Διακοπές!

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

20 σεφ, μια διατροφολόγος, ένας ζωγράφος, μια ηθοποιός, μια δασκάλα, πολλά παιδιά, δυο βιβλιοπωλεία, ένα φεστιβάλ , ο Πήγασσος κι...εγώ!

Όπως σας είχα ήδη γράψει, το Σαββατοκύριακο βρέθηκα στην Κορινθία για αν παρουσιάσω τα βιβλία "Γονείς για πρώτη φορά και "20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ". Αυτή ήταν η αφορμή για ένα όμορφο διήμερο. καθώς φαίνεται θα γίνω συχνός επισκέπτης, κουβαλώντας και την "Παραμυθοκουζίνα" μου. Το σίγουρο είναι πως το πρώτο μας παραμύθι θα έχει να κάνει με τον Πήγασσο. Το σύμβολο της Κορίνθου που είδα στην πρώτη μου βόλτα πριν πάω στο βιβλιοπωλείο...

Μια ονειρεμένη, ηλιόλουστη μέρα. Ακόμη κι η θάλασσα στο λιμάνι σε καλεί να ...βουτήξεις!

Με τη διαιτολόγο- διατροφολόγο και βιολόγο Ιωάννα Αδαμίδου στο βιβλιοπωλείο Οικονόμου. Η Ιωάννα ήταν ο άνθρωπος που είχε την αρχική για να μπροέσουν να γίνουν οι παρουσιάσεις του Σαββατοκύριακου με θέμα "Διατροφή και παιδί". Το φιλόξενο βιβλιοπωλέιο και οι άνθρωποι του μας έκαναν να νιώσουμε "σαν στο σπίτι μας"


Έξω από το βιβλιοπωλείο Οικονόμου, με ολοφάνερη ικανοποίηση για ην εξαιρετική κουβέντα που προηγήθηκε. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας που θα γίνει σε κάποιο σχολείο της περιχής μετά τις γιορτές


Το μεσημέρι πήγαμε μια βόλτα στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, τη Σχολή Global Arts Studios, όπου είχαμε τις πιο ευχάριστες δημιουργικές εκπλήξεις. Η ηθοποιός Ελένη Πετροπούλου και ο ζωγράφος Σωκράτης Λαμπρόπουλος έχουν δημιουργήσει έναν απίστευτο χώρο. Η Ιωάννα και ο σύζυγός της Θοδωρής Βλαχόπουλος διδάσκονται εκεί ζωγραφική (η Ιωάννα και μπαλέτο... Γνώρισα πολλούς ανθρώπους της Σχολής και είχα την ευκαιρία να δω εξαιρετικές δουλειές. Στο φεστιβάλ κινηματογράφου συνέβαλαν τα με΄γιστα με πολλούς τρόπους. Εμείς αφού βγήκαμε και μια φωτογραφία μαζί τους και ακολουθώντας σοφές συμβουλές πήγαμε στη θάλασσα και απολαύσαμε χταποδάκι, σαρδέλες κι άλλους μεζέδες με ουζάκι. Είχαμε την ευκαιρία αν πούεμ πολλά με τον Θοδωρή και την Ιωάννα ένα απίστευτα δημιουργικό ζευγάρι. Ο τροπος που ζουν και σκέφτονται σε γεμίζει αισιοδοξία!

Το Σάββατο το βράδυ βρεθήκαμε στην έναρξη του Δεύτερου Διεθνούς Φεστιβάλ Κορινθίας Πελοποννήσου, με κεντρικό θέμα «Γέφυρες». Είδαμε δυο εξαιρετικές ταινίες. Το μικρού μήκους Love at first sight του Mark Playne (Ισπανία – Ην. Βασίλειο) και το Fish n’ Chips του Ηλία Δημητρίου (Ελλάδα – Κύπρος). Επί μια εβδομάδα η Κόρινθος θα ζήσει μια αληθινή κινηματογραφική πανδαισία... Όλο το φεστιβάλ ζωντάνεψε χάρη στην εθελοντική προσπάθεια ανθρώπων που ζουν και δημιουργούν στην Κόρινθο. Χωρίς επιχορηγήσεις και «γκλαμουριές»… Ακόμη και η αφίσα του φεστιβάλ επιλέχθηκε ανάμεσα σε έργα Κορίνθιων καλλιτεχνών και σπουδαστών, ενώ η έκθεση τους στο πρόγραμμα και στο χώρο των εκδηλώσεων στάθηκε ένα ακόμη καλλιτεχνικό γεγονός.


Την Κυριακή το πρωί, στο βιβλιοπωλέιο Μπιτσάκου στο Βραχάτι, πολλές ήταν οι ευχάριστες εκπλήξεις. Ένα πλήρως ενημερωμένο βιβλιοπωλείο, πολλά παιδιά και... γλυκά. Η δασκάλα και υπέυθυνη του Σύγχρονου Μαθητικού Ανγνωστήριου "Αλφαβητάριο", είχε ετοιμάσει γλυκά με συνταγές από το βιβλίο μου "20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ". Και όχι μόνο! Είχαν ήδη κουβεντιάσει με τα παιδιά πάνω στα βιβλία και είχαν ετοιμάσει ερωτήσεις!



Τα παιδιά από το Βραχάτι κατάφεραν να με στριμώξουν με τις ερωτήσεις τους! "Γιατί κύριε Στοφόρε βγάλατε αυτό το βιβλίο που λέει πως πρέπει να τρώμε μπρόκολα και κουνουπίδια και τώρα με κυνηγάει η μαμά μου; Γιατί το κάνατε αυτό; Εγώ θέλω να τρώω κάθε μέρα σουβλάκια!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: