Διακοπές!

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Χλιδή! Μισό... κουλούρι για τους φτωχούς συνταξιούχους...



Ίσως η μεγαλύτερη αθλιότητα της Κυβέρνησης του ΔΝΤ είναι αυτή εναντίον των συνταξιούχων...
Τώρα τους πετάνε ψίχουλα και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες...
Οι γαλαντόμοι Κυβερνώντες μας δίνουν βοήθεια που ξεκινά από τα 0,27 λεπτά τη μέρα και αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 0,82 λεπτών τη μέρα. Οι τυχεροί θα μπορούν να αγοράσουν από μισό κουλούρι μέχρι μια φρατζόλα ψωμί (αν δεν ακριβύνουν)
Χλιδή με λίγα λόγια...
Λίγη, ελάχιστη τσίπα δεν έχει κανείς τους;
Εμείς οι υπόλοιποι, που δεν είμαστε ακόμη συνταξιούχοι, εκτός από το μέλλον μας που διαγράφεται σκοτεινό, δεν φρίττουμε για όσα κάνουν σε ανθρώπους που δούλευαν μια ζωή;
Εμείς που έχουμε παιδιά τι θα πούμε για τους παππούδες και τις γιαγιάδες που θα ζουν σε όλο και μεγαλύτερη αθλιότητα;
Για τα περήφανα νιάτα η Κυβέρνηση προσφέρει διάλυση της Παιδείας και ανεργία
Για τα τιμημένα γηρατειά αθλιότητα και ψίχουλα ελεημοσύνης.

Και το εμφανίζουν ως παροχή, κοινωνική πολιτική, δώρο προς τον δοκιμαζόμενο λαό...
Εν τω μεταξύ σε αγαστή συνεργασία με τα αφεντικά τους της Τρόικας, αφήνουν τα χειρότερα για μετά τις εκλογές... Χαρακτηριστική η απάτη με την ανακοίνωση του ελλείμματος στις... 15 Νοεμβρίου...
Το μαύρο στις εκλογές είναι κάτι, αλλά δεν φτάνει!
Ας ακολουθήσουμε το δρόμο της Γαλλίας...

Αντιγράφω από την Ελευθεροτυπία:

Στην ουσία επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για την εφάπαξ καταβολή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 100-300 ευρώ. Συγκεκριμένα:

* Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 300 ευρώ.
* Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 200 ευρώ.
* Για συνταξιούχο με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης από κάθε ταμείο (πλην του ΟΓΑ) και το Δημόσιο για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: