Διακοπές!

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Στη Λάρισα για τη διατροφή (και όχι μόνο)


Σε μια Λάρισα που θύμιζε Άνοιξη και όχι Φθινόπωρο βρέθηκα χθες για λίγο...
Είχα την τύχη να παρουσιάσω το βιβλίο μου "20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ" στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Ημερίδα που διοργάνωσε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας το νεοσύστατο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (Ι.Δ.M.E)

Στη φωτογραφία εκπρόσωποι της Υγείας, της Ομορφιάς και της Ευεξίας (διαλέγετε και παίρνετε) Από αριστερά Εύαγγελος Ζουμπανέας -πρόεδρος του ΙΔΜΕ, Τίνα Αντωνίου διαιτολόγος και μέλος του ΙΔΜΕ, ο υπογράφων, η ψυχολόγος Φρόσω Μήτσιου και η Κική Γούτα διαιτολόγος και υπεύθυνη διοργάνωσης εκδηλώσεων του ΙΔΜΕ για την Θεσσαλονίκη
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, ο γνωστός διαιτολόγος- διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας "To Ι.Δ.Μ.Ε., αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με κοινωφελή χαρακτήρα, η συμμετοχή στον οποίο στηρίζεται στην αρχή του εθελοντισμού. Η ιδρυτική ομάδα του Ι.Δ.Μ.Ε. απαρτίζεται από προσωπικότητες, με σημαντική εμπειρία στο χώρο της διατροφής και της υγείας καθώς και στο σχεδιασμό και την υλοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών Ερευνητικών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων.
Κύριος σκοπός του Ι.Δ.Μ.Ε. είναι να συμβάλλει, μέσα από την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού αλλά και την κινητοποίηση επιστημονικών ομάδων από το χώρο της διατροφής και της υγείας, στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και κατ’ επέκταση της υγείας τους πληθυσμού στον Ελλαδικό αλλά και τον εγγενή Ευρωπαϊκό χώρο.
Επίσης μέσα από την συνεργασία με καταξιωμένες ερευνητικές και επιστημονικές ομάδες, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Κρατικούς Οργανισμούς καθώς και επιχειρήσεις ιδιαίτερα από το χώρο των φαρμάκων και των τροφίμων, αποσκοπεί στην εκπλήρωσης μία σειράς στόχων που αναφέρονται στο επισυναπτόμενο έντυπο του Ι.Δ.Μ.Ε.
Κεντρική επιδίωξη του Ι.Δ.Μ.Ε., είναι να αποτελέσει τον αξιόπιστο κοινωνικό εταίρο στο διάλογο με τους πολίτες, την πολιτεία και τα Ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα για την υγεία και την ποιότητα ζωής...."

Όλες οι εισηγήσεις παρουσίαζαν μεγάλο ενδιαφέρον. Αξίζει πραγμαιτκά να γίνουν τέτοιες ημερίδες σε όλη την Ελλάδα. Από όσο γνωρίζω έχουν ήδη προγραμματιστεί αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Καβάλα και στη Θεσσαλονίκη (στις 16 Οκτωβρίου- θα είμαι κι εγώ εκεί)...
...και βεβαίως περάσαμε και καλά!!! Φάγαμε εξαιρετικά στις "Καμάρες" (Καποδιστρίου 4) και διασκεδάσαμε το ταξίδι μας με το τρένο. Κάναμε ατέλειωτες συζητήσεις, έπεσαν στο τραπέζι πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες, που ελπίζω σιγά- σιγά αν υλοποιηθούν...
Ξεχωριστή μνεία αξίζει να γίνει στη διαιτολόγο- διατροφολόγο Μαρία Γκέκα που ανέλαβε το βάρος της διοργάνωσης εκεί στη Λάρισα και τα κατάφερε με άψογο τρόπο και βεβαίως στο Γιάννη Σουπιό (επίσης διαιτολόγο- διατροφολόγο) που από την Ηγουμενίτσα κίνησε με επιτυχία τα νήματα, αν και δεν ήταν κοντά μας.

Αξίζει να πλαισιώσουμε όλοι τις προσπάθειες του Ινστιτούτου...

Στη φωτογραφία, από αριστερά : Η Κα Γκέκα Μαρία, διαιτολόγος και υπεύθυνη διοργάνωσης της ημερίδας του ΙΔΜΕ στην Λάρισα, η Κα Αντωνίου Τίνα, διαιτολόγος και μέλος του ΙΔΜΕ, η Κα Γούτα Κυριακή, διαιτολόγος και υπεύθυνη διοργάνωσης εκδηλώσεων του ΙΔΜΕ για την Θεσσαλονίκη και ο Κος Ευάγγελος Ζουμπανέας ο Πρόεδρος του ΙΔΜΕ.

2 σχόλια:

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Μακάρι να μπει όλη αυτή ηκουλτούρα της διατροφής, στη ζωή των Ελλήνων. Και μια ερώτηση Κώστα:
Είσαι βέβαιος ότι όλοι αυτοί οι διατροφολόγοι/γες στη Λάρισα, ήταν λεπτοί στο σώμα τους;

kostasst είπε...

Καλησπέρα. Όντως λεπτοί σε σώμα και τρόπους και με καλές ιδέες! Μακάρι να τους αφήσουν να μιλήσουν (και) στα παιδιά!