Διακοπές!

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Η Ευπρέπεια και η ...απρέπεια!



Φωτογραφία από τον φετινό αγιασμό στους Παιδικούς Σταθμούς. Καθώς φαίνεται δεν τους ...φώτισε ο Θεός!!!



Πως ένας πατέρας τριών παιδιών συμβάλλει στα έξοδα παράστασης της προέδρου και του αντιπροέδρου των Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής



Δυο φαρμακοποιοί είναι επικεφαλής των παιδικών σταθμών της Αγίας Παρασκευής:
Πρόεδρος η κα Ευπρέπεια Καψοκεφάλου
Αντιπρόεδρος ο κ. Διονύσης Λέκκας
-Τυχαίο;
-Δε νομίζω!


Βλέπετε πολύ συχνά μετά την επαφή με τους συγκεκριμένους σταθμούς, χρειάζεσαι ηρεμιστικά αν είσαι γονιός. Ποιός λοιπόν αρμοδιότερος των φαρμακοποιών για να διοικεί παιδικούς σταθμούς;

Να πω ότι τα δυο χρόνια που πήγαινε η κόρη μου στον Δημοτικό Σταθμό της οδού Λάδωνος είχα τις καλύτερες εντυπώσεις από το προσωπικό που κάνει άψογα τη δουλειά του.
Έτσι θέλησα να στείλω και τον μικρό μου γιο, παρά τα ακριβά τροφεία.

Δυστυχώς η κρίση που μας έχει κάνει να περιορίζουμε όπου μπορούμε τις δαπάνες για να πληρώνουμε τα χαράτσια που κάθε εβδομάδα αποφασίζει η Κυβέρνηση, μας οδήγησε στην απόφαση να γράψουμε τελικά το παιδί στο Νηπιαγωγείο της γειτονιάς, όπου παρεμπιπτόντως αποφύγαμε την ...κλήρωση μόνο και μόνο λόγω τριτεκνίας. Υπήρξαν παιδιά που έμειναν εκτός.... Τι λαμπρή πρόοδος για την Ελλάδα του 2011!

Όπως νομίζω ήταν εύλογο, ζήτησα πίσω τα χρήματα της εγγραφής και τα τροφεία που είχα ήδη προκαταβάλει. Το παιδί δεν πήγε ούτε μια μέρα στον Σταθμό!
Πήρα και αριθμό πρωτοκόλλου (3357/ 12-9-11) και ...περίμενα. Ενημερώθηκα τηλεφωνικώς ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να μη μου επιστραφούν τα χρήματα!
Βεβαίως είχα ήδη καταλάβει πως κάτι τέτοιο με περίμενε όταν πληροφορήθηκα από γονείς δίδυμων παιδιών πως και σε αυτούς αρνήθηκαν την επιστροφή χρημάτων, παρά το γεγονός ότι οι θέσεις που άφησαν, καλύφθηκαν αμέσως από άλλα παιδιά.
Δεν ξέρω πόσο λογικό σας φαίνεται να πληρώνεις για υπηρεσίες που δεν χρησιμοποίησες, τη στιγμή μάλιστα που δεν επιβάρυνες κανένα.
Αυτή η ...ιδιότυπη τιμωρία με χρηματική ποινή δεν ξέρω αν εκφράζει και τη Δημοτική Αρχή. Αναρωτιέμαι τι να ψήφισαν άραγε οι εκπρόσωποι των γονέων στο συγκεκριμένο θέμα.

Προφανώς (και) με τα δικά μου χρήματα θα πληρώσω τα ...έξοδα παράστασης ύψους 7.560,00 € για την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΔΣ των Παιδικών Σταθμών που εγκρίθηκαν με σχετική απόφαση του ΔΣ στις 26/9/2011
Στις 15/7/2001, είχαν εγκριθεί κι άλλα 1.736,53 ευρώ για τον ίδιο σκοπό!
Αν δεν κατάλαβα κάτι λάθος, μέχρι το τέλος του 2011 θα τους καταβληθούν ακόμη 10.158 ευρώ (ελπίζω πραγματικά να μην είναι έτσι!)

Σκέφτηκα να ενημερώσω τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά με μειλ που έστειλα σήμερα, 6 Οκτωβρίου για το θέμα της επιστροφής των τροφείων με δεδομένο ότι στις 22-6-2011 το ίδιο ΔΣ με απόφασή του, επέστρεψε τροφεία ύψους 480 ευρώ σε γονείς! :

Αγαπητέ κύριε δήμαρχε,

Με θλίψη και οργή πληροφορήθηκα την αρνητική απάντηση του ΔΣ του Παιδικού Σταθμού (Τρωάδος) στο αίτημά μου για επιστροφή των χρημάτων εγγραφής και των τροφείων που κατέβαλα για το γιο μου ο οποίος δεν πήγε ούτε μια μέρα στον παιδικό σταθμό! Είμαι πατέρας τριών παιδιών και λόγω της κρίσης δεν μπορούσα να ανταποκριθώ. Ο Δήμος με "τιμωρεί" κρατώντας τα χρήματα. Αν αυτό δεν είναι αθλιότητα και αναλγησία, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Ελπίζω σε δική σας παρέμβαση για να αποκατασταθεί η αδικία.
Θα δημοσιοποιήσω το ζήτημα και θα προσφύγω στα αρμόδια όργανα.

Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος

Μπορείτε εδώ να δείτε την πλήρη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: