Διακοπές!

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Τα ερωτήματα πίσω από μια απόπειρα αυτοκτονίας

Διαβάζω απόσπασμα από την είδηση: "...Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος Π. Διώτης, γιος του εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πηδώντας από τον 7ο όροφο του υπουργείου. Ο νεαρός άφησε σημείωμα στο οποίο εξηγούσε πως ο λόγος που τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα ήταν το γεγονός ότι δεν είχε πάρει το πτυχίο του, όπως ψευδώς είχε πει στους γονείς του. Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ερυθρού Σταυρού, με ρήξη σπλήνας, έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο..."
Και σκέφτομαι πρώτα απ' όλα: Γιατί ένα παιδί που έχει όλη τη ζωή μπροστά του να θελήσει να δώσει τέλος στη ζωή του για ένα πτυχίο;
Είναι ένα δείγμα της κοινωνίας, της οικογένειας που πιέζει ασφυκτικά τους νέους ανθρώπους να "ανεβούν";
Είναι που δεν υπάρχει καμιά αξία, καμία ιδέα να πιστέψει κανείς;
Πως μεγαλώνουμε τα παιδιά μας; Τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί που το παιδί τους φοβάται να τους μιλήσει;
Που προτιμά το θάνατο από την "ατίμωση";
Θυμόσαστε όλοι τον υπερφίαλο εισαγγελέα που ήξερε να κάνει τα μέλη της 17Ν να "σπάνε" στην ανάκριση;
Αν η μνήμη μου δεν με απατά ο Σάββας Ξηρός είχε φτάσει να μιλάει στον κ.Διώτη σαν αν ήταν ο πατέρας του...
Τώρα ο πραγματικός του γιος μας δείχνει πολλά για όσα μας επιφυλάσσει το μέλλον. Η αποξένωση μέσα στην κοινωνία, αλλά και μέσα στην οικογένεια...
Όμως πέρα από αυτή υπάρχει και η πολιτική διάσταση:
Το ΠΑΣΟΚ που ετοιμάζεται για μεγάλο πογκρόμ κατά των συμβασιούχων, που μιλά για ρουσφέτια και γαλάζια παιδιά, αποδεικνύεται για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα πως ακολουθεί την "παλιά, καλή συνταγή".
Ο γιος του στενού συνεργάτη του κ.Χρυσοχοΐδη (πάλι μπροστά μας!)διορίζεται ως σύμβουλος του και δεν εξετάζονται καν τα τυπικά του προσόντα... Τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει, που χιλιάδες άνθρωποι με προυπηρεία, εργασιακή εμπειρία και μεταπτυχιακά ζουν με το φάντασμα της ανεργίας, για το γιο του "κολητού", το γόνο μιας οικογένειας που προφανώς δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, υπάρχει θέση με καλές αποδοχές...
Το παιδί αυτό καθώς φαίνεται πιέστηκε για να κα΄νει κάτι που δεν ήθελε. Και έδειξε υπερβολική ευαισθησία...
Σε αντίθεση με τον υπουργό που δείχνει πλήρη αναισθησία.
Θυμηθείτε αυτή την ιστορία όταν θα έρθει ο κάθε Ραγκούσης και θα αρχίσει τα παραμύθια περί "διαφάνειας". Όσο υπάρχουν Χρυσοχοϊδηδες, μπορούμε να είμαστε ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο...



Διαβάζω από το IteanetΘυμόμαστε όλοι τον Εισαγγελέα Διώτη που έχει εμπλακεί σε μια σειρά γνωστές υποθέσεις, απο την 17 Νοέμβρη και την ανάκριση του Σάββα Ξηρού μέχρι την αυτοκτονία του Τσαλικίδη για την γνωστή υπόθεση των υποκλοπών.
Ο γιος του διορίστηκε με ΦΕΚ σαν δικηγόρος Σύμβουλος στο γραφείο του Χρυσοχοίδη (δίπλα Φωτο) αλλά έπεσε από τον 7ο όροφο γιατί ... αισθανόταν άσχημα που δεν είχε πτυχίο.
Απο αυτό το γεγονός προκύπτουν κάποια ερωτήματα
Γιατί διορίστηκε ο γιος του Διώτη στα γραφείο του υπουργού σαν Νομικός χωρίς να έχει τελειώσει καν την Νομική;
Τι οφείλει να ξεπληρώσει ο Υπουργός στον Εισαγγελέα Διώτη;
Πόσο μακρυά και πόσο αμοιβαίες ήταν οι υποχρεώσεις του μεν προς τον δε και αντίστροφα, που επέβαλαν αυτού του είδους τα ανταλλάγματα;
Ο Χρυσοχοϊδης λέει για να καλυφθεί ότι τον είχε σύμβουλο, δεν ήταν στην μισθοδοσία αλλά τον πλήρωνε από τον μισθό του.
Η διαπλοκή δικαστικής και πολιτικής εξουσίας δίνει μια πολύ άσχημη εικόνα για το τι αποφασίζουν τα δικαστήρια στην χώρα μας.
Διαβάστε και την απάντηση του Χρυσοχοϊδη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

«Από χθες το πρωί και με αφορμή μια τραγική ανθρώπινη ιστορία που αφορά σε συνεργάτη μου, επιχειρείται ένας «μιντιακός» κανιβαλισμός κυρίως μέσω ίντερνετ, που προκαλεί πολλά ερωτήματα. Προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν νοσηρά σενάρια εκεί που η πραγματικότητα μιλά από μόνη της και δεν επιδέχεται απολύτως καμία αμφισβήτηση.

Επέλεξα να δώσω μια ευκαιρία σε ένα νέο άνθρωπο με ικανότητες, εντιμότητα και ευαισθησία, περιμένοντας καλή τη πίστη να μου προσκομίσει το πτυχίο του, χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό κόστος για το Δημόσιο.

Καλώ όλους να σεβαστούν το νέο που ευτυχώς βρίσκεται στη ζωή και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας για να βγει πιο δυνατός από αυτήν την περιπέτεια, όπως και την οικογένειά του που αυτές τις ώρες δοκιμάζεται. Επιτέλους, να σταματήσει τώρα η συνωμοσιολογία και τα αρρωστημένα σενάρια».
Κρίμα για έναν υπουργό να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το γεγονός της απόπειρας αυτοκτονίας για να μην δώσει απαντήσεις για τα πεπραγμένα του...

Και από ένα διάλογο στο foreignpress-gr.com:
Strange Attractor says:
17/12/2009 at 3:39 pm

Άλλοι στα 28 τους έχουν πτυχίο, μάστερ, και διδακτορικό αλλά δεν βρίσκουν δουλειά ούτε στα Καρφούρ. Αυτός ήταν σύμβουλος στον υπουργό; Τι μας λέτε; Αλλά εδώ είναι σύμβουλος στο ίδιο υπουργείο εκείνη η μοντέλα με τις γυμνές φωτογραφήσεις και το απολυτήριο δημοτικού. Αυτή είναι τελικά η περιβόητη κυβέρνηση των αρίστων… δια της απόλυτης αξιοκρατίας. (Μάλον κομματικά άριστοι είναι).Φτου και πάλι φτου!

Ο Ιθαγενής says:
18/12/2009 at 12:01 am

“Σήμερα γινόταν η ορκωμοσία μιας υποτιθέμενης απόκτησης πτυχίου του στη Νομική Σχολή Αθηνών.”

Πέρα από την ανθρώπινη πλευρά του τραγικού γεγονότος, πέρα από το πρόβλημα Υγείας που είχε ή δεν είχε ο κ Παναγιώτης Διώτης, εργαζόταν ως σύμβουλος ενώ όλοι ήξεραν ότι σήμερα θα ορκιζόταν.
Ο πατέρας όπως κάθε πατέρας ήθελε να φροντίσει το παιδί.
Ο φίλος του πατέρα ως αληθινός φίλος ήθελε να βοηθήσει το παιδί του φίλου.
Ανθρώπινες σχέσεις απόλυτα σεβαστές.

Μια απορία έχω μόνο, όχι για τις ευκαιρίες που έχουν οι υπόλοιποι Ιθαγενείς ή για την ιδιαίτερη μεταχείριση ή στην “Ελλάδα ζούμε” κλπ, αλλά δεν μπορούσε να απασχοληθεί σε άλλη θέση, παρά μόνο στο γραφείο Υπουργού ; Να συμμετέχει σε συσκέψεις και επιτροπές;

Κατανοώ ότι οι ανθρώπινες σχέσεις δεν μπορούν να καθορίζονται από νόμους και διατάξεις.
Οι ανθρώπινες σχέσεις όμως όχι οι πολιτικές θέσεις.

Εύχομαι το καλύτερο στον κ Διώτη και στην οικογένειά του.

Εύχομαι, αν ευσταθούν τα προβλήματα υγείας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο να τον ξανά πάρει κοντά του μόλις αποκατασταθεί η υγεία του και μπορεί να εργαστεί, ο κ Υπουργός.

ΚΑΠΟΙΟΣ OMΩΣ ίσως έχει ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ΠΟΙΝΙΚΕΣ ευθύνες για την υπόθεση, την ΠΡΟΣΛΗΨΗ, την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ και την ΑΜΟΙΒΗ.
Σίγουρα όμως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τήρησης των νόμων και της τάξης το λιγότερο που οφείλει είναι απαντήσεις.

ΥΓ
…ελπίζω ο κ Παναγιώτης Διώτης που συμμετέχει στην Ειδική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την αναμόρφωση του πειθαρχικού Δίκαιου των αστυνομικών να είναι συνωνυμία.

Διαφορετικά θα ήταν ενδιαφέρον να μας παρατεθούν τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ή οι ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ που κατέχει ένας φοιτητής για τη συμμετοχή του σε αμειβόμενη ΝΟΜΟ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Επιτροπή, που θα πρότεινε και θα οριοθετούσε το ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ αστυνομικών. (ΦΕΚ 504/01-12-2009 τ ΥΟΔΔ)

19 Δεκεμβρίου 2009 11:00 π.μ.
iteanet είπε...
Τα φανερά που κρύβονται :
1) Οι σχέσεις Χρυσοχοίδη - Διώτη είναι σχέσεις διαπλοκής.
Ο εισαγγελέας συμμετείχε σε πολλές ευαίσθητες υποθέσεις και αυτές οι σχέσεις διαπλοκής είναι επιλήψιμες και μας βάζουν σε σκέψεις αν ζήτησε ανταλλάγματα και έκανε εξυπηρετήσεις και ο Διώτης στον Χρυσοχοίδη.
2) το ΠΑΣΟΚ ζητούσε βιογραφικά στα e mai για τους συμβούλους, τώρα κανείς δεν εντυπωσιάζεται απο την αδιαφάνεια;
3) Ηταν καθαρή παρανομία να διοριστεί με ΦΕΚ σαν έμμισθος Νομικός σύμβουλος, ο υποψήφιος αυτόχειρας χωρίς να έχει πάρει καν πτυχίο Νομικής.
4) Από που μάθατε το ιατρικό πρόβλημα του υποψήφιου αυτόχειρα και πόσα ψέμματα είπε σε αυτήν την υπόθεση ο υπουργός;
Στο Δημόσιο όλα τα παράνομα τα εμφανίζουν ότι γίνονται για λόγους υγείας έτσι ώστε να κρύβονται πίσω από το ιατρικό απόρρητο, τώρα γιατί εκθέτουν τον υποψήφιο αυτόχειρα δημοσιοποιώντας τέτοια στοιχεία;
Η απάντηση είναι οτι δεν τους ενδιαφέρει ο άτυχος αυτός άνθρωπος αλλά μόνο η καρέκλα τους και τα συμφέροντά τους.
Κρίμα να κρύβεστε πίσω απο το δράμα ενός ανθρώπου για να μην καταδικάσετε μια τόσο απροκάλυπτα αντικοινωνική συμπεριφορά τόσο του Διώτη όσο και του Χρυσοχοίδη.

1 σχόλιο:

Fragofonias είπε...

Kαι να ταν ο μονος... στο ιδιο Υπουργειο προσελήφθησαν ως νομικοι συμβουλοι και άλλοι λαμπροι νέοι με πτυχια από τη Νομικη Κομοτηνής ηλικίας 23 έως 24 χρονων εντελώς τυχαία μελη τηςς ΠΑΣΠ.... Κριτηριο η εμπειρια στην αφισοκολληση και στον κομματικο χειροκροτισμό.....
Βρε, δεν.....μαστε λεω εγω....