Διακοπές!

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Να φύγει η κυβέρνηση Παπανδρέου! Το ΠΑΣΟΚ να γίνει ΠΑΚΑΚ

Προσυπογράφω κι εγώ να φύγει η άθλια αυτή κυβέρνηση-αν και έχω να προσθέσω πολλά. Πρόκειται για μια πρώτη δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου
Επιπλέον προσθέτω ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να μετονομαστεί σε ΠΑ.ΚΑ.Κ. (Πανελλήνιο Καπιταλιστικό Κίνημα)
Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός από τα κοράκια της ΕΕ και των Διεθνών Χρηματαγορών η μόνη στήριξη που βρήκε ο Γιωργάκης είναι από το... ΛάΟΣ. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ακροδεξιάς είναι εδώ!

Ο Αλέκος Αλαβάνος είπε μεταξύ άλλων: "Γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν βρήκε έστω, συμβολικά, 1 ευρώ να κόψει από τις δαπάνες για εξοπλισμούς; Γιατί όλες οι μειώσεις δαπανών από μισθούς και συντάξεις;
...Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν επιτίθεται μόνο αδυσώπητα ενάντια στους εργαζόμενους. Τους εξαπατά με κυνισμό.
Αυτή η κυβέρνηση, υποτελής στους κλεπτοκράτες και τους εμπόρους όπλων των Βρυξελλών, δουλοπρεπής απέναντι στο Σύμφωνο Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο ένα ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για να υπάρξει στροφή στη χώρα μας πριν πέσει στο γκρεμό. Σε αυτό το ΜΕΤΩΠΟ, μαζί με όλους τους άλλους, θέση έχουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, που είδαν το χώρο τους από εγχείρημα κατάργησης του κοινωνικού αποκλεισμού τον πρώτο καιρό του Α. Παπανδρέου να γίνεται φορέας της χειρότερης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους επί Γ. Παπανδρέου, χειρότερης ακόμα κι από της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Δημοψήφισμα για το Σύμφωνο Σταθερότητας, που τα άρθρα 121 και 124 δίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη δυνατότητα να κυβερνά στην Ελλάδα με τα μέτρα που τυπικά ανακοίνωσε το φερέφωνο της, η κυβέρνηση Παπανδρέου, χωρίς να έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση ακόμα κι από το εκλογικό της πρόγραμμα..."

Το ΚΚΕ:
«Είναι ευθύνη και χρέος όλων των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να απορρίψουν τα τρομοκρατικά διλήμματα και τα ψέματα κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας και να ξεσηκωθούν. Πατριωτισμός είναι η πάλη να μην πτωχεύσει ο λαός.
Όλοι στο δρόμο του αγώνα για να αποκρούσουμε τους νέους άγριους φόρους στο ΦΠΑ και στα καύσιμα, τη δραστική μείωση μισθών και συντάξεων. Να αποτρέψουμε τον σφαγιασμό των δώρων Πάσχα - Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας.
Είναι ψέμα ότι αυτό αφορά μόνο τον δημόσιο τομέα. Ο στόχος είναι να κοπεί εντελώς και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Να σταματήσουμε το ξεθεμέλιωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων, την απελευθέρωση των απολύσεων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, μέτρα που έχουν έτοιμα και θα αποτελέσουν το επόμενο κύμα επίθεσης»

Η ΓΣΕΕ βγήκε από τον μακάριο ύπνο της -Πρώτες δηλώσεις:
«Οι 'καρχαρίες' των αγορών και των πολιτικών προϊσταμένων τους στην ΕΕ πήραν με τα κυβερνητικά μέτρα κυριολεκτικά ΣΑΡΚΑ από τη μισθωτή εργασία και την πραγματική οικονομία. Τα δημοσιοοικονομικά προβλήματα της χώρας και τα αδιέξοδα της κρίσης καλούνται για μια ακόμα φορά να τα φορτωθούν οι απλοί άνθρωποι του μόχθου για να ικανοποιηθούν οι νεοφιλελεύθεροι των Βρυξελλών και οι κερδοσκόποι των αγορών.
Τα μέτρα είναι προφανώς άδικα, μονομερή και η αποτελεσματικότητα τους θα κριθεί τους προσεχείς μήνες, καθώς πέραν των αγορών, των κερδοσκόπων και των αρπαχτικών υπάρχει η πραγματική αγορά, η οποία οδεύει σε βαθιά ύφεση και σε έκρηξη της Ανεργίας. Κανένα μέτρο δεν επιβαρύνει όλους αυτούς που χρόνια τώρα θησαυρίζουν, φοροκλέπτουν, φοροδιαφεύγουν και υπαγορεύουν πολιτικές, που έφεραν την χώρα σε δεινή οικονομική κατάσταση. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα οδηγήσει σε ένταση των κοινωνικών αντιθέσεων και αντιδράσεων και σε διόγκωση της λαϊκής δυσαρέσκειας».

Εν τω μεταξύ ξύπνησε και ο Σαμαράς. Επί μήνες αποκοιμισμένος από τα παραμύθια των ΜΜΕ και του ΠΑΣΟΚ μας εξέπληξε χθες με τις δηλώσεις του
Εξέφρασε την αντίθεσή του στα οικονομικά μέτρα, λέγοντας πως «παραλύουν και τραυματίζουν τον κοινωνικό ιστό», βαθαίνουν την ύφεση και αποδυναμώνουν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.
Παράλληλα, επέρριψε στον πρωθυπουργό την ευθύνη ότι «άργησε πέντε ολόκληρους μήνες». «Αν είχε πάρει τα μέτρα νωρίτερα, θα ήταν πολύ ηπιότερα και λιγότερα επώδυνα. Και δεν θα τα επέβαλαν κοινοτικοί 'ελεγκτές'» είπε. Μάλιστα, υποστήριξε ότι «στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μας έφεραν πάνω απ' όλα οι χειρισμοί του ΠΑΣΟΚ στο τελευταίο πεντάμηνο. Αυτά που έκανε και κυρίως αυτά που δεν έκανε...».
Πρόσθεσε ότι η κυβερνητική αναποφασιστικότητα είχε κόστος, καθώς -όπως είπε- μέχρι στιγμής «ο δανεισμός με αυξημένα επιτόκια στοίχισε περί τα 300 εκατ. ευρώ». «Σχεδόν τα μισά από όσα θέλει να εξοικονομήσει με την περικοπή επιδομάτων χάθηκαν ήδη από το αυξημένο κόστος δανεισμού» συμπλήρωσε.
Παραδέχθηκε πως ευθύνες έχει ασφαλώς και η Νέα Δημοκρατία, για τα οποία ήδη πλήρωσε. «Σήμερα έχει γυρίσει σελίδα. Δεν απολογούμαι λοιπόν για κανέναν» είπε χαρακτηριστικά.
Με τη φράση «εμείς στηρίζουμε οτιδήποτε βοηθά να βγει ο τόπος από την κρίση» ο κ. Σαμαράς είπε ότι απορρίπτει την αύξηση του ΦΠΑ, κάθε αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα και την περικοπή του 14ου μισθού.
Προτείνει:
- μεγαλύτερο φόρο στον καπνό και τα ποτά,
- μεγαλύτερη φορολογία στα είδη πολυτελείας,
- αύξηση των εσόδων από την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου,
- μεγαλύτερες περικοπές στα λειτουργικά έξοδα του κράτους.
Επίσης, τόνισε ότι «κόκκινη γραμμή» αποτελούν η προστασία των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και η στήριξη της μεσαίας τάξης, με μέτρα που δίνουν ανάσες στην αγορά. Ζήτησε πιο θαρραλέα περιστολή της δημόσιας σπατάλης και τόνωση της αγοράς σήμερα και την ανάπτυξη αμέσως μετά. Τέλος, ζήτησε επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό.
(ρεπορτάζ από το in.gr)


Σημείωση 1: Θα επανέλθω με το θέμα -ερώτημα: Πόσο κοστίζει στο κράτος η εκκλησία (μισθοί παπάδων κλπ) και πόσα δις θα κερδίζαμε από το χωρισμό κράτους -εκκλησίας; Πόσο θα κέρδιζε το κράτος από τη φορολόγηση της περιουσίας της εκκλησίας;

Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: