Διακοπές!

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

24 Φεβρουαρίου: Απεργούμε, βγαίνουμε στους δρόμους και συζητάμε!

Θα είναι μια μεγάλη Τετάρτη (ας ελπίσουμε όχι Μεγάλη Τετάρτη -με την έννοια της Εβδομάδας των Παθών για τους εργαζόμενους!)
Η κυβέρνηση, οι κηδεμόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα κοράκια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου γνρίζουν πολύ καλά πόσο κρίσιμη θα είναι αυτή η μέρα.
Θα απαντήσουν δυναμικά οι εργαζόμενοι; Θα παραλύσει Δημόσιος και Ιδιωτικός Τομέας. Πόσες χιλιάδες θα βρεθούν στους δρόμους;
Είναι μια κρίσιμη μάχη. Αν τη χάσουμε, δύσκολα θα μπορέσουμε να γλιτώσουμε από τη λαίλαπα που ετοιμάζεται... Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είναι μια μάχη που αφορά τη δική μας ζωή και τη ζωή τω παιδιών μας...

Το ίδιο απόγευμα (6μμ) θα βρεθώ στο 7ο Δημοτικό της Παλλήνης (Αγίων Αναργύρων -Θέση Λουτρό), όπου θα συζητήσουμε τι πρέπει και τι δεν πρέπει αν περιμένουν οι γονείς από το σχολείο. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τους Συλλόγους Γονέων του 7ου Νηπιαγωγείου- Δημοτικού και του 4ου Δημοτικού Παλλήνης.
Θα μιλήσουν ακόμη:
Θεοδοσία Καραγιάννη, Εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων- Συγγραφέας
Θανάσης Γκούμας, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Αλέξανδρος Δελμούζος"


Θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό με την απεργία. Απόλυτη! Διότι η κυβερνητική επίθεση δεν θα αφήσει φυσικά αλώβητη την Παιδεία. Ήδη η υπουργός (παρά)Παιδείας έχει ανακοινώσει περικοπές στις προσλήψεις εκπαιδευτικών, ενώ ακολουθώντας τη μοίρα των υπολοίπων εργαζομένων και οι εκπαιδευτικοί θα δουν να μειώνονται σημαντικά οι ήδη χαμηλές αποδοχές τους.
Ακόμη με το σχέδιο Καλλικράτης που εξυφαίνεται στα υπόγεια του υπουργείου Εσωτερικών, αναμένεται ένα ακόμη χειρότερο μέλλον για την παιδεία: Δεν είναι μακριά τα χρόνια που είτε θα πάψει αν υπάρχει δωρεάν παιδεία, είτε η δημόσια εκπαίδευση θα υποβαθμιστεί όσο δεν παίρνει άλλο.
Ήδη με τα σχέδια της κυρία Διαμαντοπούλου θα έχουμε τεράστιες τάξεις, όπου μόνο μάθημα δεν θα μπορεί να γίνει. Ως γονείς πρέπει να αντιδράσουμε εγκαίρως. Διαβάζω στο Δρόμο του Σαββάτου ότι στη Σκοτία, ο Δήμος Γλασκόβης σχεδιάζει να κλείσει 13 δημοτικά σχολεία και 12 παιδικούς σταθμούς λόγω περικοπών των δαπανών. Οι γονείς κατόπιν αυτού προχωρούν σε καταλήψεις των σχολείων!
Σκεφτείτε το μέλλον: Όπως έχει γίνει με τους παιδικούς σταθμούς που πέρασαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι φοβάμαι ότι θα γίνει και με τα σχολεία. Θα περάσουν στους Δήμους που δεν θα έχουν πόρους. Ή θα κλείσουν σχολεία, ή θα φορολογήσουν βαριά τους δημότες ή θα πληρώσουν οι γονείς: Για να έχουμε στοιχειωδώς αξιοπρεπή εκπαίδευση θα πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη!

Όσο για την "υπερχρεωμένη" Ελλάδα και τις "θυσίες" που πρέπει να κάνουμε, δείτε το βίντεο που ακολουθεί και σκεφτείτε λίγο παραπάνω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: