Διακοπές!

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Το μεγάλο φαγοπότι!

Αφού μας παίρνουν και τα τελευταία ευρώ που μας είχαν αφήσει, ας δούμε στη συνέχεια πως τα μοιράζουν για την προβολή τους.
Όπως γράφεται στον "Επενδυτή" (6-7/9/2008):
-Ο ΕΟΤ μοιράζει για την προβολή της Ελλάδας 7,7 εκατομμύρια ευρώ σε διαφημιστικές εταιρίες!
-Το ΥΠΕΧΩΔΕ για να διαφημίσει το εκπληκτικό έργο του που όλοι ζούμε καθημερινά μοιράζει 4 εκατομμυριάκια...
-Το ΥΠΠΟ σε πολιτιστικές εκδηλώσεις για νέους (ξέρετε αυτές που αντίθενται με ...πλήρη διαφάνεια) δίνει 1,6 εκατομμύρια ευρώ.
-Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) επίσης -προφανώς θεωρώντας ότι έχει μεγαλουργήσει- μοιράζει άλλα 4,4 εκατομμύρια ευρώ για την Επικοινωνία της με το λαό (παρεμπιπτόντως τα δίνει στην ίδια εταιρία που θα μοιραστεί με μια άλλη και τα εκατομμύρια του ΕΟΤ -μάλλον θα είναι μοναδικών ικανοτήτων τα στελέχη της. Τι άλλο να υποθέσουμε στην Ελλάδα της αξιοκρατίας;)
-Το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, για να μας ευαισθητοποιήσει θα δώσει 650 χιλιάδες ευρώ.
-Ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος, θα προβάλλει τη φέτα (ελπίζω όχι εντός Ελλάδος που την αγοράζουμε από μόνοι μας) πληρώνοντας 700 χιλιάδες ευρώ.
-510 χιλιάδες ευρώ θα διαθέσει ο Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου για τη διοργάνωση εκδήλωσης.

Και όλα αυτά δεν είναι παρά ψίχουλα. Δυο εταιρίες (η μια είναι η ίδια με τον ΕΟΤ και την ΕΕΤΤ) θα μοιραστούν ούτε λίγο ούτε πολύ 40 εκατομμύρια ευρώ (!!!) για να διαφημίσουν τον ΟΠΑΠ -όπως λένε ανεπίσημες πηγές.

Θα θέλαμε πολύ να ξέραμε πόσα εκατομμύρια ξοδεύονται συνολικά για τη διαφήμιση και την προβολή τόσο της κυβέρνησης, όσο και των Οργανισμών και Επιχειρήσεων που συνδέονται με το Κράτος.
Μόνον πρόχειροι υπολογισμοί μα ςφέρνουν πονοκέφαλο...

5 σχόλια:

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Κώστα μου
Αυτή η κυβέρνηση είναι απλά η Μαφία με ένδυμα πολιτικό.
Το χειρότερο όμως απ' όλα είναι ότι οι Έλληνες μαζοχίζονται τόσο, που θεωρούν τον (μικρό σε όλα) Καραμανλή, ως τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό!!!!!!!!!! Τί πρέπει να μας κάνει άλλο ;;;; Πόση περσσότερη ανικανότητα να δείξει;;;; Θα ρωτούσε βέβαια κάποιος. Μα ποιον να θεωρούσε καταλληλότερο;;;;;;;; Το Φούφουτο!! Αποκλείεται να είναι χειρότερος!!!!!!!!!

kostasst είπε...

Θα ξυπνήσουμε άραγε ποτέ; Θα δούμε το οφθαλμοφανές;

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Kostasst
Μα δεν θέλει να ξυπνήσει ο "περιούσιος" λαός. Καλά του έρχεται κι έτσι γιατί είναι το ίδιο διεφθαρμένος με τους πολιτικούς του! Σκέπτεσαι να μάθαινε π.χ. αύριο,(ο λαός) ότι δεν τα "παίρνουν" πια οι δημόσιες υπηρεσίες, Πολεοδομίες,εφορίες κ.λ.π. Ξέρεις τι θα συνέβαινε;; Θα είχαμε εθνική κατάθλιψη, αφού το "αντισύστημα" του λαού σε συνεργασία με τα κρατικά τρωκτικά, δεν θα μπορούσε πια να δουλέψει μέσα στο σύστημα.......

kostasst είπε...

Έχεις δίκιο! Η διαφθορά διαχέεται πλέον στοσύνολο του πληθυσμού. Ακόμη και για την πιο μικρή δουλειά, φτάνεις να "λερώνεις τα χέρια σου". Το σύστημα μοιάζει ανίκητο. Μα τώρα που έφτασε στα όρια του και πλέον εκατομμύρια συμπολίτες μας βλέπουν "πόρτα", ίσως ξυπνήσουν, έστω και επώδυνα...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Η Ελπίδα κάνει καλό Κώστα μου στην ψυχολογία και δεν κοστίζει τίποτα!!