Διακοπές!

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ημερολόγιο για να θυμάσαι ή να ξεχνάς: Μάρτιος

Όπως είχα υποσχεθεί, κάθε μήνα θα βάζω και μια εικόνα από το Ημερολόγιο "Για να θυμάσαι ή να ξεχνάς" της Στεφανίας Βελδεμίρη.
Το ημερολόγιο περιλαμβάνει τέσσερις εποχές και μια Α-ποχή (την Αποχή του Δεν, με τους μήνες "Όσα δεν σου είπα", "Τα φιλιά που δεν σου έδωσα", "Οι βρισιές που δεν ξεφώνισα")
Το Ημερολόγιο εκδόθηκε από τον "Εξώστη" το πολιτιστικό περιοδικό της Θεσσαλονίκης. Τους πίνακες του Ημερολογίου μπορείτε να τους δείτε μέχρι την Κυριακή στο Art House (Βογατσικού 4 -Θεσσαλονίκη). Εκεί θα βρείτε και το Ημερολόγιο. Ελπίζουμε η έκθεση να κατηφορίσει και στην Αθήνα. Ο χώρος -προς το παρόν- αναζητείται
Για κάθε μήνα έχω γράψει και ένα σύντομο παραμυθάκι για μεγάλους. Τα παραμυθάκια θα τα διαβάσετε στο Ημερολόγιο.

Από τις 24 Μαρτίου η έκθεση έρχεται και στην Αθήνα: Στο "Τέχνης Βήματα" στο Θησείο, (Ηρακλειδών 54). Λεπτομέρειες προσεχώς!

Μάρτης

Κάποτε ζούσε σε μια πόλη ένας άντρας μοναχός. Την πόλη αυτή την έλεγαν Θ-ήττα γιατί φιλοξενούσε ανθρώπους νικημένους: Σε πολέμους, σε έρωτες και πάθη, σε τυχερά παιχνίδια… Μια μέρα –ή μάλλον νύχτα- καθόταν μπροστά στο τζάκι και κοιτούσε τις φλόγες χαμένος. Αν και αν και αν και αν… δεν θα έμενα εδώ, σκεφτόταν. Δεν πρόσεξε καθόλου τη μικρή νεράϊδα που γεννήθηκε μέσα από τις φλόγες. Δεν την ένιωσε όταν ακούμπησε στον ώμο του. Δεν την άκουσε όταν του ψιθύρισε στο αυτί. Σιγά –σιγά αποκοιμήθηκε. Η νεράιδα πέταξε πίσω στο τζάκι. Δεν ξαναφάνηκε ποτέ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: