Διακοπές!

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Μπαμπά τι είναι ο Χρυσοχοΐδης;

...Αν σου απαντούσα σε αυτή την ερώτηση γιε μου με ειλικρίνεια, θα με συλλαμβάνανε κι εμένα ....προληπτικά, για "έγκλημα σκέψης"!
Θα έπρεπε να πάω πολύ παλιά αν ήθελα να σου μιλήσω για τέτοιου είδους ανθρώπους. Όπως θα μάθεις στο μέλλον όταν δεν αρκεί η ιδεολογία για να χειραγωγηθούν οι μάζες, τότε έρχεται να τη συμπληρώσει η δίδυμη αδερφή της: Η καταστολή.
Διαβάζω γιέ μου το 1984 του Όργουελ ξανά. Βλέπεις εκεί θα βρεις όλες τις ιδέες που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Εκεί η ιδεολογία ήταν ο ΑΓΓΣΟΣ, ο "Αγγλικός Σοσιαλισμός", εδώ είναι ο ελληνικός σοσιαλισμός. Ναι εκείνος που αφού λήστεψε δισεκατομμύρια από τα ασφαλιστικά ταμεία μέσα από το μεγάλο κόλπο του Χρηματιστηρίου, τώρα μας καλεί αν πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα, δουλεύοντας μέχρι τον... τάφο! Δεν θέλω αυτό το μέλλον ούτε για σένα, ούτε για μένα.

Στο 1984, γιέ μου, υπήρχαν 4 υπουργεία: "Το Υπουργείο Αλήθειας, που ασχολείτο με τα νέα την ψυχαγωγία την εκπαίδευση και τις καλές τέχνες. Το Υπουργείο Ειρήνης, που ασχολείτο με τον πόλεμο. Το Υπουργείο Αγάπης, που αγρυπνούσε για την τήρηση της τάξης. Και το Υπουργείο Αφθονίας, που ήταν υπεύθυνο για τα οικονομικά θέματα"
(Σας θυμίζουν τίποτε αυτά;)
Τα τρία συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ
Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

(Νομίζω θα τα υπέγραφε όλα ο Χρυσοχοΐδης)
Η πιο σημαντική προσπάθεια του καθεστώτος ήταν η εξαφάνιση της ιστορίας "Όποιος ελέγχει το παρόν, ελέγχει το απρελθόν. Όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον"...
Κάτι που κάνει συστηματικά ο υπουργός Εκφοβισμού του Πολίτη

Ας μη σου πω άλλα γιε μου. Καλύτερα να διαβάσεις το βιβλίο κι ας είσαι μικρός. Πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, μήπως μπορέσεις εσύ και η γενιά σου να απαλλαγείτε από τέτοιου είδους άθλιους κυβερνήτες.

Χθες λοιπόν ήταν η παρουσίαση του βιβλίου μου, "Μπαμπά τι είναι το σεξ;". Το λάθος ήταν πως δεν κατάλαβα ότι η Αθήνα του Χρυσοχοϊδη ανήκει στα ...ΜΑΤ!
Έτσι για να φτάσει κανείς στην οδό Σίνα, όπου γινόταν η παρουσίαση, έπρεπε να περάσει από έναν κλοιό ΜΑΤ, που τους υποχρέωνε όλους να κάνουν έναν τεράστιο κύκλο: κουκουλοφόρες γιαγιάδες και παππούδες, τρομοκράτες με πατερίτσες και άλλους... αντεξουσιαστές
Στους υπόλοιπους, σπέρνοντας τον τρόμο μέσα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ που κραυγάζουν σαν εκπαιδευμένα μαντρόσκυλα της εξουσίας, έκοψε κάθε διάθεση να κατεβούν στην πόλη.
Αρκετοί φίλοι και γνωστοί ήρθαν απρ' όλα αυτά και απόλαυσαν τρεις εξαιρετικές ομιλήτριες: Τη Νίκη Γεωργίου- υπεύθυνη του Έργου των Σχολών ΓΟνέων της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης, τη Θεοδοσία Καραγιάννη, ψυχολόγο και εκπαιδεύτρια των Σχολών Γονέων και τη Δήμητρα Μαυρίδου αρχισυντάκτρια του περιοδικού Family Life...
Τους ευχαριστώ όλους που βρέθηκαν εκεί...


Ειπώθηκαν πολλά και σημαντικά για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, για τη σχέση του παιδιού με την τηλεόραση και το διαδίκτυο, ενώ έγινε μεγάλη συζήτηση για το ρόλο του παππού και της γιαγιάς, αλλά και για τη σημερινή θέση της γυναίκας-μητέρας...

Να όμως που τα παιδιά εκπαιδεύουν τους γονείς, και τους βοηθούν να απαντήσουν στο τι είναι ο Χρυσοχοΐδης:
Ο αντιπρόεδρος της βουλής, κ.Νιώτης από τις εξαιρετικές περιπτώσεις πολιτικών (από τους λίγους σοβαρούς ανθρώπους του χώρου που έχω γνωρίσει), αφυπνίστηκε χάρη στα παιδιά του... Είδε τι εννούν με το σοσιαλισμό οι Πάγκαλοι και οι Χρυσοχοΐδηδες. Διαβάστε το ρεπορτάζ του TVXS:

Επικίνδυνη για τη δημοκρατία και αντιδημοκρατική, χαρακτηρίζει ο αντιπροέδρος της Βουλής την προληπτική φυλάκιση που υποστηρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Νιώτης μιλάει και για τα παιδιά του και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν "στην υπόθεση Κερατσίνι".

Ακολoυθεί ολόκληρη η συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ» και την Μαρία Νταλιάνη.

Είστε πολλά χρόνια στη μάχιμη πολιτική και έχετε δώσει αγώνες. Σ΄ αυτόν τον αγώνα κυριαρχεί το πατρικό ένστικτο ή το πολιτικό καθήκον;

Στην άσκηση της πολιτικής κυριαρχεί το πολιτικό μου καθήκον, ενώ στη σχέση του πατέρα με τα παιδιά, η πατρική ευθύνη και το πατρικό ένστικτο. Όταν η πολιτική δράση συνυπάρχει με τη συμπεριφορά των παιδιών μας, πιστεύω ότι ισχύει η δημοκρατική αρχή της εξατομίκευσης της πολιτικής ευθύνης. Δεν υπάρχει οικογενειακή πολιτική ευθύνη. Τα παιδιά μας δεν είναι υπεύθυνα για τις πολιτικές πράξεις των γονιών τους και αντιστρόφως. Στη δική μου περίπτωση, στη στάση μου απέναντι στα παιδιά μου και στη στάση μου απέναντι στον θεσμό της Δικαιοσύνης, εισέπραξα μεγάλο κύμα ανθρώπινης, πολιτικής και κοινωνικής συμπάθειας, στήριξη, αλληλεγγύη και κατανόηση.

Από την προσωπική σας εμπειρία, έχετε να δώσετε κάποιο μήνυμα στα παιδιά του χώρου;

Εμείς, η γενιά μας, αγωνιζόμασταν πάντα μαχητικά και ανυποχώρητα, στο πλαίσιο των συνταγματικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ας μην ξεχνάμε ότι προέχει η στήριξη των συλλογικών μας ελευθεριών και της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας. Η χρήση βίας, έστω και ως απάντηση σε τυχόν κρατική βία, δεν οδηγεί πουθενά. Είναι δράση σε ένα αδιέξοδο. Άλλωστε, το κράτος είναι πάντα πιο ισχυρό. Υπάρχουν θεσμοί, στους οποίους μπορούμε να προσφύγουμε, ενάντια στις τυχόν αυθαίρετες και αντισυνταγματικές στάσεις κρατικών οργάνων. Από την άλλη, απορρίπτω την άσκηση της προληπτικής Δικαιοσύνης. Είναι αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Σε φυλακίζω προληπτικά, δηλαδή, γιατί θα μπορούσες να κάνεις κάτι παράνομο. Είναι αυθαιρεσία και στάση επικίνδυνη για τους θεσμούς και τη δημοκρατία.
Με τα στοιχεία που έχουν οι αρχές, πιστεύετε ότι στοιχειοθετούνται κατηγορίες;
Δήλωσα ότι έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Ήδη, από το στάδιο της ανάκρισης, το βαρύτερο αδίκημα της «εγκληματικής οργάνωσης» έφυγε. Τώρα, η Δικαιοσύνη θα κρίνει αν τα άδεια μπουκάλια και λίγο πετρέλαιο θέρμανσης είναι ή μπορεί να είναι εκρηκτική ύλη. Ας περιμένουμε. Πάντως τα παιδιά μου και τα άλλα παιδιά δεν έφτιαξαν μολότοφ, δεν έβαλαν φωτιές, δεν έκαψαν περιουσίες. Είναι όμως κατηγορούμενοι. Ας περιμένουμε.

Σημείωση: Το αφιερώνω σε όσους θεώρησαν πολύ βιαστικό το αίτημά μου να παραιτηθεί ο Χρυσοχοΐδης, μετά τα όσα έγιναν με τον εκφωνητή του Πολυτεχνείου, αλλά και τις άλλες βαρβαρότητες της αστυνομίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: