Διακοπές!

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Το νέο βιβλίο για τη διατροφή των παιδιών και μια πεντανόστιμη συνταγή για το Σαββατοκύριακο!

Το καινούργιο μου βιβλίο "20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ -111 συνταγές και ιδέες διατροφής για παιδιά", κυκλοφόρησε τη Δευτέρα και από σήμερα πρέπει να έχει φτάσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Ήδη η ανταπόκριση φαίνεται πως είναι μεγάλη.
Η έκδοση του ελπίζω να γίνει η αφορμή για να ανοίξει μια συζήτηση για τα θέματα διατροφής, αλλά να μας κάνει να αλλάξουμε και τον τρόπο που βλέπουμε το καθημερινό μας τραπέζι...

Γι' αυτό το βιβλίο συνεργάστηκαν αφιλοκερδώς πολλοί άνθρωποι. Και πρώτα απ' όλους οι 20 σεφ και οι 11 μαμάδες. Χωρίς τη βοήθειά τους, το βιβλίο απλώς δεν θα υπήρχε!
Σταδιακά θα τους αναφέρω όλους.
Σήμερα -για αρχή- θα έχουν τη τιμητική τους οι μαμάδες, που είναι:
1. Δέσποινα Αργυροπούλου
2. Βασιλική Γαλάνη
3. Μαρία Μπόμπρικ- Πανάγου
4. Δέσποινα Μώρη
5. Φαίη Οικονομίδου
6. Παναγιώτα Πέτρου
7. Χριστίνα Παπουτσάνη
8. Έλλη Παπουτσόγλου
9. Γιούλα Παρλιάρου
10. Μαρίνα Στοφόρου
11. Μάρθα Χρυσάνθου


...και μια συνταγή από το βιβλίο...
Μπουκιές ψαριού (Fish Sticks) από τη Δέσποινα Μώρη


Υλικά
1 φιλέτο ψαριού 500γρ (πέρκα, σφυρίδα ή ροφός)
1 αβγό
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
1/2 ποτήρι σουσάμι
1/2 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη σος
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά μουστάρδα
1 ποτήρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Κόβουμε το ψάρι σε μπαστουνάκι ή με κουπάτ σε σχήμα ζώου. Το αλατοπιπερώνουμε και το βουτάμε στο κρασί. Στη συνέχεια στο αλεύρι, μετά στο αβγό (που το έχουμε πρώτα χτυπήσει και αλατοπιπερώσει) και τέλος στη φρυγανιά που την έχουμε ανακατάψει με το σουσάμι. Το αφήνουμε περίπου μισή ώρα στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί. Τηγανίζουμε το ψάρι σε σιγανή φωτιά και κατόπιν το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ετοιμάζουμε τη σος αναμιγνύοντας όλα τα υλικά. Σερβίρουμε με ωμά ή βραστά λαχανικά.


Το Δελτίο Τύπου:
Στο νέο του βιβλίο, ο Κώστας Στοφόρος αποδεικνύει ότι το υγιεινό μπορεί να είναι καινόστιμο
Τα πλεονεκτήματα της ισορροπημένης διατροφής είναι σήμερα γνωστά, το ίδιο και η σημασία της για την ανάπτυξη των παιδιών. Πώς μπορεί, όμως, ένας γονιός να πείσει το παιδί του να φάει αδιαμαρτύρητα κουνουπίδι ή μπρόκολο; Πώς θα το κάνει ν’ αγαπήσει τα φρούτα, τις σαλάτες ή να φάει το ψάρι και τα όσπρια, αποφεύγοντας τις ομηρικές μάχες στο τραπέζι;
Στο βιβλίο, ο Κώστας Στοφόρος, 20 διάσημοι σεφ και 11 μαμάδες ενώνουν τις δυνάμεις τους, προτείνοντας συνταγές προσαρμοσμένες στις διατροφικές ανάγκες της παιδικής ηλικίας, αλλά και τόσο νόστιμες που θα κάμψουν τις αντιστάσεις και του πιο «δύσκολου» παιδιού.
Συγχρόνως, κορυφαίοι ειδικοί αναλύουν την αξία διαφόρων τροφών για την ανάπτυξη και την υγεία του παιδιού, παρουσιάζοντας τα πιο πρόσφατα επιστημονικά πορίσματα.
Με απαντήσεις σε συνηθισμένες ερωτήσεις για την παιδική διατροφή και την ασφάλεια των τροφίμων, απλές τεχνικές για γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής που θα διευκολύνει τις μαμάδες.

Ευχαριστώ και όσους ήδη παρουσίασαν το βιβλίο από τις ιστοσελίδες τους:
http://matiagr.blogspot.com/2010/06/20-11.html
http://www.kastellia.gr/loc_ks/news_content.asp?ID=171
http://mykosmos.gr/loc_mk/news_content.asp?ID=327
http://www.fokidanet.com/?action=cmsshow&cid=6&id=6164&mid=6
http://iteanet.blogspot.com/2010/06/20-11.html
http://oinoxori.gr/?p=2868
http://amfissapress.gr/books/1853-20--11----111------
http://lamianews.blogspot.com/2010/06/20-11-111.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Lamianews+%28LamiaNews%29
http://nasosbratsos.blogspot.com/2010/06/20-11.html

Και βεβαίως ευχαριστώ τις εκδόσεις Κριτική:
http://www.kritiki.gr/content/bookDetails.asp?BookID=2542

2 σχόλια:

Christina Markoulaki είπε...

Σούπερ η συνταγή, θα τη δοκιμάσουμε! Και ακόμα καλύτερο το νέο template που δεν το είχα δει!

kostasst είπε...

Η νέα μορφή της σελίδας, με μια νότα αισιοδόξιας, που πάντα χρειάζεται!