Διακοπές!

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Το Mont Blanc του προέδρου της ΓΣΕΕ


Βλέπετε το στυλό που κρατάει στο χέρι του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ; Είναι ένα Mont Blanc αξίας 300 ευρώ. Όσο περίπου μισός μισθός ενός ανθρώπου που έχει μεταπτυχιακό και εργάζεται υπό το καθεστώς "Stage"...
Ο εργατοπατέρας με αποδοχές που φθάνουν σε δυσθεώρητα ύψη, όπως είδαμε και σε λίστα που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, με συμμετοχή στο ΔΣ της ΔΕΗ και με άλλες παροχές -λόγω θέσης- είχε το απίστευτο θράσος να επιτεθεί στους ανθρώπους που αμείβονται με μισθούς πείνας... Παίρνει ο ίδιος τόσα λεφτά, όσα 15 εργαζόμενοι με Stage μαζί...

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ παίζει το μπεγλέρι του καθισμένος στις πλουσιοπάροχες αμοιβές του, κάνει μηνύσεις σε όσους αποκαλύπτουν τις αποδοχές του και παίζει με τη ζωή εργαζομένων που έχουν περισσότερα προσόντα από αυτόν...

Διαβάζω στο ρεπορτάζ της Ημερησίας:

Σε κυβερνητικό επίπεδο θα αποφασιστεί η «τύχη» όσων απασχολήθηκαν για περισσότερο από 24 μήνες στο Δημόσιο με τα Stage, ενώ τα προγράμματα αυτά θα εφαρμόζονται στο εξής αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα και με μικρή διάρκεια.
Αυτό αποσαφήνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Λοβέρδος μετά την αντίδραση του προέδρου της ΓΣΕΕ.
«Αν οποιοσδήποτε σκέφτεται ότι αυτή η κατάρα για την ελληνική κοινωνία πρέπει να επιβραβευτεί με μονιμοποίηση, τότε όλες οι διακηρύξεις για διαφάνεια και αξιοκρατία, πάνε στο καλάθι των αχρήστων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Σε αντίθεση με τον Α. Λοβέρδο -ο οποίος προχθές είχε πει πως «έχουν αξιώσεις και δεν μπορείς να διώξεις αυτούς που έχουν περάσει το 24μηνο»- ο Ι. Παναγόπουλος δήλωσε ότι δεν συμφωνεί «με τη διατύπωση που αφήνει παραθυράκια και θεωρεί ότι κάποιοι που πέρασαν από βουλευτικό γραφείο μπορούν να μονιμοποιηθούν».

ΑΣΕΠ
«Οι ανάγκες των προσλήψεων πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με διαγωνισμό, διακομματικό έλεγχο και καθαρές διαδικασίες, μέσω ΑΣΕΠ», κατέληξε. Όπως αποκαλύφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΟΑΕΔ (στην οποία συμμετείχε ο Α. Λοβέρδος) «ο ακριβής αριθμός των ατόμων σε Stage θα καταγραφεί στα τέλη του μηνός, όταν θα έρθουν οι δικαιούχοι και τα εντάλματα προς πληρωμή». Ωστόσο, οι «ενεργές» συμβάσεις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του ΟΑΕΔ, δεν ξεπερνούν τις 30.000.


Το βιογραφικό του προέδρου της ΓΣΕΕ
Ο Ιωάννης Παναγόπουλος είναι πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Το 1974 προσελήφθη ως υπάλληλος από την Εθνική Τράπεζα (Ε.Τ.Ε.) και σήμερα κατέχει το βαθμό του Υποδιευθυντή, στη διεύθυνση Οικονομικών Μελετών.
Το 1998 εξελέγη στη Διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και ανέλαβε την θέση του Γραμματέα Τύπου.
Το 2001, στο 30ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ επανεκλέγεται στην Διοίκηση και αναλαμβάνει καθήκοντα Οργανωτικού Γραμματέα, θέση την οποία διατηρεί και μετά το 31ο Συνέδριο, το 2004.
Είναι εκπρόσωπος της Γενικής Συνομοσπονδίας στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για πολλά χρόνια είναι εκλεγμένος Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος.
Επίσης συμμετείχε επί σειρά ετών στα συνδικαλιστικά όργανα της Εθνικής Τράπεζας και της ΟΤΟΕ.

Σχόλιο: Προφανώς δεν υπήρχε... ΑΣΕΠ το 1974. Πώς προσελήφθη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ; Βάσει ποιών τυπικών προσόντων "καθαρίζει" πάνω από 100.000 ευρώ το χρόνο; (μήπως θα κάνει μήνυση που το γράφω;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: