Διακοπές!

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Rule Microsoft, Rule! Ο Άρης, η Άννα και η Εταιρία

2009

2010

Για να θυμηθούμε λίγο τη δημοσιογραφική έρευνα, θα σας αποκαλύψουμε τις επόμενες μέρες τι κρύβεται πίσω από αυτές τις φωτογραφίες που έχουν διαφορά ενός χρόνου μεταξύ τους.
Η υπουργός Παιδείας δεν έχει το χρόνο να δει τους απλήρωτους επί 12 μήνες Συμβασιούχους του ΙΔΕΚΕ, έχει όμως το χρόνο να αερολογεί σε Ημερίδες της Microsoft!
Να σημειώσουμε ότι εντελώς συμπτωματικά, πέρσι στην ίδια εκδήλωση ήταν ομιλητής και ο Αρούλης.

Επίσης (τι σύμπτωση θεέ μου) χορηγοί επικοινωνίας ήταν πέρσι και φέτος το "Βήμα" και το in.gr. Η εκδήλωση μάλιστα μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του in.gr. Είναι εντελώς τυχαίο ότι το Συγκρότημα Λαμπράκη (Ψυχάρη)στήριξε και στηρίζει Σπηλιωτόπουλο και Διαμαντοπούλου με κάθε τρόπο και τους προβάλλει όσο μπορεί μέσα από όλα τα μέσα του συγκροτήματος...

Άρης: Και συ στη Microsoft;
Άννα: Που ήθελες να είμαι Άρη μου, στη Σοσιαλιστική... Διεθνή;


Η χειραψία των δυο αγαπημένων του ΔΟΛ και της Microsoft στην περσινή ημερίδα της Εταιρίας

Στο Δελτίο Τύπου, σημειώνεται για τη φετινή Ημερίδα
Η υπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κεντρική ομιλήτρια στην ημερίδα του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft, έδωσε το στίγμα όσον αφορά στη στάση της Πολιτείας για με την ένταξη της καινοτομίας στα ελληνικά σχολεία και πανεπιστήμια: «Το σύνθημα “Χρειαζόμαστε δημιουργούς και όχι καταναλωτές καινοτομίας” νομίζω, ότι μπορεί με τον καλύτερο τρόπο να αποδώσει την αλλαγή που χρειαζόμαστε στην κοινωνία μας και στο αναπτυξιακό μοντέλο μας» ανέφερε..."

Όλα αυτά μπορεί και να μας ήταν αδιάφορα εάν δεν υπήρχε το τεράστιο θέμα -για σκάνδαλο μίλησαν πολλοί της συμφωνίας Ελληνικού Δημοσίου -Microsoft...
Επίσης υπάρχει ένα μεγάλο θέμα που σχετίζεται με το υπουργείο Παιδείας και τη Microsoft και το οποίο η ίδια η κυρία Διαμαντοπούλου είχε καταγγείλει όταν ήταν στην Αντιπολίτευση, για να το "εξαφανίσει" ταχέως από την ατζέντα της.
Όταν ανέλαβε υπουργός δεν έκανε απολύτως τίποτα για τη διερεύνηση του σκανδάλου και τον καταλογισμό ευθυνών.
Περισσότερα θα σας γράψω τη Δευτέρα. Υπάρχουν πάντως στοιχεία που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την "ατσαλάκωτη" Άννα!


Είχε γραφεί για το "Κέντρο Καινοτομίας" στον Ριζοσπάστη:
"...Το αμερικανικό μονοπώλιο παίρνει το πάνω χέρι στη διαχείριση προγραμμάτων πληροφορικής που αφορούν στο δημόσιο αλλά και σε κρίσιμους τομείς όπως τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, για να αξιοποιήσει αλλά και να χειραγωγήσει την επιστημονική έρευνα. Για την πολυεθνική η συμφωνία αυτή είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη της στην Ελλάδα. Να σημειώσουμε ότι το 2006 τα κέρδη της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 536%, ενώ η αποδοτικότητα των κεφαλαίων της από το αλώνισμα στην ελληνική αγορά έφτασε στο πρωτοφανές επίπεδο του 225%, δηλαδή για κάθε ένα ευρώ κεφαλαίων της αποσπά κέρδη 2,25 ευρώ!
Το σχέδιο νόμου προβλέπει την ίδρυση «κέντρου καινοτομίας της Microsoft», το οποίο, όπως ισχυρίζονται, θα «υποστηρίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα, τις ελληνικές εταιρείες λογισμικού και τις νέες αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις». Το εν λόγω μονοπώλιο θα αναλάβει και το ρόλο συμβουλάτορα του δημοσίου για την ανάπτυξη «ψηφιακών υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης». Σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση και την έρευνα η συγκεκριμένη κρατικομονοπωλιακή ρύθμιση προβλέπει την παροχή υλικού για τις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες, ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού καθώς και την εκπαίδευση των υπευθύνων στα πανεπιστημιακά εργαστήρια.
Είναι απόλυτα φανερό ότι με αυτό τον τρόπο προσδένουν την εκπαίδευση και την έρευνα στο άρμα του αμερικανικού μονοπωλίου. Η συμφωνία περιέχει γενικολογίες για παροχή ...έκπτωσης μέχρι 20% στις τιμές του υλικού που πωλεί η «Microsoft»..."

2 σχόλια:

dmariet είπε...

Είναι φανερό ότι παρ' όλο που άλλαξε η κυβέρνηση δεν άλλαξε και η πολιτική. Διαχειριστές του συστήματος αλλάξαμε που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.

kostasst είπε...

Ακριβώς!