Διακοπές!

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

...Ίδια γεύση και στα Τρίκαλα...

Παιδικές χαρές Τρικάλων: Κούνια που τις κούναγε
Γράφει ο/η Administrator από: http://www.trikaland.gr
12.11.08
Κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών ενέχουν ορισμένες παιδικές χαρές στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών σε μερικές παιδικές χαρές μπορεί να αποβεί μοιραίο. Συγκεκριμένα, μας εξήγησαν ότι παρουσιάζουν κακή συντήρηση καθώς πολλές κούνιες έχουν σπασμένα κιγκλιδώματα με κίνδνο να πέσουν. Ορισμένα παιδιά δεν το προσέχουν, στην επιθυμία τους να παίξουν. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που μας είπαν “Αν δεν είναι ο γονέας μαζί τους, για να προσέχει τις κινήσεις τους, δύσκολα τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο”. Συνεπώς, θα πρέπει οι γονείς να γίνουν φύλακες των παιδιών και είναι συνεχώς κοντά τους.

Πολλές παιδικές χαρές που χαρακτηρίζονται και ως δημοφιλείς καθώς πολλά παιδάκια την επισκέπτονται βρίθουν σοβαρών κινδύνων και κατασκευαστικών ατελειών. Μία βόλτα στα Τρίκαλα αρκεί για να παρατηρήσεις σπασμένες κούνιες, χαλασμένες τσουλήθρες κ.α.

Τα όργανα αναρρίχησης, η τσουλήθρα και οι κούνιες φαίνεται να είναι τα πλέον υπεύθυνα όργανα πρόκλησης ατυχημάτων από πλευράς εξοπλισμού, λιγότερο δε η αμέλεια από μέρους των γονέων, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΚΕΠΠΑ(Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων).
Ενδεικτικό είναι αυτό που μας ανέφερε κάτοικος της πόλης «Υποτίθεται πως φέρνουμε τα παιδιά για να παίξουν, να τρέξουν και να χαρούν μόνο που εμείς, οι κηδεμόνες τους, είμαστε αναγκασμένοι να τα ακολουθούμε σε κάθε τους βήμα, “μη το ένα και μη το άλλο”.

Το πρόβλημα είναι μείζονος σημασίας καθώς μιλάμε για παιδιά ηλικιών 3 και πάνω. Καλό θα ήταν να μεριμνήσουν οι υπεύθυνοι ώστε να υπάρχει φύλαξη τις βραδινές ώρες γιατί είναι χώρος ψυχαγωγίας και θα πρέπει να προστατεύεται.
Ορισμένοι μάλιστα ασυνείδητοι, πετούν σκουπίδια και άλλου τέτοιου είδους πράγματα γιαυτό θα ήταν καλό να υπάρχει φύλακας, ο οποίος θα φροντίζει να παραμένουν καθαροί και χωρίς προβλήματα οι παιδότοποι.
Πολλοί τέτοιοι παιδότοποι σε άλλες πόλεις είναι περιφραγμένοι. Καλό θα ήταν να μεριμνήσει η δημοτική αρχή ώστε οι χώροι να περιφράζονται μετά το πέρας της ημέρας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νάκη μας ανέφερε ότι πολλά προβλήματα έχουν λυθεί και σε ερώτηση μας για τα προβλήματα στην παιδική χαρά που βρίσκεται στο Τζαμί της πόλης, δήλωσε ότι ο Δήμος έχει στείλει ήδη τον σιδερά να διορθώσει όποιο πρόβλημα προέκυψε.
Επίσης μας ανέφερε ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί καινούργιες παιδικές χαρές σε τρείς πλατείες της πόλης για να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών. Οι νέοι παιδότοποι βρίσκονται στις πλατείες, Βουβής, Σεισμόπληκτα και κοντά στο 3ο ΚΑΠΗ.

Μας ενημέρωσε, επίσης ότι ο Δήμος Τρικκαίων έχει προχωρήσει στην παραγγελία ακόμα τριών παιδικών χαρών που θα τοποθετηθούν στις πλατείες Βουβής, στην Τεχνική σχολή και στα Εργατικά.
Όπως και έχει θα πρέπει να λυθούν και άλλα προβλήματα που προκύπτουν σε παιδικές χαρές που δεν είναι περιφραγμένες καθώς όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι γίνονται διάφοροι βανδαλισμοί, εικόνα που συναντούμε συχνά.

Γ. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: