Διακοπές!

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Ένα γελαστό απόγευμα



Απογευματάκι Τετάρτης βρέθηκα στο Nice n Easy, μπαρ- εστιατόριο στον πεζόδρομο Ομήρου και Σκουφά. Πήγα να συναντήσω τον "χαμογελαστό σεφ" Νικόλα Σακελλαρίου, εκ των δημιουργών αυτής της ζεστής γωνιάς.Μαζί με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη από τη Θεσσαλονίκη και τον εκ Δράμας ορμώμενο σεφ Χρήστο Αθανασιάδη, αποφάσισαν να υλοποιήσουν μια δύσκολη ιδέα: Πιάτα υγιεινά και γευστικά, με βιολογικά προϊόντα -όπου αυτό είναι δυνατόν- και με τιμές χαμηλές. Μέσα στον τιμοκατάλογο θα βρείτε πολλές πληροφορίες για την υγιεινή διατροφή και διατροφικές πληροφορίες για κάθε πιάτο. Όλα τα βιολογικά προϊόντα αναγράφονται, ενώ χρησιμοποιούνται πολλά υλικά με ονομασία προέλευσης.


Η τριάδα απέδειξε πως το καλό gourmet φαγητό δεν χρειάζεται να είναι κι ακριβό.
Με το Νικόλα βρεθήκαμε για να μου δώσει συνταγές για τη στήλη μου περί διατροφής στο "Παιδί & Νέοι Γονείς". Εκεί προσπαθούμε να προτείνουμε τρόπους ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν την καλή κουζίνα και να τρέφονται υγιεινά.
Τις συνταγές που μου έδωσε τις κρατάω προς το παρόν κρυφές (προορίζονται για δημοσίευση μετά τις γιορτές), όμως αυτά που γεύτηκα και είδα, δεν μπροώ να τα αποκρύψω.
Εξαιρετικές γεύσεις, άψογη παρουσίαση και ήρεμο περιβ΄λλον με συμπαθητικούς ανθρώπους γύρω σου. Δύσκολα σηκώνεσαι να φύγεις... Ειδικά αν σου προτέινουν μια σοκολατένια αμαρτία brownies με παγωτό βανίλια.
Μοιράζομαι μαζί σας -μέσα από τις φωτογραφίες- τις στιγμές που πέρασα εκεί. Εκτός βέβαια από το παγωτό: Αυτό το έφαγα!
Εσείς πάρτε μια ιδέα από τα πιάτα της ημέρας και τις τιμές τους, αλλά και από το περιβάλλον.
Νομίζω πως θα σας συναντήσω εκεί -μάλλον χωρίς τα παιδιά. Και οι γονείς έχουν δικαίωμα σε προσωπικές απολαύσεις!


Λίγα λόγια για το Νικόλα...
Γεννημένος στις Σέρρες ο Νικόλας Σακελλαρίου από μικρός ανακάλυψε την ιδιαίτερη κλίση που είχε προς την μαγειρική τέχνη. Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, δίπλα σε διακεκριμένους και καταξιωμένους chef.
Συστήνει ανεπιφύλακτα την Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα αφού αποδεδειγμένα είναι και οι δύο βασισμένες στην Μεσογειακή διατροφή και πλούτος μοναδικών γευστικών συνδυασμών και υγιεινής διαβίωσης. Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία και σε Gourmet εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Παρακολούθησε σεμινάρια με θέμα την αγροτική οικονομία και την παραγωγή ειδών διατροφής όπως τις τρούφες (μανιτάρια), την στρουθοκάμηλο την πλούσια ποικιλία τής πατάτας κα. 
Παρουσίαζε την μαγειρική από τους δέκτες του Μακεδονία TV, από την τηλεόραση του STAR CHANNEL μέσα από την εκπομπή «ΟΛΑ ΚΑΛΑ» με την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου και βρισκόταν στην ομάδα του «Καλομελέτα και έρχεται» με την Σοφία Αλιμπέρτη στον ΑΝΤ1 για δύο συνεχή χρόνια μαγειρεύοντας.


Αξιοποίησε τη δημιουργικότητα καθώς και την αγάπη του για τη διδασκαλία, διδάσκοντας μαγειρική σε ιδιωτικές σχολές, προβάλλοντας τις συνταγές του, για δύο έτη μέσα από το ένθετο περιοδικό «Κουζινομαγειρέματα» της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, αλλά και φέτος μέσα από το «Ε.Τ. κουζίνα» του Eλεύθερου Tύπου, δημιουργεί την δική του «σχολή» προτείνοντας υγιεινή διατροφή και εύκολους τρόπους παρασκευής, για να κάνουμε το μαγείρεμα διασκεδαστικό παιχνίδι και μοναδικό τρόπο συνεύρεσης με φίλους και την οικογένειά μας. Συνταγές του βρίσκουμε κάθε εβδομάδα στα site www.logodiatrofis.gr και www.youdiet.gr αφού ο Νικόλας ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διατροφής, με θέματα όπως η τροφογνωσία, η παχυσαρκία, η πρόληψη κ.α με ιδιαίτερο ζήλο, προερχόμενος από μια νεότερη γενιά chef η τάση της οποίας βασίζεται στο living well.

Δεν υπάρχουν σχόλια: