Διακοπές!

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι στο Χαλάνδρι!


Δεν ξέρω τι λένε Κυβερνητικοί, παπαγαλάκια της εξουσίας και αγκυλωμένοι αριστεροί... Σήμερα το πρωί, όπως κάθε φορά που πηγαίνω στην πλατεία Συντάγματος, νιώθω ότι βρίσκομαι σε μια άλλη χώρα. Ένα βάρος φεύγει από πάνω μου. Ανασαίνω πιο ελεύθερα. Οι πολύχρωμοι κάτοικοι της πλατείας βοηθάνε ν' αθίσουν τα χίλια λουλούδια που ονειρευόμαστε.
Είμαι χαρούμενος που σήμερα το βράδυ, αυτός ο άνεμος αντίστασης, ονείρου και ελυθερίας θα πνεύσει και στο Χαλάνδρι.


Διαβάζω:
“ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
στην κεντρική Πλατεία ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ”
Πέμπτη 9/6/2011 στις 20.30΄


Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, είμαστε ενθουσιασμένοι απ’ όσα γίνονται στην Πλατεία Συντάγματος και τις άλλες Πλατείες απανταχού στην Ελλάδα.
Οι “αγανακτισμένοι” πολίτες σε μαζική κλίμακα άφησαν κατά μέρος τις κομματικές και ιδεολογικές αντιπαλότητες, και μετέτρεψαν τις Πλατείες σε κέντρα αντίστασης και αμεσοδημοκρατικής λειτουργίας,
Επανέφεραν το γέλιο και την ελπίδα απέναντι στην απελπισία και την κατάθλιψη των Δελτίων Ειδήσεων των 8.00. Κλείστε τις τηλεοράσεις και ελάτε όλοι έξω στις πλατείες.
Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται σημαντικές αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που θέλουμε να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας. Θα συζητήσουμε, θα συμφωνήσουμε, θα διαφωνήσουμε, θα ψηφίσουμε, θα ζήσουμε.
Και αυτό θα το κάνουμε όλοι μαζί. Ας τους δείξουμε την Άμεση Δημοκρατία. Τώρα!
Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται.
Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!
Ανταποκρινόμενοι δε στο κάλεσμα της Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος καλούμε τους Χαλανδραίους/ες στην 1η Λαϊκή Συνέλευση, την Πέμπτη 9/6/2011 στις 20.30 στο συντριβάνι της Κεντρικής Πλατείας.

Για να προσθέσουμε άλλη μία πλατεία αντίστασης στις τόσες άλλες που ήδη αντιστέκονται
Χαλανδραίοι της Πλατείας Συντάγματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: