Διακοπές!

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Βρέθηκαν οι ένοχοι για την οικονομική κρίση!

...κι ενώ τραπεζίτες, πολιτικοί, εκδότες, επιχειρηματίες, μεαγαλοεργολάβοι, ιδιοκτήτες ασφαλιστικών εταιριών, ηγούμενοι, δημοσιογράφοι και άλλοι χρητοί πολίτες που αποδεδειγμένα έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα δισεκατομμυρίων, χαίρουν άκρας υγείας, μακριά από τη φυλακή όπου θα ήταν η θέση τους σε μια ευνομούμενη πολιτεία, βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι πραγματικοί ένοχοι για την οικονομική κρίση: Δυο παιδιά ηλικίας 13 & 15 ετών!

Διαβάζω το κείμενο από γκρουπ που δημιουργήθηκε στο facebook:

"Δύο παιδιά ηλικίας 13 και 15 χρονών με καταγωγή από τη Γεωργία, οδηγήθηκαν την περασμένη Δευτέρα στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας του Βόλου μετά από αυτόφωρο και καταδικαστική απόφαση για "κλοπή" αξίας 10 ευρώ!! Οι πρώτοι που αντέδρασαν ήταν οι ίδιοι οι κρατούμενοι μόλις είδαν να τους πηγαίνουν τα 2 παιδιά για παρέα. Για 10 ευρώ!!!

υγ.
Θεωρούμε πως η Πολιτεία θα δείξει το ανθρωπιστικό της πρόσωπο και θα ενδιαφερθεί ν' ανακαλέσει την απάνθρωπη καταδικαστική απόφαση αυτών των δύο άτυχων παιδιών, όμως ακόμα και η αποφυλάκισή τους δεν μπορεί να θεωρηθεί αρκετή, αφού το αποτέλεσμα γι' αυτά τα παιδιά θα είναι να βρεθούν στην ίδια θέση από την οποία ξεκίνησαν.
Μαχόμαστε όχι μόνο για την απελευθέρωση των παιδιών, αλλά και για το δικαίωμά τους να έχουν μία ανθρώπινη μεταχείριση και μετά από την αποφυλάκισή τους. Αυτό σημαίνει πως η Πολιτεία πρέπει εκτός από την απελευθέρωση τους, να φροντίσει μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών της και για την ομαλή ένταξη των παιδιών στην κοινωνία. Τα παιδιά θα πρέπει να παρακολουθούνται από κοινωνικό λειτουργό, παιδοψυχολόγο, και φυσικά να πάνε σχολείο. Απλά και εύκολα πράγματα, κι όμως τόσο ουσιαστικά.
Σας παρακαλούμε γίνετε μέρος της λύσης, στείλτε προσκλήσεις στις επαφές σας, φροντίστε με όποιον τρόπο μπορείτε για την περαιτέρω δημοσιοποίηση της ιστορίας αυτών των δύο παιδιών."

Μια επιστολή:
Ξενοφών Φουρναράκος
Ανοιχτή επιστολή προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Είμαστε ένα σύνολο χιλιάδων συνειδητοποιημένων Ελλήνων πολιτών που όλο και αυξάνεται, έχοντας κατά νου έναν κοινό σκοπό, την άμεση απελευθέρωση των δύο μικρών παιδιών, που καταδικάστηκαν πριν από λίγες μέρες σε 10μηνη φυλάκιση στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας του Βόλου για μικροκλοπή αξίας 10€. Πρόκειται για δύο αδελφάκια από τη Γεωργία, τα οποία βάσει της υπ’ αριθμόν 56/2010 απόφασης του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Γιαννιτσών- οδηγήθηκαν πρόσφατα στις παραπάνω φυλακές. Είμαστε βέβαιοι πως αυτή η απόφαση, που ζημιώνει το κοινωνικό προφίλ της Πολιτείας, πάρθηκε χωρίς ν' αντιπροσωπεύει το κράτος δικαίου της Ελλάδας του σήμερα. Ως εκ τούτου, θεωρούμε πως η Πολιτεία θα δείξει το ανθρωπιστικό της πρόσωπο και θα ενδιαφερθεί ν' ανακαλέσει την απάνθρωπη καταδικαστική απόφαση αυτών των δύο άτυχων παιδιών. Όμως, σε αυτό ακριβώς το σημείο οφείλουμε να επισημάνουμε, πως ακόμα και η αποφυλάκισή τους δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική, αφού το αποτέλεσμα γι' αυτά τα παιδιά θα είναι να βρεθούν στην ίδια θέση από την οποία ξεκίνησαν, προδιαγράφοντας έτσι ένα μέλλον ζοφερό. Επιθυμούμε όχι μόνο την απελευθέρωση των παιδιών, αλλά και μια ανθρώπινη αντιμετώπιση και μετά την αποφυλάκισή τους, που θα τους επιτρέψει να έχουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις και ευκαιρίες,ώστε να εξελιχθούν σε ανθρώπους ωφέλιμους και χρήσιμους για την κοινωνία. Αυτό σημαίνει πως είναι καθήκον της Πολιτείας, εκτός από την απελευθέρωση τους, να φροντίσει μέσω των κοινωνικών της υπηρεσιών και για την ομαλή ένταξη των παιδιών στην κοινωνία. Δηλαδή, τα παιδιά θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά και συστηματικά από κοινωνικό λειτουργό, παιδοψυχολόγο, και φυσικά να πάνε σχολείο. Κάποια πράγματα τόσο απλά και εύκολα, όμως παράλληλα και τόσο σημαντικά. Με εκτίμηση, η ελληνική κοινωνία που πιστεύει σε εσάς.

Και μερικά σχόλια από μέλη του γκρουπ:
Varvara Touna: Στα 10 μου θυμάμαι είχα μπεί σε ένα περιβόλι μαζί με όλη την παρέα ίδια ηλικίας και πήρε ο καθένας από ένα λάχανο ή ένα κουνουπίδι, ευτυχώς που έχουν περάσει 20 χρόνια και έχει παραγραφεί αλλιώς με βλέπω για ισόβια!!! Το κακό είναι όμως ότι αυτό δεν το άκουσα στις ειδήσεις, όμως το πότε πήγε τουαλέτα η Μενεγάκη φορώντας ή μη την βέρα της, το άκουσα πολλάκις!!!!!!!!!!! Αθανατη Ελλάδα, σε τί κόσμο έχω φέρει τα 3 μου παιδιά!

Kollias George ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ (ΖΙΜΕΝΣ, ΒΑΤΟΠΕΔΙ κ.λ.π. κ.λ.π.), ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΝ ΝΕΟΥΣ, "ΦΥΣΙΚΟ" ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

Kostas Ktistou ρε παιδιά εγώ κάτι μανταρίνια έκλεβα σε αυτή την ηλικία και μάλισταπολλες φορές απο του παπου μου το περιβόλι.ρεεεεεε!!! κοιτάξτε ναβάλετε
μέσα τους υπέυθυνους για την siemens για το βατοπέδι για την εταιρία
Ακρόπολις που έγινε διαγραφή χρεών!!! μπραβο στην ελληνικη αστυνομία
για ακομα μια φορά έπιασε το θηρίο!!! α κα......ι κει στη φυλακή να βάλετε να τα φυλάει ο Κορκονέας!!! το χει με αυτές τις ηλικίες!!!

Basilis Tsakos ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕ, ΔΥΣΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΣΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΛΥΡΩΝΕΙ Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΥΓ. Εν τω μεταξύ η αστυνομία δολοφονεί ανεξέλεγκτη και ο Κλουζοχοΐδης, όχι μόνον δεν παραιτείται, αλλά βγαίνει και καμαρώνει στα παράθυρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: