Διακοπές!

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Οι εκπαιδευτικοί που τιμούν το επάγγελμά τους, σέρνονται στα δικαστήρια!

Διαβάστε αυτό και σκεφτείτε λίγο τι ολισθηρό δρόμο έχουμε πάρει...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 132ου Δ.Σ. ΑΘΗΝΩΝ
Συνάδελφοι/συναδέλφισσες και φίλοι


Στις 16/6/2006 και ώρα 09:00 στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Ευελπίδων) δικάζεται η πρώην Διευθύντρια του 132ου Δ.Σ. Αθήνας για τη δυνατότητα που έδωσε στους μετανάστες μαθητές/τριες του σχολείου μας να διδαχτούν την μητρική τους γλώσσα.
Μαζί της δικαζόμαστε όχι μόνο εμείς, που τα χρόνια της θητείας της συναποφασίσαμε και υποστηρίξαμε όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο, αλλά παράλληλα και όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί της πράξης που ονειρεύονται ένα σχολείο για όλα τα παιδιά και προσπαθούν να το πραγματοποιήσουν με την εκπαιδευτική τους πρακτική μέσα στις τάξεις.
Σας καλούμε όλους και όλες να παρευρεθείτε μαζί μας στο δικαστήριο για να υποστηρίξουμε από κοινού το δικαίωμα στην παιδαγωγική ελευθερία, στην ισότητα και τη δημοκρατία.

Εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν και υπηρετούν στο 132ο Δ. Σ. της Αθήνας

Κορρέ Χρυσή
Μακρυγιάννης Γεώργιος
Μάστορα Πολυξένη
Παπαδοπούλου Ευρώπη
Βασιλάκου Παρασκευή
Παυλοπούλου Ολυμπία
Βουλαλάς Κλεάνθης
Τσιροπούλου Μαρία
Σκαρτίλας Σωτήρης
Ευθυμίου Τερέζα
Σταυροπούλου Ηλιάνα
Χαραβιτσίδης Πέτρος
Γεμιδοπούλου Αικατερίνη
Ταζοπούλου Στεργιανή
--------------------
Αναδημοσίευση απο το Διαβατήριο


Μπορείς να δεις τα πράγματα από πολλές οπικές γωνίες. Στην κρίση (κατευθυνόμενη ή πραγματική) που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό γύρω από τους μετανάστες υπάρχουν ποκίλλες απαντήσεις. Αν από τη μια πλευρά προβάλλεται η βία από κάποιες άλλες προτείνονται σαφή μέτρα για την ένταξη των μεταναστών. Μάλλον η ένταξη είναι η πιο βιώσιμη λύση.
Η Στέλλα Πρωτονοταρίου και οι συνεργάτες της στο 132ο Δημοτικό Σχολείο της Γκράβας το κατάλαβαν αυτό από νωρίς. Πριν οι περισσότεροι από εμάς συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ της Γκράβας ξεκίνησαν μόνοι τους ένα εκπαιδευτικό πείραμα με και για τα παιδιά και τους γονείς της Γκράβας. Με στόχο την καλύτερη υποδοχή των παιδιών των μεταναστών στο σχολείο αλλά και την συνεισφορά στην προσπάθεια για την ένταξη των γονιών τους δημιούργησαν ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων που θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει "πιλοτικό" για όλην την εκπαίδευση.

Όπως θα ξέρετε η Στέλλα Πρωτονοιταρίου δέχτηκε πολλές επιθέσεις για το έργο της και διώχτηκε από το σχολείο. Την Τρίτη 16 Ιουνίου θα παρουσιαστεί σε δικαστήριο ως κατηγορούμενη για την παραχώρηση αιθουσών του σχολείου για την πραγματοποίηση μαθημάτων μητρικής γλώσσας σε αλλόγλωσσους μαθητές το διάστημα 2005- 2007, εκτός διδακτικού ωραρίου...
Εμείς μπορούμε μόνο να δηλώσουμε τη συμπαράσταση μας για την άδικη δίωξη της και τις απέραντες ευχαριστίες μας για το έργο που προσέφερε και που ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει για την εκπαίδευση, την ένταξη των μεταναστών και εν τέλει για την κοινωνική ευημερία στις πόλεις μας.

Ευχαριστώ την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, που με το δημοσίευμα της μας ενημέρωσε για αυτή την υπόθεση. Διαβάστε την εξαιρετική της ιστοσελίδα: http://afroditealsalech.blogspot.com/, όπου δημοσιεύει και μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Ναϊμ Ελγαντούρ, προέδρου της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας...

2 σχόλια:

korinoskilo είπε...

το διαβασα και στις ελβας το μπλοκ ... ειναι απιστευτο τι μπορει να κανει το ,,σστημα,, για να χαλασει κατι καλο που γινετε :)


καλησπερες

kostasst είπε...

Το μήνυμα είναι: Καθείστε στ' αυγά σας. Ακολουθείτε τυφλά τις οδηγίες και τα εγχειρίδια...