Διακοπές!

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

-Γιατί δεν του έδωσαν και τον Ηνίοχο;

-...Γιατί δεν τον ζήτησε!
Ο λόγος για τον προστάτη των τεχνών Οδυσσέα Κυριακόπουλο, που ευτυχώς δεν έφερε σε δύσκολη θέση τον υπουργό Πολιτισμού και την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία, ζητώντας τον Ηνίοχο, γιατί θα αναγκάζονταν να του τον... δώσουν.
Έτσι βολεύτηκε με λίγο από το Δελφικό Τοπίο, όπως διαβάσαμε...
Η ιστορία μοιάζει απίστευτη και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου θα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και φυσικά όλοι οι αυτουργοί θα είχαν υποστεί τις συνέπειες του νόμου.
Αφού τους αφήσαμε να καταστρέψουν τη Γκιώνα (και τη Μήλο για να μη ξεχνιόμαστε) θεώρησαν απολύτως φυσικό να απλώσουν τα αρπακτικά τους χέρια και στους Δελφούς... Σε ένα από τα μοναδικά τοπία του κόσμου. Σε έναν τοπο ιερό -με όλη τη βαρύτητα που έχει ο όρος- για όλη την ανθρωπότητα.
Σε έναν τόπο που σεβάστηκαν ακόμη και οι πιο βάρβαροι κατακτητές...
Όχι όμως τα λαμόγια (κι ας μη μου αρέσει τέτοιου είδους γλώσσα και ορολογία- αλλά σε αυτούς μόνον τέτοια γλώσσα ταιριάζει)της πολιτικής, της επιστήμης(!) και των επιχειρήσεων...

Ο Ηνίοχος, λοιπόν, παραμένει στο μουσείο των Δελφών, χάρις στην ευγένεια του πρώην προέδρου του ΣΕΒ και νυν της Λυρικής...

Στη φωτογραφία ο κ.Κυριακόπουλος μιλάει για τα νέα μεταλλεία που θα ανοίξει στην Ακρόπολη. Οι Πανεπιστημιακοί μας τον θαυμάζουν.


Η Πετρούλα θα ρίξει τιμητικά την πρώτη τσαπιά στο νέο μεταλλείο ΕΛΜΙΝ (Βαρδινογιάννης κλπ)- S & B (Κυριακόπουλος)που αναμένεται να ανοίξει σύντομα στην περιοχή μόλις δοθεί και τυπικά η άδεια από τους αρμοδίους.
Στη φωτογραφία το νέο λατομείο:


Διαβάζουμε στο Iteanet (αναδημοσίευση από το "Πρώτο Θέμα"):
"...Το Υπ.Πολιτισμού, επι Υπουργείας των Γιώργου Βουλγαρακη και Μιχάλη Λιάπη, έδωσε άδεια εξόρυξης βωξίτη στην "S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε"...μέσα στον προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών...υπόθεση στην οποία βοήθησε και η 'Ι Εφορεία Προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων Δελφών,καθώς ενέκρινε ως εξαιρετικά επείγον την άδεια «υπόγειας εκμετάλλευσης μεταλλείου βωξίτη με επιφανειακές επεμβάσεις 33.438,8 τ.μ., στη θέση "Ανατολική Κεφαλή 90" Δήμου Ιτέας, Νομού Φωκίδας»....

Όπως παραδέχεται η αρμόδια Εφορεία, «στα νοτιοδυτικά και σε απόσταση 1.500 μέτρων περίπου μέτρων (σε ευθεία), στη θέση Πιλίκινος, διατηρούνται ορατά λείψανα αρχαίου πύργου των κλασικών - ελληνιστικών χρόνων»! Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ενώ η S&B υπέβαλε συμπληρωματικά στοιχεία πριν από την τελική έγκριση της άδειας εξόρυξης, περιορίζοντας το αρχικό της αίτημα του χώρου επέμβασης από τα 33.438 τ.μ. στα 18.000 τ.μ., το υπουργείο Πολιτισμού εμφανίστηκε εξαιρετικά «γαλαντόμο» εγκρίνοντας το αρχικό της αίτημα. Ισως είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό Δημόσιο διαφωνεί με μια εταιρεία για τον λόγο ότι επιμένει να της δώσει τα διπλά απ’ όσα ζητά!!!"
Το δημοσίευμα:


....Τυπώστε την κάτωθι φωτογραφία, βάλτε την πάνω σε φελιζόλ και θα είναι ένας θαυμάσιος στόχος για τα βελάκια σας!

4 σχόλια:

Σταλαγματιά είπε...

Τα έχουν ξεπουλήσει όλα.
Και αυτό δεν με θλίβει απλά αλλά με προσβάλει και με εξοργίζει.
Θαύμασα τον Ηνίοχο στους Δελφούς πριν λίγα χρόνια.
Όπως θαύμασα και την Αφροδίτη της Μύλου και την Νίκη της Σαμοθράκης δυστυχώς στο Λούβρο όπως και πολλά ακόμη δικά αρχαία.
Λυπάμαι ειλικρινά .
Η γλώσσα που χρησιμοποίησες είναι επιεικής, οι χαρακτηρισμοί που αρμόζουν είναι άλλοι.
Τα βελάκια μου βρήκαν νέο στόχο !

Καλό απόγευμα

korinoskilo είπε...

ετοιμα τα βελακια ....... περιμενουμε να πεις πυρρρ :Ρ

καλησπερες κωστα

ειναι απαραδεκτα ολα..... :/

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΘΑΥΜΑΣΑ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟΝ ΗΝΙΟΧΟ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΑΣ.

kostasst είπε...

Αναστασία καλημέρα... Όταν εμείς δεν σεβόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά, πώς περιμένουμε να τη σεβαστούν οι υπόλοιποι; Το Δελφικό τοπίο έχει υμνηθεί απο τους μεγαλύερους στοχαστές και λογοτέχνες και βρέθηκαν εδώ μερικοί τυχάρπαστοι κάτι άθλιοι "επιστήμονες" και υπουργοί της συμφοράς για να ξεπουλήσουν ότι έχουμε και δεν έχουμε. Σκέψου ότι ο "κύριος" αυτος κάνει κουμάντο και στη Λυρική...
Korinoskilo καλημέρα και σε σένα. Εμπρός... πυρ!
Σκρουτζάκο, είναι να απορείς με όποιον δε νιώθει δέος μπροστά σε τέτοια τοπία, μπροστά σε τέτοια έργα πολιτισμού.
Αν είμασταν στην αρχαία ελληνική δημοκρατία, το μόνο που θα τους ταίριαζε θα ήταν ο εξοστρακισμός.
Καλημέρα