Διακοπές!

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Τα κατάφεραν! Δημιούργησαν κοινωνία -ζούγκλα: Δυο κορίτσια δολοφονούν άγρια 80χρονο για δέκα ευρώ!

Η λίμνη Κερκίνη. Συνώνυμο της ομορφιάς και της γαλήνης... Σε αυτή την περιοχή δυο κορίτσια ομολόγησαν πως δολοφόνησαν 80χρονο για δέκα ευρώ. Δυο έφηβες. Με τη "ζωή μπροστά τους" όπως λένε...

Ένας καθρέφτης για την κοινωνία που τις ανέθρεψε. Μια ματιά στο άγριο μέλλον όπου οδηγείται η Ελλάδα. Πίσω από κορίτσια υπάρχουν κάποιοι γονείς. Πίσω από τους γονείς ένας μικρός τόπος με τους ανθρώπους του.
Ελλάδα. Μια χώρα που κάποτε σεβόταν τους γεροντότερους. Μια χώρα που σήμερα θεωρεί ότι η κατάλληλη θέση για όποιον περνά την "παραγωγική" ηλικία είναι στον Καιάδα. Χωρίς "γέρους" θα γλιτώσει το ασφαλιστικό μας σύστημα: Θέλουν σύνταξη, φάρμακα, νοσοκομεία. Πληρώνουν μισό εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς... Θέλουν φροντίδα και αγάπη και έτσι εμποδίζουν τα παιδιά -εργαζόμενους να συγκεντρωθούν στην εργασία τους...
Θυμάμαι το "ηρωικό ΠΑΣΟΚ" με τα ΚΑΠΗ. Με τα "περήφανα νιάτα" και τα "τιμημένα γηρατειά".
Το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη και του ΔΝΤ αντί των ΚΑΠΗ επιλέγει το σπρώξιμο στο γκρεμό. Θέλει ταπεινωμένα νιάτα που να παρακαλάνε να δουλέψουν έστω και για λίγα ψίχουλα. Γηρατειά στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Που να μην τους πληρώνει το "ασφαλιστικό" τους ταμείο, ούτε μια ασπιρίνη...
Το μήνυμα είναι ένα και ξεκάθαρο: Ο θάνατός σου η ζωή μου. Αυτό λένε πίσω από τις μεγαλόστομες διακυρήξεις, τα στρογγυλμένα λόγια, τις ανέξοδες υποσχέσεις...
Τα δυο κορίτσια από την Κερκίνη, ακολούθησαν απλώς αυτά που η κοινωνία τους διδάσκει!
Εμείς θα αφήσουμε τα παιδιά μας στη τύχη τους; Θα ανεχτούμε τον εξευτελισμό των γονιών μας;
Ας πούμε επιτέλους όχι στο διαρκές έγκλημα...


Το ρεπορτάζ από το Έθνος:
Τον έσφαξαν για 10 ευρώ
Δύο ανήλικες ομολόγησαν το φόνο του 80χρονου άνδρα που βρέθηκε την Κυριακή άγρια δολοφονημένος, σε λίμνη αίματος μέσα στο σπίτι του, φέροντας πολλαπλές μαχαιριές

Σoκ προκαλεί στην κοινή γνώμη η υπόθεση με τον φόνο του 80χρονου στην Κερκίνη Σερρών από δύο έφηβες ηλικίας 15 και 16 ετών.
Οι ανήλικες τον κατακρεούργησαν το απόγευμα της Κυριακής για να του αρπάξουν χρήματα, προκειμένου, όπως έγινε γνωστό, να φύγουν από τα σπίτια τους και να πάνε σε άλλο μέρος της Ελλάδας.
Του άρπαξαν τελικά 10 ευρώ που είχε στο πορτοφόλι του και τώρα, πλέον η ζωή τους φυλακίζεται σε ένα άλλο περιβάλλον, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αντιμετώπιζαν στις οικογένειες τους.

Όπως είπαν στους αστυνομικούς που τις άκουγαν έκπληκτοι, από τα σπίτια τους αποφάσισαν να φύγουν διότι ασφυκτιούσαν μέσα στο περιβάλλον το οποίο ζούσαν.
Δεν είχαν όμως χρήματα και αποφάσισαν να διαρπάξουν ληστεία για να τα βρουν.
Και οι δύο είναι από οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα και όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής, «δεν ασχολούνταν και πολύ με τα παιδιά τους».
Οι ανήλικες θεωρήθηκαν ύποπτες για τον φόνο, μετά την μαρτυρία γείτονα του θύματος, ο οποίος είπε ότι τις είδε να βγαίνουν από το παράθυρο. Έπειτα από αναζητήσεις της αστυνομίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Εκείνο το οποίο επίσης σοκάρει, είναι το γεγονός ότι οι έφηβες κατακρεούργησαν τον 80χρονο, ο οποίος ήταν συνταξιούχος του ΟΓΑ και μετά τον θάνατο (πριν από δύο χρόνια) της συζύγου του, διέμενε μόνος.

Του κατάφεραν 15 μαχαιριές και αφού ξεψύχησε, του άρπαξαν τα δέκα ευρώ.

Εκείνα τα οποία επίσης προκαλούν σοκ είναι αφ' ενός ότι οι ανήλικες φαίνεται ότι είχαν προσχεδιάσει το έγκλημα και αφ' ετέρου η ωμότητα με την οποία το διέπραξαν.
Η μία έφερε στην τσάντα της το μαχαίρι και όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η μία τον κρατούσε και η άλλη τον μαχαίρωνε!!!
Τα κορίτσια φαίνεται ότι δεν επέλεξαν τυχαία τον 80χρονο για να τον ληστέψουν. Γνώριζαν ότι διέμενε μόνος, αφού η 15χρονη είναι από το διπλανό χωριό και ο παππούς της 16χρονης μένει στην Κερκίνη.
Όσον αφορά το πώς προσέγγισαν το συνταξιούχο και μπήκαν στο σπίτι του, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό έγινε διότι το θύμα γνώριζε τη μία, ο παππούς της οποίας είναι από το ίδιο χωριό.
Όταν δε πήγαν στο σπίτι, κάθισαν αρκετή ώρα μαζί με το θύμα τους, τηγάνισαν αυγά και έφαγαν και με διάφορες υποσχέσεις, προσπάθησαν να αποσπάσουν από τον 80χρονο χρήματα.
Όταν είδαν ότι αυτός δεν τους τα έδινε, αποφάσισαν να τον απειλήσουν. Η 16χρονη έβγαλε το μαχαίρι που είχε στην τσάντα της και του ζήτησαν τα χρήματά του. Ο 80χρονος άρχισε να καλεί σε βοήθεια και τότε η 16χρονη, με την βοήθεια της 15χρονης, του κατάφερε διάφορα κτυπήματα στο στήθος και στην κοιλιά, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.
Εν συνεχεία άρπαξαν από το πορτοφόλι του 10 ευρώ και διέφυγαν πηδώντας από παράθυρο της οικίας, κλειδώνοντας εσωτερικά την εξώπορτα.

Σπύρος Κουντούρης
Skountouris@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: