Διακοπές!

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Οι μεγαλοεκδότες, τα "δωράκια" και ο Ευάγγελος


Η είδηση από την Ελευθεροτυπία:

"Χθες, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με δύο από τους μεγαλομετόχους του τηλεοπτικου σταθμού Mega Channel, τους: Στ. Ψυχάρη και Γ. Μπόμπολα, οι οποίοι τυγχάνουν και ιδιοκτήτες δύο μεγάλων φυλοκυβερνητικών εφημερίδων.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στη συνάντηση επρόκειτο να παρευρεθεί και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, επίσης μεγαλομέτοχος του ίδιου καναλιού, ο οποίος όμως δεν παρέστη.
Στη συνάντηση ο Γ. Παπανδρέου ενημέρωσε τους δύο επιχειρηματίες για την κατάσταση που διαμορφώνεται ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε και ζήτησε υποστήριξη, στο πλαίσιο του "αρραγούς μετώπου" , για το οποίο έκανε λόγο, μετά την έκτακτη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας..."
(Οι υπογραμμίσεις δικές μου)

Πολύ θα ήθελα να μάθω τι πραγματικά ειπώθηκε στη συνάντηση που είχε ο Γιωργάκης με τους μεγαλοεκδότες Μπόμπολα και Ψυχάρη, χθες το βράδυ στου Μαξίμου. Ζήτησε, λέει την υποστήριξή τους... Το ρεπορτάζ δεν μας είπε με ποιό αντάλλαγμα. Διότι οι συγκεκριμένοι κύριοι ποτέ δεν δουλεύουν με το αζημίωτο...
Ήδη το μήνυμα δόθηκε με την ατιμωρησία του κ. Λαυρεντιάδη και τα "δωράκια" εκατομμυρίων προς την Proton Bank, από τον Ευάγγελο Βενιζέλο...


...και πάλι αντιγράφω από την Ελευθεροτυπία:

"...Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, για το θέμα της αμαρτωλής “Proton Bank”. Με τηλεφωνική παρέμβασή του, στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» του Ν. Χατζηνικολάου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter», ο κ. Βενιζέλος θέλησε να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο εκ των καλεσμένων της εκπομπής, δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης, για «βουλευτές εκατομμυριούχους» που «έχουν το ακαταδίωκτο», θεωρώντας ότι κάποιες αναφορές του δημοσιογράφου, εμπεριείχαν και προσωπικές αιχμές εναντίον του.

Η συζήτηση ξεκίνησε από το «πόθεν έσχες» και στο σημείο αυτό ο κ. Βενιζέλος δικαιολόγησε την οικονομική του κατάσταση, επικαλούμενος τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

Ο κ. Βαξεβάνης αναφέρθηκε τόσο στη χαριστική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο αναλαμβάνει να καλύψει «μαύρη τρύπα» 863 εκατ. ευρώ για τη διάσωση της τράπεζας Proton , παρά την αντίθετη άποψη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όσο και στη σκανδαλώδη τροπολογία, για αναδρομική (και μάλιστα από το 1997!) κάλυψη υπουργικών αποφάσεων, ως προς τη χορήγηση χρηματικών ποσών προς Τράπεζες, από τα διαθέσιμα του κράτους, «αν συντρέχουν λόγοι απειλής του τραπεζικού συστήματος».
Απαντώντας στην (επίσης εκ των καλεσμένων) Χριστίνα Κοραή, η οποία επισήμανε στον κ. Βενιζέλο, ότι επρόκειτο για θέμα που είχε αποκαλύψει στην «Ελευθεροτυπία» η Αριστέα Μπουγάτσου, ο κ. υπουργός αιφνιδίασε, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου «παράνομη»! Και αιτιολόγησε τον χαρακτηρισμό αυτό, με τον εκπληκτικό ισχυρισμό ότι: «Είναι παράνομη, επειδή δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία, αν και επρόκειτο για απόρρητο έγγραφο»!
Όπως είναι φυσικό οι παρευρισκόμενοι έμειναν άφωνοι και ο κ. Βενιζέλος έκλεισε την παρέμβασή του, αφού προηγουμένως είχε αναγγείλει την πρόθεσή του να φέρει ρύθμιση με την οποία το «πόθεν έσχες» πολιτικών και δημοσιογράφων θα αναρτάται στο διαδίκτυο… "

Την απάντηση σε όλη αυτή την κοροϊδία πρέπει να τη δώσουμε αύριο και μεθαύριο στους δρόμους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: