Διακοπές!

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Απίστευτο: Η αναξιοπιστία των εφημερίδων σε όλο της το μεγαλείο!

Απίστευτη προπαγανδιστική "πατάτα" των Νέων. Η... φρεγάτα του συγκροτήματος Λαμπράκη την Τρίτη 29 Ιουνίου πανηγύριζε για αύξηση των καταθέσεων κατά 6,6 δισ. ευρώ, αναφέροντας μάλιστα ότι οι καταθέσεις έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα από το 1998!!!
Την επόμενη μέρα (Τετάρτη, 30 Ιουνίου), έγραψαν ότι το Μάϊο οι καταθέσεις έπεσαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα (!!!) και οι απώλειες φθανουν πλεόν τα 18 δισ. ευρώ!!!
Για του λόγου το αληθές, διαβάστε τα δυο δημοσιεύματα:


Αύξηση καταθέσεων 6,6 δισ. ευρώ τον Μάιο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαρία Βασιλείου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ κατά 6,6 δισ. ευρώ οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες τον Μάιο, όμως η στρόφιγγα του δανεισμού παρέμεινε σφιχτή, τόσο προς τις επιχειρήσεις όσο και προς τα νοικοκυριά. Η εξέλιξη δείχνει ότι αποδίδει ο ανταγωνισμός που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ελληνικών τραπεζών γύρω από τα επιτόκια, κυρίως στις προθεσμιακές καταθέσεις. Αντίθετα, παραμένει δύσκολη η χορήγηση δανείων, με αποτέλεσμα να επιβραδυνθεί περαιτέρω ο ρυθμός ανόδου της πιστωτικής επέκτασης στο 2,8%, από 3,2% που ήταν τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που δημοσιεύει το Reuters, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες αυξήθηκαν στα 379,7 δισ. τον Μάιο, από 373,1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 1998

Νέα πτώση στις καταθέσεις το Μάιο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2010 07:30


Νέα πτώση κατέγραψαν οι καταθέσεις των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων για πέμπτο συνεχή μήνα τον Μάιο. Πλέον, οι απώλειες φθάνουν πλέον στα 18 δισ. ευρώ από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως μετέδωσε το Reuters, oι καταθέσεις προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά διαμορφώθηκαν στα 220 δισ. ευρώ τον Μάιο από 222,1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: