Διακοπές!

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ο Αλαβάνος και το στοιχειωμένο τσίρκο του Κύρκου

Να ομολογήσω ότι δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη συμπάθεια για τον Αλέκο Αλαβάνο. Διαβάζοντας όμως σήμερα σε ανάρτηση της Πεντανόστιμης τα δέκα σημεία της συνέντευξης τύπου που έδωσε, ένιωσα ότι μπορούσα να τα προσυπογράψω σημείο προς σημείο!
Λίγο αργότερα η επιθετική και χλευαστική στάση των εφημερίδων του Συγκροτήματος Ψυχάρη (πρώην Λαμπράκη) με έπεισε ότι ο Αλαβάνος έχει 100% δίκιο!!
Να σημειώσω ακόμη πως Τον Αλέκο Αλαβάνο παρουσίασε στη συνέντευξη Τύπου ο Δήμος Τσακνιάς, ανένταχτος από τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και συγχωριανός μου (τα Καστέλλια πανταχού παρόντα), ενώ η Αυγή Θεοδόση από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ συντόνιζε τη συζήτηση.

Τη συνέντευξη παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι Γιάννης Μπανιάς, Περικλής Κοροβέσης, Ρούντι Ρινάλντι, Αντώνης Νταβανέλος, Γιάννης Θεωνάς, Νίκος Γαλάνης, Γιώργος Σαπουνάς, Ελένη Πορτάλιου και Ελένη Σωτηρίου.

Διαβάστε να κρίνετε μόνοι σας:

Δημοψήφισμα για το Σύμφωνο Σταθερότητας
Για ένα Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης
Η Αριστερά καλείται από την Ιστορία

Πρώτο: Τον χειμώνα του 1898, με κυβέρνηση Αλέξανδρου Ζαΐμη, οι Μεγάλες Δυνάμεις επιβάλλουν στην ελληνική Βουλή την ψήφιση νόμου για Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο.
Τον χειμώνα του 1951, με κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Peurifoy ανακοινώνει την εισοδηματική και αγροτική πολιτική και τη ματαίωση κάθε επένδυσης σε υδροηλεκτρικά έργα και λιπάσματα.
Τον χειμώνα του 2010, με κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κοινοτικοί υπαλληλίσκοι που καθοδηγούν έλληνες υπουργούς, κοράκια από ομίλους διεθνών πειρατικών κεφαλαίων αποφασίζουν για τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, τον ελληνικό προϋπολογισμό, Νομοσχέδια, όπως για τις οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γελοιοποιώντας την Ελληνική Βουλή.
Διευθυντικά κοινοτικά στελέχη με απολαβές 20.000 ευρώ κόβουν τις συντάξεις των 500 ευρώ. Διατάσσουν μειώσεις στην Παιδεία και την Υγεία και σιωπούν για τις δαπάνες για τις στρατιωτικές αποστολές στο Αφγανιστάν και το Κόσοβο.
Η κυβέρνηση σκύβει το κεφάλι στις Βρυξέλλες. Και ορθώνει το ανάστημα στις νέες και τους νέους των Stage και στους αγρότες των μπλόκων.
Δεν πρόκειται για προσαρμογή της χώρας μας σε αποφάσεις διεθνών οργανισμών, σε μια εποχή που όντως μια σειρά μεγάλα θέματα ρυθμίζονται πια σε διασυνοριακό πλαίσιο.
Πρόκειται για τελεσίγραφα, εκβιασμούς, υπαγορεύσεις και τελικά διακυβέρνηση της χώρας μας από ακραίους κύκλους ενός επιθετικού και εκδικητικού καπιταλισμού.
Ζούμε ιστορικές στιγμές. Στιγμές που μπορούν να αφήσουν μόνιμο στίγμα στη χώρα.
Αυτό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα θα ήταν ντροπή και αίσχος για τον λαό κάθε χώρας.

Η συνέχεια εδώ

...Κι ένα μάλλον μακρύ υστερόγραφο
Μπορείτε επίσης να συγκρίνετε τις θέσεις του με το Στοιχειωμένο Τσίρκο του Κύρκου ("Αρχίσαν όλα να γυρνούν σα στοιχειωμένο τσίρκο/ ανοίγω μια καταπακτή και πέφτω πλάι στον Κύρκο", που έλεγε κι ο Σαββόπουλος πριν γίνει μέρος του συστήματος)
Λεωνίδας Κύρκος... Ο μοιραίος άνθρωπος για την αριστερά. Κάθε φορά που πηγαινε να ορθοπηδήσει, να αρθρώσει λόγο, να γεννήσει κάτι καινούργιο, εμφανιζόταν από κάπου ο Κύρκος με το γλυκό προσωπείο και τη φυσαρμόνικα να το διαλύσει!
Με την πιο σταλινική λογική που μπορείτε σήμερα να φανταστείτε είχε διαγράψει τη νεολαία του κόμματος του, επειδή έκανε το... έγκλημα να διαφωνήσει μαζί του!
Ήταν ο αρχιτέκτονας της περίφημης "συγκυβέρνησης" με τον Μητσοτάκη, καταφέρνοντας να στείλει την αριστερά στη γωνία...
Οι παρεμβάσεις του είναι πάντα φαρμακερές όταν βλέπει να μην προμοδοτείται η συνεργασία με το αγαπημένο του ΠΑΣΟΚ...
Ως επίλογο της ολέθριας δράσης του από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, επέλεξε ο ίδιος το δείπνο της ντροπής, για το οποίο δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε όσα έγραψε η Ελένη Πορτάλιου...
Αν πάλι θέλετε μια γεύση από τους αγιογράφους του διαβάστε το Βήμα
Ο Λ. Κύρκος στηρίζει τον Γ. Παπανδρέου -Τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του ασύλου, επετέθη κατά του ΚΚΕ και αγνόησε την ηγεσία του ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: