Διακοπές!

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Η απάντηση του Συνήγορου και η σιωπή του Δημάρχου

Θα θυμάστε όλη την ισοτρία με την παιδική χαρά στην οδό Σικελιανού στην Αγία Παρασκευή. (Διαβάστε περισσότερα στο http://stoforos.blogspot.com/2009/06/blog-post_7437.html)
Έλαβα την Παρασκευή, την ακόλουθη επιστολή απο το "Συνήγορο του Πολίτη"
"Αγαπητέ κύριε Στοφόρο,

Ο Συνήγορος του Πολίτη έλαβε την αναφορά σας στις 17 Ιουνίου 2009, η οποία έλαβε τον αριθμό πρωτοκόλλου 11538.
Την υπόθεση σας έχει αναλάβει η ειδική επιστήμονας κα Ι Κουβαριτάκη (τηλ. 210-7289616) η οποία θα μελετήσει με σειρά προτεραιότητας και θα σας ενημερώσει για την πορεία της έρευνας.
Σας επισημαίνουμε ότι η αναφορά σας προς το Συνήγορο του Πολίτη δεν αναστέλλει τις προθεσμίες για τυχόν προσφυγή στα αρμόδια διοικητικά όργανα ή δικαστήρια.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά εμ τον αριθμό του τηλεφώνου σας προκειμένου να μπορεί να πραγματοποιηθεί κάποια πιθανή πρωινή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας.
Σας ευχαριστούμε που απευθυνθήκατε στην Ανεξάρτητη Αρχή "Συνήγορος του Πολίτη".

Με εκτίμηση


Γιώργος Μοσχος
Βοηθός Συνήγορος
Για τα Δικαιώματα του Παιδιού"

Πραγματικά εκτίμησα τον τρόπο αντιμετώπισης από την Ανεξάρτητη Αρχή. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, νιώθεις ότι σου φέρονται όπως ταιριάζει σε έναν πολίτη.
Δυστυχώς το ακριβώς αντίθετο θα πρέπει να πω για το Δήμο Αγίας Παρασκευής:
Βλέπετε, ακριβώς την ίδια μέρα -17 Ιουνίου- έστειλα το ίδιο ακριβώς κείμενο στο Δήμο και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 15631. Όπως μου ειπώθηκε από τους αρμόδιους υπαλλήλους διαβιβάστηκε στην Τεχνική Υπηρεσία και στο Γραφείο Δημάρχου. Από τότε η απόλυτη σιωπή.
Προφανώς και ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος είναι πολύ απασχολημένοι ώστε αν ασχολούνται με όσα λένε ή ζητούν οι πολίτες. Κι όμως από τα δικά μας χρήματα τρέφονται και ζουν (αν δεν κάνω λάθος).
Θα έπρεπε να έχουν τη στοιχειώδη ευγένεια να απαντήσουν. Έστω και για να πουν πως έχω άδικο σε ότι γράφω. Τη σιωπή τους όμως, μόνον ως άγνοια στοιχειωδών κανόνων κοινωνικής συμπεριφοράς μπορώ να την θεωρήσω.
Ελπίζω τουλάχιστον να μην τους ξαναέχουμε την επόμενη τετραετία κοντά μας. Ίσως αξίζει να δοκιμάσουμε πιο ευγενείς ανθρώπους...

Όσο για το ότι χρειάστηκε να γίνει ολόκληρη φασαρία για να αντικαταστήσουν τέσσερα επικίνδυνα παγκάκια σε μια παιδική χαρά, τι να πει κανείς;

4 σχόλια:

korinoskilo είπε...

να τους ξαναψηφησετε :Ρρρ

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Η εικόνα που δίνεις Κώστα είναι Ερώπη και Βαλκάνια μαζί. Το γενικό πασάλειμμα είναι η Ελλάδα

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Κώστα μου νόμιζα ότιέίχα γραφεί από παλιά αναγνώστης σου αλλά δεν το είχα κάνει. Το έκανα τώρα όμως

kostasst είπε...

korinoskilo τι να πω; Είμαστε άξιοι της τύχης μας!
Φαίδωνα καλημέρα, έγινες αναγνώστης τη σωστή στιγμή για να συμπληρωθεί μια 50αδα! Φοβάμαι πως έχουμε ένα μικρό πασάλειμμα Ευρώπης, αλλά κατά τ' άλλα μάλλον με αφρικανική χώρα μοιάζουμε!