Διακοπές!

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Η δικτατορία της Αγίας Παρασκευής

Ο Φύρερ (συγγνώμη ο δήμαρχος ήθελα να πω) της Αγίας Παρασκευής και οι παρατρεχάμενοί του αποφάσισαν αυθαίρετα και καταχρηστικά να καταστρέψουν την εξαιρετική δουλειά που έκαναν εκπαιδευτικοί, διεύθυνση και προσωπικό στον παιδικό σταθμό της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ (Δ.Ε.Β.Σ.Α.Π.) στην οδό Λάδωνος.

Για τα όσα έγιναν ξαφνικά γράψαμε ήδη. Η συνέχεια είναι αποκαλυπτικότερη. Η νέα (διορισμένη) διευθύντρια αρνείται τον διάλογο με τους γονείς και ως πρώτο δείγμα "δημοκρατικής" γραφής αρνήθηκε να παραχωρήσει αίθουσα του σταθμού ώστε να γίνει Συνέλευση των Γονέων (!!!)Έτσι οι γονείς θα συνεδριάσουν σε ... παιδότοπο στο Κοντόπευκο το Σάββατο το μεσημέρι για να αποφασίσουν με ποιόν τρόπο θα αντιδράσουν στα "τετελεσμένα" γεγονότα που προσπαθεί να επιβάλλει η παρέα του κυρίου Γιαννακόπουλου...

Οι αντιδράσεις στο μεταξύ πληθαίνουν:
Η γνωστή συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων-παγκόσμιας ακτινοβολίας- Λότη Πέτροβιτς, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό δήλωσε ότι είναι "΄Οντως απαράδεκτο!"

Ένας πατέρας από τον παιδικό σταθμό, γράφει:
"...νομίζω οτι πρέπει να επικεντρωθούμε σε δύο σημεία:
- Το "νομικό" κομμάτι: Το πλαίσιο λειτουργίας του σταθμού, την δυνατότητα που έχουν για μείζονες αλλαγές στην μέση της χρονιάς και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και συνεννόηση με το σύλλογο γονέων. Σε αυτά θα χρειαστούμε προφανώς δικηγόρο, που θα μας διαφωτίσει επίσης και γενικά για την νομοθεσία περί σταθμών (αριθμός παιδιών ανά τμήμα και αριθμός προσωπικού ανά παιδί, δραστηριότητες και κατάργησή τους, χρηματικό, σχολικά λεωφορεία κτλ κτλ).
- Δυναμικές κινητοποιήσεις: παραστάσεις σε δημοτικά συμβούλια, υπουργείο Παιδείας, δημοσιότητα κτλ..."

Ένας γονιός από την Κηφισιά, γράφει για τον δικό τους τοπικό ...Αρχηγό"Σχετικό-άσχετο για την δημαρχιακή αναλγησία σε σχέση με το παιδί. Δήμος Κηφισιάς, Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 12 μμ με προγραμματισμένη παράσταση δραματοποιημένου παιδικού παραμυθιού. Ο δήμαρχος Χιωτάκης απαιτεί την μετάθεση της παράστασης για μία ολόκληρη ώρα αργότερα, ώστε να φιλοξενήσει το πολιτιστικό κέντρο πολιτική συγκέντρωση συγγενούς και παρατρεχαμένων της υποψήφιας αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, εαυτού παρόντος. Το κακό είναι ότι ταλαιπωρήθηκαν παιδιά και γονείς που ήταν εκτός Κηφισιάς, και τα παιδιά έιχαν ήδη αρχίσει να "εκνευρίζονται". Επίσημη δικαιολογία; Ζητήθηκε την τελευταία στιγμή και δεν μπορούσε να μην γίνει, διότι δεν υπήρχε "άλλη στιγμή"..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: