Διακοπές!

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

...Κι άλλος λόγος για να έρθετε στην Κόρινθο!

Μόλις σήμερα έμαθα με μεγάλη χαρά, πως το Σάββατο που θα είμαι στην Κόρινθο, ξεκινά το Δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου! Σας προτείνω λοιπόν ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο με παρουσίαση βιβλίου και συζήτηση για τη διατροφή (Σάββατο στις 12 στο βιβλιοπωλείο Οικονόμου στην Κόρινθο και Κυριακή στις 11 σο βιβλιοπωλείο Μπιτσάκου στο Βραχάτι) Το απόγευμα βόλτα στη θάλασσα και το βράδι κινηματογράφος και ...πάρτι!!!



Αντιγράφω:

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας - Πελοποννήσου, μετά από δύο χρόνια απουσίας, παίρνει πάλι σάρκα και οστά. Η δυσμενής οικονομική συγκυρία δε μας πτόησε, αντίθετα μας έκανε πιο επίμονους, μια που τώρα περισσότερο από ποτέ η επαφή με τον πολιτισμό μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική.

Η Κόρινθος, επομένως, αποκτά για μια εβδομάδα έθνικ «άρωμα». Ταινίες επιλεγμένες κατόπιν αιτήσεων σκηνοθετών από πενήντα διαφορετικές χώρες, που αντιπροσωπεύουν όλο το φάσμα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας. Συστήνουμε στο κοινό σημαντικούς Έλληνες και ξένους δημιουργούς, στους οποίους δίνουμε τη δυνατότητα να συνυπάρξουν σε μια ιστορική πόλη. Η Κόρινθος θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει ανώτατου επιπέδου ηθοποιούς και σκηνοθέτες, ανάμεσα τους οι Oliver Kyr, Vitaly Sumin, Γιώργος Αγαθονικιάδης, Στάθης Αθανασίου, Ηλίας Δημητρίου, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, Ζάχος Σαμολαδάς, Λίζα Αποστολοπούλου, Gregorius Grey, Παναγιώτης Καραμήτσος, Θάνος Κερμίτσης, Μιχάλης Λυγκιάρης,Νικήτας Μίκας, Slawomir Milewski , Μark Playne και Kazem Mollaie.

Προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες όλου του σινεφίλ κοινού της περιφέρειάς μας, το οποίο, όπως φάνηκε από την προσέλευση στο φεστιβάλ του 2008, είναι ευρύ και πολυποίκιλο, δημιουργήσαμε εξειδικευμένες θεματικές ταινιών. Καθώς η έναρξη του Φεστιβάλ συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, αφιερώνουμε ένα τμήμα προβολών σε ταινίες με θέμα τη ζωή ατόμων με αναπηρία. Ακόμα, στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνονται ταινίες για τους μικρούς μας φίλους. Οι θεατές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν δημιουργίες νέων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο, που θα προβληθούν για πρώτη φορά παγκοσμίως στην Κόρινθο...

Το πρόγραμμα και πληροφορίες για το Φεστιβάλ στην ιστοσελίδα : http://www.corinthianfilmfestival.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: