Διακοπές!

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Τα ΜΑΤ προστατεύουν την... ενημέρωση στην ΕΡΤ


Και το ρεπορτάζ από το TVXS:
Στο κτίριο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, εισήλθαν μέλη του Συντονιστικού Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών και την Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, επιδιώκοντας να επέμβουν σε τηλεοπτική εκπομπή με καλεσμένη την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Τελικά, οι εκπαιδευτικοί δεν κατόρθωσαν να συναντηθούν με την υπουργό, αλλά -μετά από μικρής έκτασης επεισόδια του σημειώθηκαν στο εσωτερικό του Ραδιομεγάρου- μαγνητοσκόπησαν μήνυμα διαμαρτυρίας, το οποίο μεταδόθηκε από το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ1 στις 23:00.

Οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να μπουν στο στούντιο, όπου μαγνητοσκοπούνταν η εκπομπή στην οποία θα εμφανιζόταν η υπουργός Παιδείας. Η συνέντευξη, όμως, είχε ολοκληρωθεί και ορισμένοι από αυτούς μπήκαν στο κοντρόλ των ειδήσεων, διακόπτοντας την κανονική ροή.

Αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν έξω από το μέγαρο της ΕΡΤ δήλωσαν στο tvxs.gr ότι οι ωρομίσθιοι και οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ήθελαν να συναντηθούν με την υπουργό Παιδείας. Διαμαρτυρόμενοι μπήκαν στο στούντιο και, όπως καταγγέλλουν, την είσοδό τους πρσπάθησε βίαια να σταματήσει διμοιρία των ΜΑΤ. Πραγματοποιήθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες εκπαιδευτικοί από γκλομπ.

Η κ. Διαμαντοπούλου φέρεται να φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Οι διαμαρτυρόμενοι μαγνητοσκόπησαν μήνυμα με τα αιτήματά τους και δήλωσαν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν αν δεν μεταδοθεί από τη ΕΤ1. Κατά την έναρξη του δελτίου ειδήσεων της ΕΤ1, ο παρουσιαστής ξεκίνησε με δήλωση της διοίκησης, η οποία καταδίκασε το περιστατικό, λέγοντας ότι αντίκειται στις αρχές του δημοκρατικού διαλόγου. Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής σημείωσε ότι, παρ΄όλα αυτά, θα μεταδοθεί το μήνυμα των διμαρτυρόμενων για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Στο μήνυμα που μεταδόθηκε, ο εκπρόσωπος των αδιόριστων και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ανέφερε τους 2 λόγους για τους οποίους προχώρησαν στην κίνηση αυτή: 1ον, τη συνωμοσία σιωπής από τα ΜΜΕ για τα μέτρα και 2ον, την επιθυμία των εκπαιδευτικών να σπάσουν το μονόλογο του υπουργείου Παιδείας για το πολυνομοσχέδιο.

Ο εκπρόσωπος κατήγγειλε τη διοίκηση της ΕΡΤ για την αντιμετώπιση που τους επιφυλάχθηκε από την αστυνομία και έκανε λόγο για εμφανή σημάδια τραυματισμού. Όπως ανέφερε, το πολυνομοσχέδιο διαλύει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και είναι κόντρα στις ανάγκες του λαού. Τοποθετεί 30 μαθητές σε κάθε τάξη και το κόστος του θα επιβαρύνει τους ίδιους τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Με την εφαρμογή του περίπου 17.000 αδιόριστοι και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί θα μείνουν στο δρόμο.

Στη συνέχεια, προχώρησε σε κάλεσμα συμμετοχής τόσο στην αυριανή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στα Προπύλαια όσο και στην απεργία της Τετάρτης.

Μετά τη μετάδοση του μηνύματος, οι εκπαιδευτικοί αποχώρησαν από το κτίριο και μαζί με τους συγκεντρωμένους έξω από το Ραδιομέγαρο προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας επί της Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή. Εξερχόμενη, η Τίνα Ρέππα, μέλος του ΔΣ της Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδος, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για την κατάσταση που επικράτησε εντός του κτιρίου και έκανε λόγο για 2-3 ελαφρά τραυματίες. Όπως είπε, η κ. Διαμαντοπούλου δεν δέχτηκε να συναντηθεί μαζί τους, οπότε και περιορίστηκαν στη μαγνητοσκόπηση και μετάδοση του μηνύματος από το δελτίο ειδήσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση που είχαν εκδώσει νωρίτερα οι εκπαιδευτικοί ανέφεραν: «Σήμερα στις 22:00 η υπουργός Παιδείας θα εμφανιστεί σε εκπομπή της NET. Για άλλη μια φορά η κ. Διαμαντοπούλου φαίνεται ότι επιλέγει τον εύκολο δρόμο του μονόλογου. Αν, λοιπόν, είναι τόσο σίγουρη για τις επιλογές και το ορθό των αποφάσεών της, εμείς την προ(σ)καλούμε σε δημόσιο διάλογο. Συγκεντρωνόμαστε όλοι και όλες στις 21.00 στην πλ. Αγίας Παρασκευής στη στάση λεωφορείων επί της Μεσογείων με σκοπό να πάμε στο studio της NET και να διεκδικήσουμε το δημόσιο διάλογο με την κ. Διαμαντοπούλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: