Διακοπές!

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Το τελευταίο τραγούδι του Έλβις στο Χαλάνδρι





Η ταινία του Βασίλη Ραΐση "Το τελευταίο τραγούδι του Έλβις" (πρώτο βραβείο της επιτροπής «Ψηφιακός Αλέξανδρος» και Βραβείο Κοινού στο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης -τμήμα digitalwave), θα παρουσιαστεί στο Χαλάνδρι την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 7.30 στο Χώρο Διαλόγου Αβέρωφ 7Α.

Η ταινία που γυρίστηκε από το καλοκαίρι του 2008 ως το καλοκαίρι του 2009, με μηδενικό μπάτζετ, ερασιτέχνες ηθοποιούς και με την εθελοντική προσφορά τεχνικών, ήταν από την αρχή σχεδιασμένο να διανέμεται ελεύθερα στο διαδίκτυο.
Η προβολή στο Χαλάνδρι θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη και άλλων συντελεστών της ταινίας. Πέρα από το ίδιο το έργο που σύμφωνα με την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης  ξεχώρισε «για την γοητευτική και αβίαστη διήγηση, την υιοθέτηση στοιχείων αυτοσχεδιασμού αλλά και ντοκιμαντερίστικης παρατήρησης, και τη σύνθεση μιας φρέσκιας και ειλικρινούς προσέγγισης στο είδος της ρομαντικής κωμωδίας», έχει ενδιαφέρον η συζήτηση που θα αγγίξει και θέματα για την καλλιτεχνική δημιουργία σε μια δύσκολη εποχή….


Υπόθεση: H ζωή και οι συνήθειες του Μάρκου αλλάζουν όταν σε μια καφετέρια βρίσκει μια πτυχιακή εργασία με τίτλο ''H μελαγχολία στη ροκ σκηνή''. Στη συνέχεια αναζητεί τον συγγραφέα της συγκεκριμένης εργασίας και έτσι γνωρίζει την ''εκκεντρική'' Ηλέκτρα. Η γνωριμία τους θα πυροδοτήσει την έναρξη μιας ιδιαίτερης ερωτικής σχέσης και συνύπαρξης δύο εντελώς διαφορετικών κόσμων...



Διάρκεια:100 λεπτά
Σκηνοθεσία:[Φωτογραφία] Βασίλης Ραΐσης
Σενάριο:[Φωτογραφία] Βασίλης Ραΐσης
Φωτογραφία:[Φωτογραφία] Βασίλης Ραΐσης
Μοντάζ:[Φωτογραφία] Θάνος Αγγέλης
Βοηθός σκηνοθέτη:[Φωτογραφία] Θάνος Αγγέλης
Σκηνογραφία:Όλια Χαραλαμποπούλου
Αφροδίτη Βλαχοπούλου
Λώρα Μαργέτη
Ιωάννα Αξαρλή
Παραγωγή:Βασίλης Ραΐσης
Read more at http://90lepta.com/m1131.html#4M4Pl1KeEwDicIoS.99

Δεν υπάρχουν σχόλια: