Διακοπές!

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Νταντάδες αμέσου δράσεως στην Πάτρα! Πότε θα μας έρθουν κι εδώ;


Για μια ενδιαφέρουσα καινοτομία του Δήμου Πατρέων διαβάσαμε στο χθεσινό Έθνος. Έχω άραγε καμιά ελπίδα να εφαρμοστεί κι εδώ ή θα πρέπει να μετακομίσουμε με τα... αγγελούδια μας στην Πάτρα;

Ειδικοί παιδαγωγοί για τα... άτακτα Πατρινόπουλα

Ερχονται στο σπίτι και παρέχουν συμβουλές στους γονείς για το πώς θα αντιμετωπίζουν προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών. Υπηρεσία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά
Πρόκειται για μία νέα υπηρεσία του Δήμου Πατρέων που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έρχεται να βοηθήσει τους γονείς που κατοικούν στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Ετσι ο Δήμος διαθέτει από χθες «νταντάδες» για τα... άτακτα Πατρινόπουλα.
Πιο συγκεκριμένα, όταν μία οικογένεια χρειάζεται βοήθεια, θα μπορεί να απευθύνεται στην κοινωνική υπηρεσία της δημοτικής αρχής.
Οι ειδικοί παιδαγωγοί που θα υπάρχουν εκεί, θα κάνουν επίσκεψη κατ οίκον στις οικογένειες και θα συζητούν και με τα παιδιά και με τους γονείς τους.
Οπως επεσήμανε ο δήμαρχος της Πάτρας, Ανδρέας Φούρας: «Η δημοτική αρχή έχει σχεδιάσει μία σειρά νέων καινοτόμων κοινωνικών δράσεων, οι οποίες προσεγγίζουν άμεσα την καθημερινότητα των δημοτών.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η νέα υπηρεσία "Παιδαγωγός στο Σπίτι". Θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην οικογένεια, μέσα στον χώρο της και θα προτείνει πρακτικές ώστε να ξεπερνιούνται οι δυσκολίες που υπάρχουν στις συμπεριφορές των παιδιών. Με άλλα λόγια, θα είναι μία νταντά, την οποία θα καλούν οι γονείς και θα ζητούν τη βοήθειά της, για να τους δώσει πρακτικές συμβουλές στο πώς να διαχειριστούν τα παιδιά τους».

Το πρόγραμμα
Η ιδέα ανήκει στον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής της Πάτρας Αμπετ Χασμάν. Ο αντιδήμαρχος παρουσίασε τις λεπτομέρειες του προγράμματος μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας - Πρόνοιας Αντώνη Χαροκόπο, την ψυχολόγο Ολγα Δημητροπούλου και τις παιδαγωγούς Χαρά Ταμβάκη και Αννα Κρεμανταλά.
Στόχοι της παρέμβασης αυτής είναι, σύμφωνα με τον κ. Αμπετ Χασμάν, οι εξής:
§ Η εξομάλυνση των συγκρούσεων των γονέων με τα παιδιά και των αδελφών μεταξύ τους.
§ Η ανάδειξη εναλλακτικών τρόπων που διευκολύνουν την επικοινωνία και τη διαχείριση της συμπεριφοράς των παιδιών.
§ Η οριοθέτηση των παιδιών και η εκπαίδευση σε εξειδικευμένα θέματα, όπως ύπνος, διατροφή, ατομική φροντίδα, ασφάλεια κ.λπ.
Οι στόχοι θα εξειδικεύονται σε κάθε οικογένεια, με βάση τα αιτήματα και τις δυσκολίες που αναγνωρίζονται από την παιδαγωγό.
Οι ενδιαφερόμενοι τα παιδιά των οποίων είναι ηλικίας 4 έως 8 χρόνων, μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2610-390.962-3 από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Ειδικευμένος επιστήμονας θα επισκέπτεται την οικογένεια και θα παρεμβαίνει συμβουλευτικά για την καλύτερη αντιμετώπιση των παιδιών στην ανάπτυξή τους.
Για την επιλογή μιας οικογένειας και την ένταξή της στο πρόγραμμα τα κριτήρια θα είναι καθαρά επιστημονικά.

ΛΙΝΑ ΜΠΑΣΤΑ

3 σχόλια:

korinoskilo είπε...

τι ωραια ειδηση ..... μακαρι να επεκταθει σε καθε δημο!!!
αυτονοητο και αυτο ε?


την καλησπερα μου

Phivos Nicolaides είπε...

Υπέροχη ιδέα. Μακάρι να βρει μιμητές!

kostasst είπε...

Για να δούμε. Εγώ τους πριμένω πως και πως!