Διακοπές!

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Πωλούνται ... ληγμένα: Καμπάνια για ανάκληση της απόφασης


Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από τα ληγμένα τρόφιμα

Την αντίθεσή του στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σε σχέση με τη διάθεση προϊόντων με περασμένη χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
«Εκτιμούμε ότι μια τέτοια ρύθμιση παραβλέπει τους βασικούς κανόνες υγιεινής, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του οικονομικά βεβαρημένου καταναλωτή, προς όφελος των υπεραγορών τροφίμων και των βιομηχανιών. Σε μια εποχή που παρατηρούνται ανατιμήσεις έως και 40% στις τιμές των ίδιων προϊόντων που πωλούνται σε άλλες χώρες τις ευρωζώνης, η πολιτική ηγεσία θα έπρεπε να βρει άλλους τρόπους καταπολέμησης του φαινομένου μη διστάζοντας να συγκρουσθεί με τους μεγάλους της αγοράς» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. [Ε.Π., Κέρδος]

Από σήμερα το "Ημερολόγιο ενός πατέρα" αναλαμβάνει πρωτοβουλία κατά της απόφασης για την πώληση ληγμένων τροφίμων από τα σουπερμάρκετ. Θα αναδημοσιεύω όλες τις ανακοινώσεις -καταγγελίες που πέφτουν στην αντίληψη μου. Καλώ όλους τους μπλογκερ και όσους δραστηριοπούνται στο διαδίκτυο να κάνουμε μια μεγάλη καμπάνια για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: