Διακοπές!

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Σάββατο 1 Ιουνίου στο Ηράκλειο: Μέρα γεμάτη παραμύθια και εκπλήξεις!


Στις 11 το πρωί, μαζί με τις περίφημες και δραστήριες μαμάδες της Κρήτης τις Cretamums, θα συναντηθούμε στο πάρκο στο Κομμένο Μπεντένι  -στον Ευκάλυπτο (στα τραπέζια του πικ νικ) για να φτιάξουμε, να παίξουμε και να ζωγραφίσουμε παραμύθια με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας.
Θα παρουσιαστεί –για πρώτη φορά- το ανέκδοτο παραμύθι «Τζέι ο Πορτοκαλάδας»: Ένας νέος σούπερ- ήρωας που έρχεται να σαρώσει τα Νηπιαγωγεία!
Μαζί με τα παιδιά θα κάνουμε ό,τι αλλαγή κριθεί αναγκαία για να γίνει το παραμύθι πιο συναρπαστικό

Η είσοδος είναι ελεύθερη για παιδιά κάθε ηλικίας. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας χαρτιά και μπογιές για να ζωγραφίσουμε
(και κανένα μεζεδάκι –αν πεινάσουμε/ τα παραμύθια ανοίγουν την όρεξη!)
Μετά από ένα διαλειμματάκι το μεσημέρι, στις 5 το απόγευμα θα βρεθούμε στο Κέντρο Ξένων Γλωσσσών «Μαρία Μαρκάκη» (Λεωφόρος Κνωσσού 49)
Θέμα μας «Το παραμύθι στη ζωή του παιδιού», και μια μεγάλη έκπληξη περιμένει όσους έρθουν:
Παρουσιάζουμε για πρώτη φορά σε …παγκόσμια αποκλειστικότητα την ελληνική μετάφραση του χαμένου παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Το παραμύθι –που θα κυκλοφορήσει δωρεάν από την Ανοικτή Βιβλιοθήκη www.openbook.gr   με επιμέλεια του Γιάννη Φαρσάρη και ζωγραφιές της Στεφανίας Βελδεμίρη- θα παρουσιάσουν οι δυο μεταφραστές του Χριστίνα Μαρκουλάκη και Κώστας Στοφόρος.
Το πρόγραμμα:
5.00 -6.00: Παρουσιάσεις μαθητών Α και Β Junior. Συζήτηση με τον Κώστα Στοφόρο για την αξία του παραμυθιού
6.00- 7.00: Παρουσιάσεις μαθητών Α και Β Class. Παρουσίαση του παραμυθιού “Food for thought” της Αγγελικής Χρηστάκη. Συζήτηση με τη συγγραφέα και τον Κώστα Στοφόρο για το πώς μια ιστορία μπορεί να στείλει το σωστό μήνυμα
7.00 -8.30: Παρουσιάσεις μαθητών C, D, E, B2, ECPE Class.
Παρουσίαση του ανέκδοτου παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Δεν υπάρχουν σχόλια: