Διακοπές!

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Παραμύθια με άρωμα μαστίχας


Κλείνοντας το μικρό μου περίπατο στη Χίο, είχα υποσχεθεί πως θα σας μιλούσα για μια εξαιρετική κυρία που γνώρισα εκεί. Τώρα βρίσκω την ευκαιρία, καθώς έρχονται τα Χριστούγεννα και πολλοί από εσάς θα πάτε στα βιβλιοπωλεία και θα προσπαθήσετε να διαλέξετε κάποια δώρα για τα παιδιά.
Χθες το βράδυ, λοιπόν, διάβασα στη κόρη μου τη "Μαστιχογέννητη και το Βουτσιβουτσάκι", ένα παραμύθι της Μαρίας Καρακωνσταντή- Σαρρή, της κυράις που αναφέρω και στον πρόλογο. Η κυρία Σαρρή είναι συγγραφέας και ζωγράφος με πολλές διακρίσεις, που έχει επιλέξει να παραμείνει στη Χίο και να διδάσκει ζωγραφική στα παιδιά του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου.
Ως ξεχωριστός καλλιτέχνης και άνθρωπος, δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Αξιοποιώντας την τοπική παράδοση, έγραψε δυο πολύ όμορφα παραμύθια που τα εικονογράφησαν οι μαθητές της. Και τα δυο πλημμυρισμένα στο άρωμα της μαστίχας, όπως φανερώνουν και οι τίτλοι τους:
Όνειρο από μαστίχα, εκδόσεις Αιγέας

Η Μαστιχογέννητη και το Βουτσιβουτσάκι, εκδόσεις Πυξίδα

Η κυρία Σαρρή με είχε τιμήσει με την παρουσία της στην εκδήλωση που έγινε για το "Μπαμπά τι είναι το σεξ;" στο βιβλιοπωλείο Πυξίδα στη Χίο. Εκεί είχε κάνει μαι σημαντική παρέμβαση μιλώντας ως γιαγιά...
Όμως τα καλύτερα ακολούθησαν. μαζί με την κυρία Βάσω Κριτάκη, μια ακόμη σημαντική προσωπικότητα της Χίου μου χάρισαν μια μοναδική νυχτερινή ξενάγηση στον Κάμπο της Χίου.
Εικόνες που κρατάω ακόμη μέσα μου. Μοιράστηκε μαζί μου την αγάπη της για το νησί, αλλά και τα παιδιά. Κάτι που θα το ανακαλύψετε κι εσείς διαβάζοντας τα βιβλία της και χαρίζοντάς τα στα παιδιά σας. Αφήστε το άρωμα της χιώτικης μαστίχας να τυλίξει τα όνειρά τους.

ΥΓ. Ελπίζω να τα ξαναπούμε με όλους τους φίλους που γνώρισα στη Χίο την άνοιξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: