Διακοπές!

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Ακαδημίας 61


Σαββατοκύριακο έρχεται, πολλοί θα κατεβείτε στο κέντρο για διάφορους λόγους, έτσι βρήκα την ευκαιρία να σας παρουσιάσω τα "Μπριζολάκια της Ακαδημίας".
Ο σεφ Αντώνης Καφέτσιος, με σπουδές στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα, λάτρης της ελληνικής κουζίνας, αφού εργάστηκε στο Κάραβελ, την Αθηναϊδα και το Αγιολή στη Γλυφάδα, αποφάσισε να μας βάλει σε πειρασμό με τις γευστικές του προτάσεις, δίπλα στη Λυρική.

Τα σουβλάκια του απλά δεν παίζονται (και οι τιμές του είναι πολύ χαμηλές). Τα μπριζολάκια είναι τρυφερά, οι ιδέες για τα σουβλάκια πρωτότυπες, αλλά όχι εξεζητημένες, οι τηγανητές πατάτες είναι... πατάτες και τα χύμα κρασί εξαιρετικό.
Και να φανταστείτε ότι βρέθηκα χθες εκεί για να μου ετοιμάσει ο Αντώνης νηστίσιμες συνταγές για παιδιά (θα τις διαβάσετε σε κάποιο επόμενο τεύχος του περιοδικού "Παιδί & Νέοι Γονείς").
Έτσι λοιπόν αυτή τη φορά αντιστάθηκα και μέσα στα αρώματα του ψητού κρέατος δοκίμασα τηγανίτες από καρότο και κολοκύθι, σπιτικό σπανακόρυζο και νηστίσιμο... παστίτσιο με λαχανικά!
Αυτά δυστυχώς δεν θα τα βρείτε, αλλά αν είσαστε χορτοφάγοι μπορεί να δοκιμάσετε τις ωραίες σαλάτες αλλά και το σουβλάκι λαχανικών...

Τις φοβερές τηγανίτες λαχανικών δεν θα τις βρείτε, ίσως όμως πείσουμε τον Αντώνη να τις προσθέσει κάποια στιγμή στο μενού...

1 σχόλιο:

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Αχ μωρέ Κώστα τερψιλαρύγγιε! Οι σιελογόνοι μου αδένες σε πλήρη λειτουργία μετά από αυτά που διάβασα. Τρέχω...