Διακοπές!

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μαν-Ελλάδα


Στη Μανωλάδα απλώς υλοποιούν το πρόγραμμα Τζήμερου:

"...Ιδιαίτερα σκληρές θέσεις υιοθετεί απέναντι στους μετανάστες ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά. Μιλώντας μεταξύ άλλων στο BHMA 99,5, το πρωί της Τετάρτης, ο Θάνος Τζήμερος εκφράζει μεταξύ άλλων την άποψη ότι «κάθε μετανάστης που εργάζεται παίρνει μια θέση από τους Έλληνες».

Ο Θάνος Τζήμερος υποστήριξε επιπλέον ότι οι μετανάστες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως φθηνά εργατικά χέρια σε επιχειρήσεις που πρέπει να ανταγωνιστούν αντίστοιχες στη Βουλγαρία, όπου το μισθολογικό κόστος είναι πολύ χαμηλό.


Σημείωσε δε, ότι η διαβίωση για τους μετανάστες στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε όταν τηλεφωνούν στα χωριά τους να μην λένε ότι η ζωή στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερη από ό,τι στις πατρίδες τους. Υπογράμμισε ότι με αυτόν το τρόπο θα αποτρέπονται άλλοι μετανάστες από το να σκέφτονται την Ελλάδας ως πιθανό προορισμό...."

Οπότε οι Φραουλιέρηδες της Μανωλάδας θέλησαν να κάνουν τη ζωή λίγο χειρότερη από το Μπαγκλαντές... 

Ευτυχώς υπάρχουν άξιοι δημοσιογράφοι που δεν ακολουθούν την πεπατημένη και ανησυχούν για σοβαρά θέματα κι όχι για λίγα σκάγια που προφανώς έπεσαν καταλάθος πάνω σε εργάτες που περνούσαν τυχάια εκείνη την ώρα...

Το κόσμημα της ελληνικής δημοσιογραφίας, ο περίφημος Άρης Πορτοσάλτε, τα είπε έξω από τα δόντια στο χθεσινό δελτίο του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ. «Η φράουλα είναι ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν, λίγο το ξεπλένουμε και το τρώμε κατευθείαν. Αυτό το ευαίσθητο προϊόν το πιάνουν με το χέρι τους… με συγχωρείτε αλλά αν είναι, έτσι να το κόψουμε αυτό το φρούτο. Αν ένας άνθρωπος κάνει την ανάγκη του στην ύπαιθρο [σημείωση δική μας: προφανώς εννοεί στο ύπαιθρο, στο χωράφι] και ζει σ’ αυτό το πράγμα… τι ηπατίτ… τι αρρώστιες σέρνονται. Αυτοί οι άνθρωποι εξετάζονται; Έχουν κάποιο ιστορικό; Πιάνουν ένα ευαίσθητο προϊόν με το χέρι τους, από τις εφτά το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι… πώς, δεν καταλαβαίνω… πρέπει να πλένουν τα χέρια τους. Να ‘χουν κανά σαπούνι…»

Φαντάζομαι πως δεν περιμένετε να σχολιάσω...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: