi.gr
Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα των ΠΕΡΙΑΚΤΩΝ
http://www.periaktoi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: