Διακοπές!

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Θεσσαλονίκη των φίλων και της... διατροφής!

Τι τύχη! Δεύτερη φορά στη θεσσαλονίκη μετά τον Αύγουστο... Κι επειδή την προηγούμενη φορά είχε υποσχεθεί να μοιραστώ μαζί σας στιγμές και εικόνες, αλλά δεν το έκανα, σπεύδω έστω και εν συντομία να μιλήσω πάλι για μια πόλη που γίνεται όλο και πιο αγαπημένη... Κι αυτό δεν το πετυχαίνουν μόνο οι μαγικές της γωνιές, αλλά κυρίως οι άνθρωποι. Που για μια ακόμη φορά με ..."σκλάβωσαν"!
Βρέθηκα λοιπόν όπως είχα πει για την Ημερίδα Διατροφής που θα γινόταν το Σάββατο στη Νεάπολη. Όμως -εννοείται- πήγα μια μέρα πριν.
Όπως κάθε φορά, δεν πρόλαβα να κατεβώ από το τραίνο και βρέθηκα να κατηφορίζω προς την Αριστοτέλους και τη θάλασσα.
Νέες εικόνες τα ανθρωπάκια που διαφημίζουν τα Δημήτρια:



Μετά εικόνες γεμάτες σύννεφα και θάλασσα. Ρουφάω αυτό τον παράξενο υγρό αέρα της πόλης, φωτογραφίζω και φωτογραφίζομαι...


...μετά συναντιόμαστε με τη φίλη μου τη Στεφανία, μοναδική ζωγράφο (και των χρωματιστών παραμυθιών). Πηγαίνουμε στο Kitchen Bar. Δε χορταίνω να βλέπω τη θέα. Πέφτουν λίγες σταγόνες, κάνει ψύχρα, αλλά αρνούμαι να χάσω το υπερθέαμα της πόλης καθώς σουρουπώνει...

...κάποτε φεύγουμε καιμ μετά από περιπλάνηση ακταλήγουμε στο Μπητ Παζάρ, νέο κέντρο της Θεσσαλονίκης με μεζεδάδικα και μπαράκια. Συναντάμε και τον Τάσο, άντρα της Στεφανίας και αρχίζουμε τη... δίαιτα.



Να πω ότι ολοκληρώσαμε τη βραδιά στο Χατζή, όπου έφαγα ένα ξεγυρισμένο Χανούμ Μπουρέκ... (δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω!) Μετά από όλη αυτή τη.. δίαιτα, το άλλο πρωί ξυπνάω φρέσκος -φρέσκος για την Ημερίδα διατροφής. Ανοίγω τις κουρτίνες και βλέπω... βροχή. "Πάει η εκδήλωση" σκέφτοαμι καθώς ήταν υπάιθρια. Παίρνω την ομπρέλα στο χέρι και παώ για το λεωφορείο. Διασχίζω υγρές λεωφόρους

...κι όμως! όταν φτάνω στο "Ρολόι" στη Νεάπολη, ο ουρανός ανοίγει και βγαίνει... ήλιος...

Κόσμος μαζεύεται, οι σεφ από το ΙΕΚ Ξυνή ετοιμάζονται για να φτιάξουν πρωινό για όλο τον κόσμο, η διατροφολόγος Κική Γούτα "ψυχή" της Ημερίδας, αεικίνητη, φροντίζει για όλα. Μέλη της Ομάδας Διατροφή, του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών (ΙΔΜΕ) και του Δήμου Νεάπολης ετοιμάζουν το χώρο που γεμίζει από κόσμο.




Από το πολύ καλό βιβλιοπωλείο Ενημέρωση της Νεάπολης έφεραν και τα βιβλία, αλλά η έκπληξη ήρθε άλλη μια φορά από τη Στεφανία που μαγείρεψε δυο από τις συνταγές του βιβλίου και έφερε τα φαγητά να τα μοιραστούμε!

Πριν...


...και μετά...


Οι ομιλίες άρχισαν και με την εναλλαγή θεμάτων και ομιλητών κράτησαν το ενδιαφέρον του κοινού. Κανείς δεν σηκώθηκε να φύγει -ευτυχώς γιατί μιλούσα τελευταίος!

Η διατροφολόγος Μαρία Κοκκίνου...


...η Κική Γούτα...


...η ψυχολόγος Φρόσω Μήτσιου...


....


...Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση! Το ΙΔΜΕ όλο και καλυτερεύει τις εκδηλώσεις του για την ενημέρωση σε θέματα διατροφής! Στη συνέχεια κατεβήκαμε στην Αριστοτέλους, όπου είχε περίπτερο το Ινστιτούτο, στο χώρο που είχαν οι Αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης γιορτάζοντας την ημέρα της διατροφής και του ψωμιού


...Για να καταλάβετε τι θα πει "ψυχή" της Ημερίδας, δείτε το αυτοκίνητο της Κικής Γούτα!

Θα κλείσω κάπου εδώ, αφήνοντας και τίποτα για άλλη ανάρτηση, όμως ήρθε η ώρα για τις φωτογραφίες ντοκουμέντα, που θα μπορούσαν να έχουν τίτλο:
ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ





Στου Μοδιάνο, φυσικά (δεν φταίνε -τις παρέσυρα)(Στις φωτογραφίες κατά σειρά: Σοφία Μπάμπου- διατροφολόγος, Φρόσω Μήτσιου, Τίνα Αντωνίου -διατροφολόγος, Κική Γούτα, Ιωάννα Αδαμίδου -διατροφολόγος

...Συνεχίζεται;

5 σχόλια:

Μανώλης Μανωλαράκης είπε...

τα εν δείπνο, μη εν δήμω....

Στυλιάνα Γκαλινίκη είπε...

Έτσι, είναι Κώστα, πολλοί καλοί τα διώχνουν τα σύννεφα!

Thalassenia είπε...

Πολλά θα ήθελα να πω για την ενδιαφέρουσα ανάρτηση αλλά νομίζω η φωτογραφία που σου δείχνω τα λέει όλα.

Συνδετικός κρίκος ο καρπουζοκέφαλος.

Christina Markoulaki είπε...

Καταπληκτικές εικόνες από Θεσσαλονίκη και ακόμα καλύτερη παρέα με τη Στεφανία! Σας περιμένω και τους δυο Κρήτη για ένα... 'παρεάκι'!!!

kostasst είπε...

Καλημέρα σε όλους
Mano: Εμείς είμαστε της διαφάνειας!
Στυλιάνα είδες τι έχασες!
Thalassenia ονειρεμένη φωτογραφία. Το καλύτερο δώρο!
Χριστίνα ο πήχυς έχει ανέβει ψηλά! Περιμένουμε πολλά από την Κρήτη (μαζί με τα γνωστά... σεμινάρια!)