Διακοπές!

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Να κάνουμε τον Πειραιά Μασσαλία!


Ελληνική αποικία η Μασσαλία... Έχει και τον Ολυμπιακό της! Τώρα δείχνει το δρόμο στους Πειραιώτες και σε όλους μας!

"...Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Γαλλία, παρά το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει καθημερινά η κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί, ότι τα όρια συνταξιοδότησης θα αυξηθούν, ενώ ο απεργιακός πυρετός της τελευταίας εβδομάδας κάνει πλέον εμφανείς τις επιπτώσεις του σε κάθε τομέα δραστηριότητας.
Πρατήρια βενζίνης, δημόσιες μεταφορές, σχολεία και απορριμματοφόρα έχουν «πατήσει φρένο». Τα σκουπίδια "πνίγουν" τη Μασσαλία. Η προσοχή σήμερα στρέφεται κυρίως στον Νότο της χώρας, στη Μασσαλία, όπου, από το πρωί της Πέμπτης, περίπου 500 εργαζόμενοι από το διυλιστήριο Ετάνγκ-ντε-Μπερ καθώς και εργαζόμενοι σε αεροπορικές εταιρείες και στα ταχυδρομεία απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στο αεροδρόμιο, απ' όπου εκτελούνται πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.
Αποκλεισμένο παραμένει και το λιμάνι της Μασσαλίας με 51 δεξαμενόπλοια να πλέουν στα ανοικτά, ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα διυλιστήρια της χώρας, εξαιτίας των οποίων έχει παραλύσει η αγορά καυσίμων.
Δυνάμεις ασφαλείας φρουρούν τα "άδεια" διυλιστήριαΕκτιμάται ότι ένα στα τέσσερα πρατήρια βενζίνης έχει «στεγνώσει» από καύσιμα, ενώ έχει επηρεαστεί η λειτουργία και των 12 διυλιστηρίων πετρελαίου της χώρας.
Σαν αποτέλεσμα, οι πρατηριούχοι που διαθέτουν ακόμα καύσιμα θέτουν «άτυπο» πλαφόν στην ποσότητα που πωλούν στους «διψασμένους» για βενζίνη οδηγούς.
Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας θα συναντηθούν οι επικεφαλής των συνδικάτων, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού προβλέπει την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια και από τα 65 στα 67 χρόνια για πλήρη σύνταξη. Η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει για το θέμα στις επόμενες ημέρες..."

Από το zougla.gr, όπου μπορείτε να δείτε όλο το ρεπορτάζ

Η Μασσαλιώτιδα ζωντανεύει και πάλι. Εδώ με τη φωνή της Εντίθ Πιάφ

Δεν υπάρχουν σχόλια: