Διακοπές!

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Οι φασίστες χτυπούν ανενόχλητοι, κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα: Νέο θύμα της Χρυσής Αυγής η τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου


Αυτή η κοπέλα που βλέπετε έπεσε θύμα των χρυσαυγιτών. Αυτού του υπόκοσμου που συντηρείται με την ανοχή της αστυνομίας, όταν δεν συνεργάζονται στενά... Ας ελπίσουμε σήμερα οι δυο εκπρόσωποι του ναζισμού, του φασισμού και του ρατσισμού να μείνουν εκτός βουλής...
Το "έγκλημα" της κοπέλας είναι ότι έστειλε την άθλια φυλλάδα που της μοίρασαν στο μόνο μέρος που αξίζει να βρεθεί: Στον σκουπιδοντενεκέ.
Ας δει η κοινωνία τι τέρατα δημιουργεί, πριν να είναι αργά...

Το ρεπορτάζ του TVXS:
Περίπου 10 μέλη της Χρυσής Αυγής που μοίραζαν προεκλογικό υλικό στο σταθμό του μετρό «Κατεχάκη» επιτέθηκαν στη Σοφία Παπάζογλου, επειδή πέταξε την εφημερίδα που της έδωσαν. Η κοπέλα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με τραύματα στο πρόσωπο. Η Χρυσή Αυγή ωστόσο, αρνείται με ανακοίνωσή της ότι μέλη της ευθύνονται για την επίθεση.

Η Σ. Παπάζογλου κατέβαινε τις σκάλες του μετρό, όταν περίπου 10 άτομα την πλησίασαν για να της δώσουν προεκλογικό υλικό της Χρυσής Αυγής. Πήρε τα φυλλάδια, και στη συνέχεια τα πέταξε στα σκουπίδια. Η κίνηση εκνεύρισε τους νεαρούς, με αποτέλεσμα να της επιτεθούν και να την χτυπήσουν στο πρόσωπο. Παράλληλα, την έβριζαν και της έριξαν καυστικό σπρέι στα μάτια και στο πρόσωπο, εξαιτίας του οποίου δεν μπορούσε να αναπνεύσει και να δει.

Οι υπάλληλοι του μετρό, οι οποίοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, κάλεσαν ασθενοφόρο και η κοπέλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων. Από δικούς της ανθρώπους που βρίσκονται στο νοσοκομείο, ενημερωθήκαμε ότι προς το παρόν οι γιατροί δεν τους έχουν εξηγήσει ακόμα ποια ακριβώς είναι η κατάστασή της, αλλά «δεν υπάρχει εμφανές πρόβλημα. Τα μάτια της όμως είναι πρησμένα και έχει εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο».
Η αστυνομία βρίσκεται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο και η νεαρή κοπέλα δίνει κατάθεση για το περιστατικό.
Σημειώνεται πάντως ότι η Χρυσή Αυγή αρνείται με ανακοίνωσή της ότι μέλη της ευθύνονται για την επίθεση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:
(Σημείωμα δικό μου: Προσέξτε το ύφος της ανακοίνωσης και το "αγγλοεβραϊκό κεφάλαιο")
O σταθμός των ΜΚΟ που στηρίζει τους Οικολόγους Πράσινους του Τρεμόπουλου και ο οποίος μετέδωσε το 5λεπτο της Χρυσής Αυγής, παραβιάζοντας κάθε νόμο στις 4.30 το πρωί! Μεταδίδει ότι Χρυσαυγίτες κτύπησαν γυναίκα που ήταν… “ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ” κουμπάρα δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ…

Το βρώμικο σιωνιστικό αγγλοεβραϊκό κεφάλαιο των λαθρεμπόρων επιτίθεται με ψέματα κατά της Χρυσής Αυγής.
Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τα όσα μεταδίδει ο σταθμός-προστάτης των οικολόγων πράσινων ΣΚΑΪ, ότι δήθεν μέλη της Χρυσής Αυγής έριξαν καυστικό υγρό στα μάτια μιας γυναίκας! Η οποία γυναίκα ΕΤΥΧΕ (τι σύμπτωση!!!) να είναι κουμπάρα με την δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Σαπουνά, η οποία αμέσως το μετέδωσε… Αρνήθηκαν την διάψευσή μας δείχνοντας ξεκάθαρα ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο και είμαστε σίγουροι ότι ακόμη και αν αργεί κάποτε ΣΙΓΟΥΡΑ έρχεται!

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγων Πράσινων-ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Με ανακοινώσεις τους, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδίκασαν την επίθεση εναντίον της Σ. Παπάζογλου.
Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «Η φασιστική πρακτική των μελών της «Χρυσής Αυγής» δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται με τέτοιου είδους ενέργειες. Πριν από λίγες ημέρες, απειλές είχε δεχθεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Αθήνας, Π. Λάμπρου. Σήμερα, τα ναζιστικά κατάλοιπα επιτέθηκαν, ψεκάζοντας με σπρέι το πρόσωπο της Σοφίας Παπάζογλου. Αύριο ίσως ακολουθήσουν και άλλοι.
Η αποθράσυνση της «Χρυσής Αυγής» έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ενισχύεται όταν, αντί της καταδίκης της, συναντά την αδιαφορία απέναντι στην τραμπούκικη δράση της. 

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας για την αναζήτηση των ενόχων και την παραδειγματική τους τιμωρία, πριν υπάρξουν και άλλα θύματα».

«Είναι πρωτοφανές για ένα κόμμα να ξυλοκοπάει πολίτες επειδή δεν παίρνουν τα προεκλογικά του φυλλάδια», επισημαίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, προσθέτοντας ότι «η σημερινή επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής δεν είναι η πρώτη, αλλά η πιο πρόσφατη σε μια σειρά βιαιοτήτων για τις οποίες σπανίως οι δράστες αναζητούνται και ακόμα πιο σπάνια συλλαμβάνονται και οδηγούνται στα δικαστήρια».

«Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά, η Ελληνική Αστυνομία θα καταφέρει να εξακριβώσει ποια μέλη της Χρυσής Αυγής μοίραζαν προεκλογικό υλικό έξω από τον συγκεκριμένο σταθμό και ποιοι από αυτούς ήταν οι δράστες και ποιοι οι συνεργοί τους. Το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει κάτι που είναι γνωστό σε όλους εκτός από τις δικαστικές αρχές: η Χρυσή Αυγή είναι μια επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση που πρέπει να τεθεί εκτός νόμου», καταλήγει η ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασινων.

«Οι δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών δεν θα περάσουν!», αναφέρει ο τίτλος του δελτίου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στην τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου, μέρα μεσημέρι στο σταθμό του Μετρό στην Κατεχάκη. Η δολοφονική διάθεση των νεοναζί εκφράστηκε με τη χρήση σπρέι, με το οποίο ψέκασαν τη νεαρή τραγουδίστρια στα μάτια και σε όλο το πρόσωπο, μόνο και μόνο επειδή αρνήθηκε να διαβάσει μια προκήρυξή τους!
Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είχαν «πιάσει δουλειά» από το ξημέρωμα, αφού (σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις) επιχείρησαν να κάψουν και το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 2 π.μ. μπροστά στη βιβλιοθήκη. Η χαρακτηριστική άνεση με την οποία δρουν, επιτίθενται και τραυματίζουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων που τους χρησιμοποίησαν και των μηχανισμών κρατικής καταστολής, οι οποίοι είναι πολύ αποτελεσματικοί όταν πρόκειται να τσακίσουν εργατικές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις ή να εξαπολύσουν πογκρόμ κατά μεταναστών, αλλά ξέρουν να βάζουν πλάτη στην τρομοκρατική δράση των ρατσιστικών συμμοριών.

Η Χρυσή Αυγή και οι όμοιοί της κάνουν τη βρόμικη δουλειά του συστήματος. Στέλνουν μήνυμα καταστολής για την επόμενη μέρα της άγριας αντιλαϊκής επίθεσης. Δεν θα τους περάσει!», καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη σχετική ανακοίνωση..."

Ποιά είναι η Σοφία Παπάζογλου (από το www.oikotopia.gr)

Η Σοφία Παπάζογλου γεννήθηκε το 1972 στο Βέλγιο. Το 1978 εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συνεργάστηκε με τον ουτίστα Κυριάκο Καλαϊτζίδη σε συναυλίες στην Μακεδονία, αξιοποιώντας τις έντονες μνήμες παραδοσιακών και λαϊκών τραγουδιών, τις οποίες είχε από την παιδική της ηλικία.
Το 1995 άρχισε η συνεργασία της με τον Νίκο Μαμαγκάκη, ο οποίος της εμπιστεύτηκε την ερμηνεία των τραγουδιών του κύκλου «Στεναγμός Ανατολίτης» (LYRA 1996). Δυο τραγούδια του Νίκου Μαμαγκάκη ερμήνευσε για την κινηματογραφική παραγωγή του Νίκου Περάκη «Προστάτης Οικογενείας» (1997) και άλλα δυο, επίσης δικά του, στην δισκογραφική έκδοση «Μικρό έπος για τον Ανδρέα Ροδινό» (Sony 1999)
Το 1998 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος σε μουσική και στίχους του Γιώργου Ζήκα, με τίτλο «Πάμε Νότια». Άλλες δισκογραφικές συμμετοχές: «Μονάχα για να ταξιδεύω», μουσική Χρίστου Τσιαμούλη (Lyra, 1997) «Τραγούδια και σκοποί του Πόντου» Ζωντανή ηχογράφηση από το Θέατρο Παλλάς, 1998 «World Festival of Sacred Music», (C.C.n'C - Germany 1999) «Κώστας Σκαρβέλης: Από την Πόλη στον Πειραιά», (Eros Music 2000) «Λάζαρος Κουλαξίζης: Μικρασιάτικα» (Eros Music, 2001)
Συνεργάστηκε σε συναυλίες με τους: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ορφέα Περίδη, Παντελή Θαλασσινό, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Χρίστο Τσιαμούλη, Πέτρο Γαϊτάνο, Πόλυ Πάνου, Μαριώ, Μανώλη Μητσιά, Γλυκερία, Δημήτρη Κοντογιάννη, Αγάθωνα Ιακωβίδη, Καίτη Κουλλιά, Ελένη Βιτάλη και τον Γιώργο Νταλάρα.
Από το 2000 συνεργάζεται τακτικά με την ορχήστρα «Εστουδιαντίνα» Βόλου, που ειδικεύεται στην αυθεντική αναπαραγωγή του σμυρνέϊκου και ρεμπέτικου μουσικού ύφους. Επίσης, το 2002 ξεκίνησε συνεργασία με το συγκρότημα «Δυνάμεις του Αιγαίου» η οποία κατέληξε σε περιοδεία στην Αυστραλία.
Τον Ιούνιο του 2000 μαζί με τον Δημήτρη Κοντογιάννη, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο φεστιβάλ του Saint - Denis στο Παρίσι ερμηνεύοντας ρεμπέτικα και σμυρνέϊκα τραγούδια. Τον Σεπτέμβριο του 2002 εμφανίστηκε στο Ηρώδειο στην παράσταση «Θάλασσα» του Λυκείου Ελληνίδων. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς πήρε μέρος στην παράσταση του Νίκου Μαμαγκάκη «Τα Ιερά Τραγούδια του Έρωτα», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το καλοκαίρι του 2002 συμμετείχε μαζί με τους Πασχάλη Τερζή, Γλυκερία και Γεράσιμο Ανδρεάτο στην συναυλία του «Διφώνου» στο Λυκαβηττό, αφιερωμένη στον λαϊκό συνθέτη Θόδωρο Δερβενιώτη. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς τραγούδησε μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στο Summer Stage του Central Park στη Νέα Υόρκη.
Τα τέλη του 2002 ως μέλος του συγκροτήματος Smyrna Trio και σε συνεργασία με το αμερικάνικο συγκρότημα BRAVE OLD WORLD συμμετείχε σε σειρά συναυλιών στην Ολλανδία και το Βέλγιο.
Το 2002 ξεκίνησε μια νέα δισκογραφική συνεργασία με την UNIVERSAL MUSIC και την άνοιξη του 2003 κυκλοφόρησε η νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Όσα σου μοιάζουν» σε μουσική του Μανώλη Πάππου και παραγωγή - ενορχήστρωση του Αλκίνοου Ιωαννίδη και του Μιλτιάδη Παπαστάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: