Διακοπές!

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Πρώτα ο μαθητής - στη φυλακή


Η αυτουργός Παραπαιδείας κυρία Πάνα ΔΝΤπούλου, μας δείχνει το δρόμο για τη λύση των προβλημάτων της Παιδείας. Μετά το e-book που παρέδωσε στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιωργάκη Παπανδρέου (ο πρωθυπουργός κ. Παμπούκης είναι στο Ισραήλ όπου θα κέισει νέες μπίζνες και θα πάρει οδηγίες για την εξωτερική μας πολιτική από τον προϊστάμενό του κύριο Νετανιάχου), βρήκε και τη λύση για την αποσυμφόρηση των σχολικών τάξεων!
Είναι τελικά απλό σαν το αυγό του Κολόμβου: Λιγότεροι καθηγητές, λιγότεροι πόροι για την Παιδεία, καμία καινούργια σχολική τάξη κι όμως οι μαθητές ανά τμήμα λιγοστεύουν. Πώς;
Τους στέλνουμε στη ...φυλάκη!
Το κείμενο που ήρθε από τη Β ΕΛΜΕ Έβρου εξηγεί με ανάγλυφο τρόπο το σύνθημα Πρώτα ο Μαθητής. Εννοεί πρώτα ο μαθητής στη φυλακή, μετά ο δάσκαλος, μετά ο καθηγητής, ο φοιτητής, ο πανεπιστημιακός, και γενικώς όποιος αντιδρά στα σχέδια της Κυβέρνησης:

Το κείμενο έχει ως εξής (οι υπογραμμίσεις δικές μου)

ΘΕΜΑ: « Πρόσκληση σε κοινή σύσκεψη »

"Όπως γνωρίζετε 105 μαθητές σχολείων της περιοχής μας δέχτηκαν κλητήριο θέσπισμα να παραστούν στο ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΗΛΙΚΩΝ στις 29/10/2010 με την κατηγορία της παρεμπόδισης του σχολικού έργου, λόγω των καταλήψεων του Οκτωβρίου του 2009. Επιπλέον οι μαθητές και οι γονείς τους προσέρχονται καθημερινώς και στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων για να συζητήσουν σχετικά με την πράξη που κατηγορούνται.
Για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο την παραπάνω έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, οργανώνουμε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων θεσμών και φορέων της περιοχής μας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν.Ορεστιάδος.
Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας."

Χρειάζονται σχόλια;

ΥΓ. Η ΔΝΤπούλου έδωσε στο Γιωργάκη όλη τη σχολική ύλη σε e-book. Νομίζω αν μελετήσει σκληρά τα επόμενα χρόνια θα μάθει επιτέλους Ελληνικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: