Διακοπές!

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Απολαυστική Μακαρονόπιτα!

Η Στεφανία Βελδεμίρη αφού μας μάγεψε με τα πινέλα της, αποφάσισε να μας στείλει στην κουζίνα. Το βιβλίο μου "20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ -111 συνταγές και ιδέες διατροφής για παιδιά", ήταν η αφορμή.
Αυτή τη φορά με την κόρη της τη Κατερίνα αποφάσισαν αν δοκιμάσουν την τύχη τους με τη μακαρονόπιτα. Προβλέπω ότι αυτή θα είναι η εισαγωγή στην ομιλία μου στην Ημερίδα του ΙΔΜΕ στη Θεσσαλονίκη!
Ιδού λοιπόν:

Ο λόγος στη Στεφανία και την Κατερίνα:

Και μόνο στο άκουσμα της λέξης μακαρονόπιτα, η προθυμία για βοήθεια περίσσεψε! Και ενώ λίγη ώρα πριν δεν άντεχε να διαβάσει ούτε μια σειρά από το σχολικό βιβλίο, δεν άντεχε να κάνει προσθέσεις κ.λ.π., να που διάβασε την συνταγή μεγαλόφωνα και "χωρίς ανάσα", μέτρησε τα υλικά, και άρχισε να τρίβει το τυράκι!

Και η "επικίνδυνη αποστολή", σπάω τα αυγά χωρίς να μπούνε τσόφλια στο μείγμα μου, με αυτοσυγκέντρωση, στέφθηκε με επιτυχία!


Για να δούμε, είναι όλα τα υλικά στο μπολ; Καλό ανακάτεμα!!!


Έτοιμη η μακαρονόπιτα!!!! Πακετάρισμα στο ταψάκι, και έτοιμο το φαγητό για το ολοήμερο σχολείο! Πιο νόστιμο, όταν το έχεις φτιάξει μόνη σου!!!

Να και η συνταγή της Παναγιώτας Πέτρου, φίλης και γειτόνισσας από τα Καστέλλια (τις υπόλοιπες δικές της συνταγές θα τις βρείτε στο βιβλίο: Άντε, πηγαίνετε και στο βιβλιοπωλείο, έχουμε... έξοδα!)

Μακαρονόπιτα

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 πακέτο μακαρόνια (νούμερο 5 )
250 γρ. τυρί φέτα
1 ποτήρι του νερού τριμμένη μυζήθρα
4+1 αυγά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού γάλα
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Κάνουμε ένα μίγμα με τα μακαρόνια και τα υπόλοιπα υλικά (κρατάμε το γάλα, λίγο ελαιόλαδο και το ένα αυγό). Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο και απλώνουμε δυο φύλλα. Βάζουμε από πάνω ένα μέρος της γέμισης και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, βάζοντας δυο- δυο τα φύλλα, αφήνοντας δυο τελευταία για να καλύψουμε την πίττα. Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα με το ένα αυγό, λίγο νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το απλώνουμε πάνω από την πίττα. Ψήνουμε για μια ώρα στους 180ο σε προθερμασμένο φούρνο.

ΥΓ. Όσο κι αν ευχαριστήσω τη Στεφανία, είναι λίγο. Αν έχετε κι εσείς μαγειρικές εμπνεύσεις απότ ους "20 σεφ", στείλτε μου τις φωτογραφίες σας να τις δημοσιεύσω

2 σχόλια:

Katerina είπε...

μμμμμμμ
πολύ νόστιμο φαίνεται!!!!

καλημέρα!

kostasst είπε...

Δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις. Είναι εύκολη και νοστιμότατη συνταγή. Γίνεται και γλυκιά (εμένα με ζάχαρη δεν μου αρέσει -αλλά έχει ...πιστούς )