Διακοπές!

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Οι γοργόνες έρχονται τον Αύγουστο στο Πόρτο Ράφτη!

Οι γοργόνες από παιδί με μάγευαν. Δεν ξέρω αν ήταν η λυπητερή ιστορία του Άντερσεν (που ο Ντίσνει μετέτρεψε σε γλυκερό παραμύθι) ή κάποια άλλα παραμύθια, τώρα ξεχασμένα...
Κάπου στη μνήμη μου υπάρχει και η γκροτέσκα ιστορία που αφηγήθηκε ένας ναυτικός και εντυπώθηκε στο παιδικό μου μυαλό....

Σε ένα ταξίδι στις θάλασσες του Νότου έπιασαν λεει μαι γοργόνα και την κρατούσαν σε μια δεξαμενή. Το καραβί όμως χάλασε μεσοπέλαγα... Έμειναν μέρες στο ίδιο σημείο. Οι τροφές σώθηκαν. Στο τέλος, λέει, έφαγαν τη γοργόνα. Είχα φρικιάσει με την ιστορία που ο ναυτικός ορκιζόταν πως είναι αληθινή...
Προτιμώ να έχω αλλιώς τις γοργόνες μέσα μου.

Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, εμείς, εκεί στην ακορθαλασσιά θα τις ζωντανέψουμε με τη φαντα΄σια μας. Αντιγράφω από την Παραμυθοκουζίνα:

 Το Σάββατο 31 Αυγούστου, στις 7.30 το βράδυ σας περιμένουμε στο -γνωστό πια- στέκι: τα σκαλάκια της όδου Αμυγδαλιάς στο Πανόραμα (Πόρτο Ράφτη -περιοχή Αυλάκι) για μια βραδιά με ... γοργόνες!

Έτσι, μετά την πρώτη βραδιά παραμυθιού επιστρέφουμε στον τόπο του... εγκλήματος με αφορμή τη κυκλοφορία του παραμυθιού της Στεφανίας Βελδεμίρη "Το αγόρι, το κορίτσι και μια τόση δα μικρούλα πραγματικότητα" που κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο από τις εκδόσεις Σαΐτα.





Θα πούμε ιστορίες με γοργόνες, θα ζωγραφίσουμε και θα φτιάξουμε και θα παίξουμε ιστορίες με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας.


Μαζί μας θα είναι και η δημιουργός του παραμυθιού (και συν-δημιουργός της Μαγικής Τράπουλας) Στεφανία Βελδεμίρη

Εσε΄ςι θα φέρετε μόνο χαρτιά, μολύβια, μαγιό και ...φαντασία. Δεν έχουμε αντίρρηση να μας ετοιμάσετε και κανένα τραγουδάκι!
Περιμένουμε και τους φίλους μουσικούς από το Πόρτο Ράφτη και το μαρκόπουλο να μας βοηθήσουν να "ντύσουμε" μουσικά τη βραδιά.
Η είσοδος είναι -όπως πάντα- ελεύθερη...

Μεζέδες, αναψυκτικά και ποτά (για τους μεγάλους) είναι ευπρόσδεκτα για τη συνέχεια της βραδιάς!

Επικοινωνία- πληροφορίες στο stoforos@yahoo.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: