Διακοπές!

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Πινακοθήκη ηλιθίων 2 - Η ανίκητη ομάδα!

Μάθαμε χθες πως από τις 14 Φεβρουαρίου η γραμμή 3 του μετρό θα σταματάει στην Εθνική Άμυνα. Αιτία η δημιουργία του σταθμού της "Αγίας Παρασκευής". Η γραμμή μέχρι το αεροδρόμιο θα επαναλειτουργήσει μετά τις 31 Αυγούστου...
Όπως καταλαβαίνετε μας περιμένει αφάνταστη ταλαιπωρία.
Για ακόμη μια φορά οι πολίτες θα πληρώσουν τα λάθη των αρμοδίων.
Διαλέγετε και παίρνετε:
-Φταίνε εκείνοι που δεν πρόβλεψαν το πέρασμα της σήραγγας από την Αγία Παρασκευή και έτσι το κόστος κατασκευής ανεβαίνει υπέρμετρα και η γραμμή κλείνει για έξι μήνες.
-Φταίνε εκείνοι που βαφτίζοντας ως "Σταθμό Μετρό Αγίας Παρασκευής" ένα σταθμό που βρίσκεται στο... Χαλάνδρι (!) και σε απόσταση δέκα λεπτών με τα πόδια από τον σταθμό "Χαλάνδρι" (και οι δυο στο Κοντόπευκο!)προκαλούν ταλαιπωρία εξυπηρετώντας μικροκομματικά και ίσως επιχειρηματικά συμφέροντα.
Οι κερδισμένοι του νέου σταθμού του μετρό θα είναι τα δυο παρακείμενα σουπερμάρκετ (Σκλαβενίτης & Βερρόπουλος), το ACS (Το σχολείο της Αμερικανικής Κοινότητας με το "Κέντρο Τεχνών" του) κ.α.
Ο σταθμός Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στο ...Χαλάνδρι

Από εκεί και πέρα θα ήθελα να ηξερα ποιός (αν)εγκέφαλος σκέφτηκε να κλείσει το μετρό την ίδια στιγμή που γίνονται έργα και στον Ηλεκτρικό, που όπως ήδη γράψαμε έχει κάνει τη ζωή των επιβατών μαρτύριο. Δεν θέλω καν να φανταστώ τι θα συμβεί από την ημέρα του Αγίου Βαλλεντίνου που χιλιάδες επιβάτες θα προσπαθήσουν να εξυπηρετηθούν από τον ήδη προβληματικό Ηλεκτρικό (υποτίθεται ότι τα έργα εκεί ολοκληρώνονται τον Μάρτιο)
Ακόμη θέλω να δω τι θα συμβεί στον Προαστικό που θα έχει μείνει πλέον το μόνο μέσον που θα εξυπηρετεί από το Αεροδρόμιο. Θα προσθέσουν βαγόνια; Θα διπλασιάσουν (τουλάχιστον) τα δρομολόγια;
Σιγά μην κάνουν οτιδήποτε... Μήπως θα ταλαιπωρηθούν οι ίδιοι;

Στο χάρτη φαίνεται καθαρά ότι και ο νέος σταθμός βρίσκεται στο Χαλάνδρι, αλλά και η μικρή του απόσταση από τον επόμενο σταθμό..

Δεν υπάρχουν σχόλια: