Διακοπές!

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Μιλώντας στην κόρη μου για τις πιο όμορφες διακοπές και τον ουρανό!


Χθες γύρω στις 9 το βράδυ καθόμασταν με την κόρη μου σε ένα παγκάκι δίπλα στη θάλασσα στο Πανόραμα στο Πόρτο Ράφτη.
Κάθε απόγευμα η θάλασσα με αποζημιώνει για τις καθημερινές καθόδους μου στην Αχαρνών...
Είχε βγει το φεγγάρι, είχαμε ξαπλώσει και κοιτούσαμε πλαγίως τη θάλασσα. Πριν από λίγες μέρες είχαμε κάνει και βραδινό μπάνιο... Το πρώτο για τη μικρή που κλείνει τα πέντε το Σεπτέμβριο.
Της έλεγα τι ωραία που θα ήταν να είχαμε ένα σλίπινγκ μπαγκ και να κοιμόμασταν εκεί. Τις έλεγα για τα χιλιάδες αστέρια που βλέπεις στον ουρανό όταν δεν υπάρχουν φώτα τριγύρω. Προσηλώσαμε το βλέμμα μας στο φεγγάρι για να δούμε τη σκοτεινή πελυρά του. Της εξήγησα πως δεν αλλάζει μέγεθος το φεγγάρι, αλλά το φως του Ήλιου που φωτίζει κάποια πλευρά μας ξεγελά.
Ήταν πολύ χαρούμενη όταν κατάφερε να διακρίνει το σκοτεινό περίγραμμα. Ούτε οι Pink Floyd δεν θα χάρηκαν τόσο όταν πρωτόπαιξαν το Dark Side of The Moon!
Λέγαμε πολλά. Για το αγαπημένο της παραμύθι του καλοκαιριού που είναι η Πούλια και ο Αυγερινός σε μια δική μου παραλλαγή. Θέλει να της το λέω κάθε φορά που γυρνάμε από τη θάλασσα και βλέπουμε αυτό το λαμπερό άστρο της Αφροδίτης που προαναγγέλει τη νύχτα που έρχεται.
Της είπα για το κάμπινγκ που "κάναμε παλιά με τη μαμά". Δυστυχώς μόνον ο Μεγάλος έχει γευθεί τις χαρές του. Τα δυο μικρά το ακούν ακόμη σαν παραμύθι: Μια σκηνή δίπλα στη θάλασσα...
Η αλήθεια είναι ότι στο μυαλό μου η Κατασκήνωση μόνον Ελεύθερη υπάρχει! Μια -δυο φορές που πήγα σε οργανωμένο κάμπινγκ μου θύμισε ...στρατόπεδο!
Χρόνια και χρόνια τις πιο όμορφες διακοπές της έκανα με σκηνή (ή και μόνο με σλίπινγκ μπαγκ)σε πολλές πανέμορφες γωνιές της Ελλάδας: Στο Βάι (πριν το περιφράξουν), στην Περίσσα και στο Καμάρι στη Σαντορίνη (πριν γίνει... Μύκονος), στο πολυαγαπημένο Ποτάμι της Σάμου, στη Τζιά, στα Κουφονήσια, σε έρημες παραλίες της Εύβοιας, στη Λευκάδα, στη Κεφαλονιά...
Δεν μπορώ να συγκρίνω με τίποτε την απόλαυση του νυχτερινού ουρανού, όταν κοιμάσαι έξω, τις απίστευτες ανατολές του ήλιου και την πρώτη πρωινή βουτιά στη θάλασσα. Το μπανιο σε ποτάμια. Τη τελετουργία της φωτιάς. Την αιώρα ανάμεσα στα δέντρα. Αφήστε τις ...Ελούντες και τα πολυτελή ξενοδοχεία για τους άλλους!

Η χαρά μου ήταν μεγάλη, όταν σήμερα είδα χθεσινή ανάρτηση των φίλων από το iteanet για την Ελεύθερη Κατασκήνωση. Μεταξύ άλλων διάβασα:

KINHMA ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ

Όλες οι παραλίες, οι θάλασσες, τα βουνά, τα δάση, τα ποτάμια, οι ουρανοί αυτού του κόσμου ανήκουν σε όλους εμάς και όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε παντού την ελευθερία να απολαμβάνουμε την ζωή χωρίς περιορισμούς και χωρίς απαγορεύσεις.
Σκοπός του «Κινήματος Για Την Ελεύθερη Κατασκήνωση» είναι να διδάξουμε ο ένας τον άλλον την Αγάπη, τον Σεβασμό και την Προστασία της Φύσης και να υπερασπιστούμε την απόλυτη Ελευθερία της διαβίωσης στην απέραντη αγκαλιά της Γης και του Ουρανού. Θα ταξιδέψουμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, τους φίλους μας και τους εραστές μας παντού, θα ζήσουμε ελεύθεροι όπου εμείς επιλέξουμε, θα προστατέψουμε τα δάση και τις παραλίες με τα γυμνά κορμιά μας… Δεν θα ζητήσουμε άδεια από κανέναν για να είμαστε ελεύθεροι (διαβάστε τον Ο∆ΗΓΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ στο iteanet)

Η προσπάθεια που γίνεται, όπως είδα με χαρά, θα αγγίξει και τη Γκιώνα
Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο http://freecampgr.blogspot.com

Όπως διαβάζω, το καραβάνι είναι ανοιχτό σε όποιον-α (μουσικό, dj, performer, κλπ) θέλει να συμβάλλει σε κάθε περιοχή, αλλά και σε προτάσεις, ενώ απευθύνεται ανοιχτό κάλεσμα σε κατα τόπους πρωτοβουλίες, από όλη την Ελλάδα, "να αναλάβουν κάποια δράση και να έρθουν σε επαφή μαζί μας γιατί ενωμένοι θα ακουστούμε πιο δυνατά!
Σε κάθε περιοχή συνεργαζόμαστε, δικτυωνόμαστε και στηρίζουμε τοπικές πρωτοβουλίες για την ελεύθερη κατασκήνωση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Επίσης σε κάθε περιοχή θα επιδιώξουμε επαφή με την αντίστοιχη αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη των θέσεων του κινήματος για την ελεύθερη κατασκήνωση αλλά και της επισυναπτόμενης έκκλησης για παροχή ενός πλαισίου ανοχής και υποδομών για την στήριξη της ελεύθερης κατασκήνωσης αυτή τη περίοδο της κρίσης"


Το Πρόγραμμα
ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ 2010


24 ΙΟΥΛΙΟΥ
- ΛΕΥΚΑΔΑ // ΠΕΥΚΟΥΛΙΑ
30 ΙΟΥΛΙΟΥ – 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
- ΠΗΛΙΟ // δέλτα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ, ανάμεσα σε Ανάληψη κ' Ελίτσα
31 ΙΟΥΛΙΟΥ
- ΑΙΓΙΝΑ // παραλία ΣΑΡΠΑ
Εκδήλωση “Σαρωνικός, ψάρια και ρύπανση”, beach party και ελεύθερη κατασκήνωση
7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
- ΛΕΣΒΟΣ // ΝΗΣΕΛΙ
- ΚΡΗΤΗ // ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΣ
Καθαρισμός παραλίας, συνέλευση και ακουστικά όργανα
14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
- ΝΑΞΟΣ // ΑΛΥΚΟ
21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
- ΑΝΑΦΗ // ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ
28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
- ΕΥΒΟΙΑ // ΧΙΛΙΑΔΟΥ
17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
- ΓΚΙΩΝΑ // ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ -Εκδήλωση αλληλεγγύης στη Κίνηση για τη Σωτηρία της Γκιώνας



...Έτσι μπορεί να μην είναι θάλασσα φέτος, αλλά ελπίζω να είναι τουλάχιστον το Βουνό με τον Μεγάλο και την Κόρη. Ο Μικρός μπορεί να περιμένει λίγο! Θα πούμε μέσα στη νυχτερινή ησυχία παραμύθια του δάσους, θα δούμε τα χιλιάδες αστέρια πάνω από τα έλατα... Αρκεί να μη βρέχει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: