Διακοπές!

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Χλιδή για τους εργατοπατέρες: Θα αγωνιστούν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Χαλκιδικής- βίντεο ντοκουμέντο!

Η εργατική τάξη πάει στην κόλαση και η «ηγεσία της» στον παράδεισο;

Θα θυμάστε τον τίτλο της κλασικής ιταλικής ταινίας "Η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο". Μόνο που σήμερα τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι...
Η εργατική τάξη δέχεται στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών.
Όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις της τίθενται πλέον σε αμφισβήτηση.

Στη φωτογραφία: Αγωνιστές της ΓΣΕΕ κόντρα στο κύμα
Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται να πάνε ...στον παράδεισο.
Είναι η υποτιθέμενη ηγεσία της εργατικής τάξης!
Η διοίκηση της ΓΣΕΕ αποφάσισε να κάνει το συνέδριό της στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Athos Palace της Χαλκιδικής...
Μακριά από το άγχος και τις εντάσεις της πόλης, μακριά από τις κινητοποιήσεις και τις διαδηλώσεις.

Στη φωτογραφία: Εδώ θα αγωνιστούν οι εργατοπατέρες για τα δίκαια των εργαζομένων

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου:

Το πολυτελές αυτό θέρετρο που προσφέρει όλες τις ανέσεις, βρίσκεται σε μια αμμώδη παραλία στην πευκόφυτη χερσόνησο της Κασσάνδρας, περιτριγυρίζεται από κήπο και βρίσκεται σε απόσταση 2χλμ από την Καλλιθέα. Το ξενοδοχείο απέχει μόλις 75 χλμ από το αεροδρόμιο 'Μακεδονία' της Θεσσαλονίκης. Η ήρεμη αυτή τοποθεσία σας δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσετε. Το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης μοναδικό περιβάλλον, μεσογειακό πνεύμα, μέσα σε εκπληκτική φυσική ομορφιά, αλλά και πάμπολλες γαστρονομικές επιλογές, όλα σε μία ατμόσφαιρα πολυτέλειας, με άριστο σέρβις.

Για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τη θάλασσα και την παραλία, το ξενοδοχείο προσφέρει μία από τις καλύτερες αμμώδεις παραλίες μεγάλους μήκους με κατακάθαρα νερά. Το πλήρες πακέτο προσφοράς περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο στα καλύτερα εστιατόρια, συν σνακ, παγωτό, αλκοολούχα ποτά, αναψυκτικά και ποτά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Επίσης, στη οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά θαλάσσια σπορ, όπως "μπανάνα", θαλάσσιο σκι, κανό, ρίνγκο, καταδύσεις και θαλάσσιο ποδήλατο. Το Άθως Παλάς φροντίζει πάντα να συνδυάζει την τελειότητα με τις ανάγκες και τις προσδοκίες των επισκεπτών, προσφέροντας μία μεγάλη ποικιλία εξαίρετων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων μία εξωτερική πισίνα ολυμπιακών προδιαγραφών με γλυκό νερό, καθώς και μία εσωτερική πισίνα, 6 γήπεδα τένις, μία ιταλική τρατορία, εστιατόριο, μπάρ, θερινό κινηματογράφο, ανιματέρ και σχολή καταδύσεων.

Υπέροχα δεν ακούγονται όλα αυτά;

Το κακό είναι ότι μόνο χρυσοκάνθαροι σαν τον Ηγέτη της Εργατικής Τάξης κ. Παναγόπουλο μπορούν να απολαύσουν αυτή την πολυτέλεια ...καθημερινά. Θυμίζουμε περσινό ρεπορτάζ για τις απολαβές του (από το ΒΗΜΑ):

α) Αμείβεται με 105.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει και τη μηνιαία αποζημίωσή του ως διευθυντή της τράπεζας και το ποσό που του αναλογεί από τη συμμετοχή του στο ΔΣ.
β) Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που δίδει η ίδια η ΔΕΗ, ο κ. Παναγόπουλος έλαβε 26.000 ευρώ (μεικτές αποδοχές) για τη χρήση του 2008 εκ της συμμετοχής του στο ΔΣ.
γ) Η συμμετοχή του στην ΟΚΕ Βρυξελλών περιλαμβάνεται στο επίσημο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της ΓΣΕΕ!
δ) Ο κ. Παναγόπουλος ήταν αντιπρόεδρος του ΟΑΕΔ, με αποδοχές- πάντα μεικτές- της τάξεως των 3.000 ευρώ μηνιαίως (αποζημίωση και συνεδριάσεις). Το ποσό των 40.000 ευρώ που αναφέρεται στο κείμενο προκύπτει από τον υπολογισμό των αποδοχών σε ετήσια βάση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=300694&dt=22/11/2009#ixzz0ibRRvWi1

Αποκλειστικές εικόνες από το Συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική

Δεν υπάρχουν σχόλια: