Διακοπές!

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Η Κασσάνδρα και ο Γιωργάκης ο Πινόκιος


Ενώ θα ταξιδεύω σήμερα για το χωριό μου τα Καστέλλια, ο επρόσωπος της Γερμανίας και του ΔΝΤ στην Ελλάδα Γιωργάκης ο Πινόκιος, θα παραμυθιάζει όλη την Ελλάδα διακαναλικώς... Τα λεφτά ...υπάρχουν, νέοι φόροι δεν θα μπουν, "για τα φτωχά κορίτσια σας, γαμπρούς εμείς θα βρούμε". Δεν ξέρω αν στο "πακέτο" περιλαμβάνεται και η θάλασσα στα Τρίκαλα...
Είμαι σίγουρος πως οι δημοσιογράφοι -μαχητές της αλήθειας θα τον ...στριμώξουν!
Πάω λοιπόν στο χωριό μου που ο "Κακοκράτης" δίνει τη χαριστική βολή. Στα βουνά μας που έχουν παραχωρηθεί με αποικιακές συμβάσεις σε Κυριακόπουλο (πρώην πρόεδρο ΣΕΒ) και Βαρδινογιάννη. Μας πέταξαν στο Δήμο Δελφών, για να ξεμπερδεύουν. Όμως η συνταγή μπορεί να ... χαλάσει. Οι Πολίτες στο Προσκήνιο, για πρώτη φορά, αμφσβητούν εμπράκτως τα όσα συμβαίνουν στη Φωκίδα.
Δίπλα τους το Αυτοδιοικητικό Κίνημα της Στερεάς...
Το βιντεάκι που ακολουθεί, έδωσε το έναυσμα σε μια νεαρή λογοτέχνη με ρίζες από τα Καστέλλια και τη Γραβιά, να γράψει ένα κείμενο, που αντιγράφω πιο κάτω



Η Κασσάνδρα Αλογοσκούφι, έγραψε:

Αγαπητοί Αναγνώστες,
Η Κασσάνδρα είναι για την φαντασία. Ωστόσο τον καιρό αυτό η πολιτική έχει εισχωρήσει στις τσέπες, στα σεντόνια και στα σπίτια μας. Η στάση της Κασσάνδρας είναι κατά κάθε μορφής εξουσίας. Είναι πάντα με το μέρος όσων εκβιάζονται από την εξουσία. Ας κοιτάξουμε εμείς ο απλός κόσμος πλέον το μόνο συμφέρον της λογικής και της αξιοπρέπειάς μας.

Τι θα έπρεπε να συμβεί; Δεν νοείται κράτη και πληθυσμοί να οφείλουν σε τράπεζες. Δε νοείται οι πολλοί να χρεώνονται στους λίγους. Ας πάρουμε μέτρα σκούπα και μεις ως απάντηση και εν ανάγκη οι κυβερνήσεις να αφανήσουν τις τράπεζες να τις ξαποστείλουν από κει που ήρθαν. Πάντοτε υπήρχε η έννοια της διαγραφής των οφειλών και της ανακατανομής του πλούτου. Γιατί όχι τώρα που το φαινόμενο είναι διακρατικό. Ένα σύννεφο έχει πέσει πάνω μας σαν από ανθρωποφάγες ακρίδες και εκβιάζει άμεσα Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία και έμμεσα άλλες χώρες που ονειροπολούν για την ανύπαρκτη μελλοντική τους ευημερία. Ίσως οι δεύτερες να εύχονται να εκτονωθεί η κρίση στις πρώτες, αλλά όχι!

Μη πιστεύτε σε ζεστό χρήμα που θα εξασφαλιστεί από κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και όχι μόνο εξασφάλισαν την οικονομική ζεστασιά μας ξεπουλώντας εθνικούς θησαυρούς όπως είναι οι Τηλεπικοινωνίες, οι εθνικές τράπεζες και τα απέραντα ακίνητα μας και όχι μόνο. Είναι σαν να ξεπουλήθηκε μια οικοδομή επιπλωμένη και ολοκαίνουργια για να πληρωθεί ο μισθός του κλητήρα για ένα χρόνο. Ζεστό χρήμα δε θα υπάρξει.

Προτείνουμε να ενισχύσετε τους όποιους αυτοδιοίκητους σχηματισμούς ώστε μικροσκοπικά να εξυγειανθεί η πίεση και μακροσκοπικά η οικονομική στεναχώρια της χώρας. Ακόμα και σε βαμμένες οικογένειες πράσινες, μπλε, κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλιές ας μοιραστούν τα μέλη ώστε τα μισά να ψηφίσουν τους αυτοδιοίκητους και τα λοιπά μέλη τους κομματικούς σας προστάτες. Δώστε μια ευκαιρία στη λογική και τη σύνεση να κυβερνήσει. Ας κάνουμε κάτι ονειρεμένο ακόμα και αν το εκλογικό σύστημα είναι άκρως νοθευμένο και κάλπικο. Τοπικό συμμάζεμα και προκοπή! Αυτό ας γίνει το σύνθημα.

Κασσάνδρα προς Φωκιείς και λοιπούς…

1 σχόλιο:

kiki είπε...

Μου άρεσε η εισαγωγή...:-)