Διακοπές!

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Άνθρωποι "ανωτάτης υποστάθμης" ή Τα παιδιά δεν είναι σακιά για να τους αλλάζουμε αποθήκη


Στη φωτογραφία δήμαρχος και παρατρεχάμενοι σε μια από τις δεκάδες φωτογραφίες του που ...κοσμούν την ιστοσελίδα του Δήμου

Ήδη η ενημέρωση για το θέμα του παιδικού σταθμού στην Αγία Παρασκευή, εξαπλώνεται. Διαβάστε κι εδώ:
georgelaios.blogspot.com
nasosbratsos.blogspot.com


Από ένα φίλο και πατέρα που ζει σε άλλη περιοχή της Αθήνας, πήρα το πιο κάτω γράμμα, που αξίζει, νομίζω να το μοιραστώ μαζί σας...
"Κώστα καλημέρα,
διάβασα νωρίτερα στο blog αυτά που έγραφες για τον παιδικό σταθμό και μουρλάθηκα. Ανοιξα το mail να σου γράψω και είδα το μήνυμά σου.
Μα καλά τι άνθρωποι είναι αυτοί, από που ήρθαν ?
Τι έχουν μέσα τους και πως σκέφτονται?
Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που μπορεί να τους κάνει να σκέφτονται διαφορετικά.
"Καλοπιάνουν" τον κάθε μεγάλο και αδιαφορούν εντελώς για όποιον δεν ψηφίζει (δυστυχώς τα πιό καθαρά κι αμόλυντα μυαλά, τα παιδιά δεν ψηφίζουν).
Βλέπουν μπροστά τους αριθμούς, χρήματα και νούμερα -γενικώς νούμερα- κι αδιαφορούν για την ανθρωπινη διάσταση, για τα αισθήματα, τις σκέψεις.
Καταστρέφουν -και δεν είναι υπερβολή- τις παιδικές ψυχές και τη μελλοντική ανθρώπινη προοπτική τους.
Προτείνω να μας ενημερώσεις όλους για το mail του παιδικού σταθμού και του δήμαρχου και να στέλνουμε μηνύματα διαμαρτυρίας.
Αυτά τα θέματα δεν είναι τοπικά και περιορισμένα, δεν αφορούν μόνο λίγους.
Κάθε παιδί που υποβάλλεται, από την βλακεία των μεγάλων, σε αυτή τη ψυχοφθόρα διαδικασία, πρέπει να έχει την υποστήριξη όσων νιώθουν και καταλαβαίνουν τις αληθινές ανάγκες του.
Κάθε αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά κάθε υποτίμηση της προσωπικότητας ενός παιδιού, πρέπει να καταδικάζεται από όλους μας. Τα παιδιά δεν είναι σακιά που τους αλλάζουμε αποθήκη.
Κι αν θέλουμε αυτά τα παιδιά να φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο, πρέπει να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες για να τον ονειρευτούν.
Αλλιώς όλα θα εξακολουθούν να είναι μιά από τα ίδια και χειρότερα."

Σημείωση: Ο σταθμός δεν έχει mail έχει όμως ο δήμαρχος -αν και απαξιεί να απαντά σε πολίτες... (dimarhos@agiaparaskevi.gr)
Είναι όπως έλεγε και η μαντάμ Σουσού "άνθρωπος ανωτάτης υποστάθμης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: