Διακοπές!

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Athens Voice: Το εικονογραφημένο τίποτα παρεμβαίνει και... πολιτικά!


Ο κύριος Γεωργελές, εκ των πρωτεργατών της "κουλτούρας του ξέκωλου" στη χώρα μας (διαβάστε περισσότερα το Σάββατο στο Δρόμο στη συνέντευξη με την Άριελ Λίβι), μετά τη συμβολή του στον... Πολιτισμό με το περιοδικό Κλικ που ανέδειξε όλα τα μηδενικά του ελληνικού βλαχο- γκλάμορους lifestyle, τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει να μας συνετίσει και σε οικονομο-πολιτικά θέματα.
Κάθε βδομάδα στάζει το νεοφιλελεύθερο δηλητήριο του από τα editorial της Athens Voice.
Στο φύλλο της Πέμπτης ξεπέρασε όμως ακόμη και τον εαυτό του.... Ο Πάγκαλος μπροστά του μοιάζει αθώα πτωχή κορασίς.
Ο Λόβερδος; Κωμικός ηθοποιός!
Ο Παπαδήμος; Καλοκάγαθος παππούς!
Η Διαμαντοπούλου; Μια τρυφερή μαμά για όλους τους μαθητές!

Ξεκινώντας το νέο του πόνημα επιτίθεται στο Πανεπιστημιακό Άσυλο.
Στη συνέχεια αποδίδει όλο το θόρυβο που έχει ξεσπάσει με το μαγείρεμα των στατιστικών στοιχείων σε ...χολωμένη υπάλληλο που αποχώρησε από τη Στατιστική Υπηρεσία και κατήγγειλε το θέμα...
Αποκλείω ο ...σοβαρός κύριος Γεωργελές να μη γνωρίζει πως πρόκειται για την Καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά και πέντε μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που αρνήθηκαν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο. Καμία χολωμένη υπάλληλος δεν αποχώρησε... Μάλιστα στο ίδιο μήκος κύματος με τους καταγγέλοντες είναι και ο Σύλλογος των υπαλλήλων....

Η δημοσιογραφική δεοντολογία πάει περίπατο όταν θες να κάνεις προπαγάνδα σε μια νεολαία που θεωρείς τόσο ηλίθια ώστε να πιστεύει έστω και μια λέξη από όσα λες...

Ο ίδιος ο πρωτεργάτης του ξέκωλου, μας λέει στο ίδιο κείμενο πόσο μας αγαπάνε οι ευρωπαίοι, πόσο αγώνα δίνει η Κυβέρνηση σας και πρέπει να της ..σταθούμε και άλλα φαιδρά.

Όσους λένε να "πληρώσουν οι κερδοσκόποι" τους θεωρεί συλλήβδην "αγράμματους". Αναρωτιέμαι σε ποιά ακριβώς σχολή σπούδασε ο τόσο μορφωμένος περί τα οικονομικά κύριος Γεωργελές. Διότι άλλα λένε οι οικονομολόγοι.

Ο κύριος εκδότης και οι φίλοι του, ζουν προφανώς σε έναν άλλο πλανήτη....

Το συμπέρασμά του όμως τα λέει όλα και δείχνει που ακριβώς στοχεύει τόσα χρόνια πουλώντας δήθεν κουλτούρα μέσα από το καλοσχεδιασμένο αντίγραφο που εκδίδει:

Για τον κύριο Γεωργελέ υπάρχουν μόνο δυο παρατάξεις: "Η μια αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μήπως σωθεί η χώρα και ξαναγίνει κανονική, ικανή να ζήσει τους πολίτες της. Και η άλλη που αποκρούει κάθε αλλαγή, που προσπαθεί να διατηρήσει το κατεστημένο σύστημα εξουσίας, που οδηγεί στη δραχμή, τους ολιγάρχες, τους μαυραγορίτες...."

Στο ίδιο φύλο δημοσιεύει συνέντευξη του Τάσου Γιαννίτση με τον τίτλο "Ας κοιταχτούμε επιτέλους μια φορά στον καθρέφτη"

Αναρωτιέμαι αν ο κύριος Γεωργελές έχει καθρέφτη στο σπίτι ή στο γραφείο του. Ας κοιταχτεί επιτέλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: