Διακοπές!

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Μια νέα εφημερίδα γεννιέται!


Η ανάγκη ενημέρωσης που να ξεφεύγει από τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα είναι πλέον έκδηλη σε όλους. Ακόμη περισσότερο σε εμάς που εργαζόμαστε ως δημοσιογράφοι και νιώθουμε συχνά η φωνή μας να πνίγεται...
Πριν από λίγους μήνες ξεκίνησε η πρωτοβουλία για την έκδοση μιας εβδομαδιαίας εφημερίδας στην οποία οι περισσότεροι προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις, τη δουλειά και το μεράκι τους. Ο χρόνος θα δείξει ως που μπορεί να φτάσει το ταξίδι του Δρόμου, όπως ονομάζεται η νέα εφημερίδα.
Αξίζει να σημειωθεί πως πολλά στοιχεία που αφορούν στο χαρακτήρα της, προέκυψαν μέσα από συνελεύσεις. Μπορείτε εδώ να δείτε την τοποθέτηση μου στη συνέλευση της Αθήνας.
Αποφάσισα λοιπόν να συμβάλλω κι εγώ, όπου χρειαστεί. Βρέθηκα λοιπόν να ετοιμάζω το σποτ για ραδιόφωνο και τηλεόραση! Η αρχική ιδέα που έρριξα στο τραπέζι διαμορφώθηκα, εμπλουτίστηκε, μπήκε και η φωνή μου και ιδού:

Τα υπόλοιπα θα τα δείτε αύριο και θα κρίνετε μόνοι σας:

Η εφημερίδα Δρόμος ξεκινά το ταξίδι της
Αναζητήστε τη στα περίπτερα το Σάββατο 20/2 και κάθε Σάββατο

Στο πρώτο φύλλο του δρόμου θα βρείτε:
- Συνέντευξη του Τζορτζ Γκάλογουεϊ, Βρετανού βουλευτή, και επικεφαλής της πρωτοβουλίας Viva Palestina
- Μια αδημοσίευτη συνέντευξη του Χάουαρντ Ζιν στο Στέλιο Ελληνιάδη
- Συνέντευξη του Τάσου Πορφύρη στον Σταμάτη Μαυροειδή

Διαβάστε ακόμα:
-Φως στα σκοτάδια, του Ευτύχη Μπιτσάκη
-Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; του Γιάννη Κιμπουρόπουλου,
-Επιστροφή στην Τέταρτη Εξουσία, του Βασίλη Μουλόπουλου
-Η Ελλάδα στο κέντρο της γης, του Αλέκου Αλαβάνου
-PIGS PONG, του Νίκου Κουνενή
-Ο trendy φασισμός, του Λεωνίδα Σακλαμπάνη

Ανταποκρίσεις:
-Θολό τοπίο στις διαπραγματεύσεις, της Ανδρούλας Γεωργιάδου από την Κύπρο
-8.500 εργάτες στους δρόμους της Άγκυρας, του Οντέρ Ονέρ από την Τουρκία

Κι ακόμα κείμενα γράφουν οι:Αριάδνη Αλαβάνου, Μάριος Διονέλλης, Γιάννης Θεωνάς, Γιώργος Κατερίνης, Δημήτρης Κοδέλας, Βιβιάννα Μεταλληνού, Βαγγέλης Μπέκας, Μαρία Ξυλούρη, Κατερίνα Παγουλάτου, Σπύρος Παναγιώτου, Ματίνα Παπαχριστούδη, Λάμπρος Πολύζος, Νέστορας Πουλάκος, Ρούντι Ρινάλντι, Μιχάλης Σιάχος, Τασία Σταματοπούλου, Γιώργος Τσίπρας

Σκιτσάρουν
ο Πάνος Μαραγκός, ο Πέτρος Ζερβός και ο Latuff.

4 σχόλια:

She είπε...

Πατέρα,

εύχομαι καλοτάξιδη και επιτυχημένη η νέα προσπάθεια αυτή! Θα παρακολουθώ και θα διαβάζω όπως ήδη κάνω στο μπλογκ σου και αν χρειαστείς κειμενογράφο, με ειδοποιείς... ;-)

Kαλή σας επιτυχία!

kostasst είπε...

Anasa, καλησπέρα. Ευχαριστώ για τις ευχές. Ελπίζω να μη ζήσουμε μια ακόμη διάψευση! Κάθε βοήθεια φαντάζομαι είναι ευπρόσδεκτη (ειδικά όταν ο γράφων -όπως εσύ- έχει τόσο καλή πένα!)
Καλό Σαββατοκύριακο

She είπε...

Πατέρα,

με εκπλήσσεις, δεν γνώριζα ότι με "παρακολουθείς", ότι διαβάζεις ΑΝΑSA δηλαδή!!! Χαίρομαι ειλικρινά και γιαυτό και για τα καλά σου λόγια!

Όσο για την βοήθεια, ότι χρειαστείς μη διστάσεις να μου "χτυπήσεις" τη πόρτα! Το κουδούνι γράφει : ANASA "γράφε σαν να καταποντίζεσαι, λες κι αύριο θα τελειώσουν όλα! Έτσι να γράφεις, σα να ΄ναι η τελευταία σου φορά!"

;-)

Καλό Σαββατοκύριακο!

kostasst είπε...

Ευχαριστώ... Παρακολουθώ πολλά ιστολόγια, αλλά συνήθως δεν γράφω σχόλια (λόγω χρόνου). Ίσως θα έπρεπε για να υπάρχει μια επαφή. Την καλημέρα μου!