Διακοπές!

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αχ Αννούλα του Λουκά

Θυμάσαι Λουκά την "Ισχυρή Ελλάδα"; Από χειροκροτητής του Σημίτη Πρωθυπουργός!

Λουκά μου, βλέπεις πόσο σε ...αγαπώ, αν και ως Παπά και Δήμιος μου θυμίζεις Ιερά Εξέταση! Χθες είχατε σκάσει στα γέλια όλοι μαζί στην Ορκομωσία, με τα ανέκδοτα του Ανεκδιήγητου (εννοώ τον Πρόεδρο Καπούλια). Προφανώς Λουκά μου έλειπες όταν το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στο Meno@halandri και το ανα-δημοσιεύω μήπως σου κοπεί λιγάκι το γέλιο!

Ως ρουμελιώτης (τρομάρα σου!) -ντροπή για τον τόπο που έχει βγάλει τόσους αγωνιστές- θα έπρεπε να γνωρίζεις πως δεν είναι ό,τι καλύτερο να βάζεις το Λύκο να φυλάει τα πρόβατα...

Αννούλα και... ανάπτυξη; Καιρός για χοντρές μπίζνες:


Η Άννα και τα βιβλία ή «Άννα να μια φωτοτυπία»

Το 1985, μόλις 26 χρονών διορίστηκε Νομάρχης Καστοριάς. Το 1990 η πτώση του ΠΑΣΟΚ την βρίσκει να αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου στην εταιρεία ΕΡΓΟΠΛΑΝ. Η Άννα Διαμαντοπούλου, ήταν στα ηνία της από τις 1/2/91 έως την 21/11/1993, οπότε παραιτήθηκε. Ο Ι. Σαλαβάνος –που εντελώς συμπτωματικά είναι ο …σύζυγός της- ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου την επομένη της παραίτησης της. Μένει σε αυτή τη θέση μέχρι τις 30/5/2001… Την ίδια ώρα η Άννα θα βρεθεί σε πολύ …βολικές θέσεις για να βοηθήσει –αξιοκρατικά πάντα- το έργο της οικογενειακής επιχείρησης.

Πρώτα απ’ όλα όμως, ήθελε να γίνει βουλευτής. Μόνο που ο λαός είχε κάποιες αντιρρήσεις… Κατέβηκε λοιπόν στην Κοζάνη και παρά την «ολική επαναφορά» του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να εκλεγεί….

Όμως κανείς δεν μένει παραπονεμένος όταν έχει «υπηρετήσει» την πατρίδα και το Κόμμα. Όπως η ίδια γράφει στο βιογραφικό της, με πρόταση του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σημίτη αναλαμβάνει την Προεδρία του ΕΟΜΜΕΧ και στη συνέχεια τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Ο δρόμος έχει ανοίξει για τα καλά για την φιλόδοξη και αδίστακτη Άννα.

Με το θάνατο του Ανδρέα τάσσεται στο πλευρό των «εκσυγχρονιστών». Αυτή τη φορά έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής με ρεκόρ ψήφων το 1996… Ο Κώστας Σημίτης την ανταμείβει για την αφοσίωση της: ορίζεται υφυπουργός Ανάπτυξης, «αρμόδια για θέματα βιομηχανίας με βασικό αντικείμενο τις ιδιωτικοποιήσεις και την βιομηχανική αναδιάρθρωση» (!!!)

Το 1999 με πρόταση και πάλι του Κώστα Σημίτη γίνεται Επίτροπος αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Υποθέσεων. Το 2004 παραιτείται και αρχίζει η αναρρίχηση στο κόμμα, που θα της χαρίσει υποψηφιότητα στην Αθήνα και εκλογή με πολλούς σταυρούς. Εννοείται πως από εδώ και πέρα είναι στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου.

Στο μεταξύ, όμως, κι ενώ η ίδια είναι Επίτροπος, η εταιρεία ΕΡΓΟΠΛΑΝ καθώς και η εταιρεία ΚΕΚ ΕΡΓΟΝ (θυγατρική της ΕΡΓΟΠΛΑΝ) - υπογράφουν συμβάσεις με το υπουργείο Εργασίας και φορείς υλοποίησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Β΄ ΚΠΣ, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε τουλάχιστον 1,7 δισ. δραχμές.

Στο παρασκήνιο της ιστορίας θα πρέπει να αναφερθεί η συμμετοχή της «σιδερένιας Άννας» στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ (όπως οι Παπανδρέου, Πάγκαλος, Παπαχελάς κ.α.).

Με τις εκλογές του 2009 αναλαμβάνει την Παιδεία και την κατεδάφιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της. Πρώτη της κίνηση ως υπουργός να παραγγείλει κουρτίνες αξίας 240 χιλιάδων ευρώ, εν μέσω κρίσης. Πιο πρόσφατη πράξη του δράματος τα χιλιάδες κενά στα σχολεία και η πρωτοφανής αργοπορία στην εκτύπωση και διανομή των σχολικών βιβλίων. Κάτι που είχε να συμβεί από το 1946…

Χρήματα και εξουσία. Παντελής αδιαφορία για την Παιδεία και τα βιβλία. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος με αυτό το βιογραφικό να κατανοήσει την αγωνία, παιδιών, γονιών και δασκάλων; Θεωρεί πως «καθαρίζει» με ένα απλό συγγνώμη.

Πέρα από Μνημόνια, κρίσεις κλπ, σε μια οποιαδήποτε χώρα που θα είχε συμβεί αυτό που έγινε με τα βιβλία και τα σχολεία, ο αρμόδιος υπουργός θα είχε υποβάλλει την παραίτηση του. Ή θα του είχε ζητηθεί από τον πρωθυπουργό…

Εδώ φαίνεται πως η Άννα έχει γερές «πλάτες». Κανείς δεν την κουνάει από τη θέση της και τα Μέσα Ενημέρωσης την χαϊδεύουν. Παρά την κάλυψη που της παρέχουν όπου και να βρεθεί συναντά αποδοκιμασίες. Όπως στον αγιασμό που έγινε στο 1ο Δημοτικό της Αγίας Παρασκευής. Ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί πίσω στο σπίτι της και στον … ιδιωτικό τομέα που τόσο αγαπά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: