Διακοπές!

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Παραμύθι: Πηγή γνώσης

 
 
Ο Δήμος Καβάλας και οι Εκδόσεις Σαΐτα σας προσκαλούν σ’ ένα διήμερο φιλαναγνωσίας, ανάπτυξης της φαντασίας και καλλιέργειας της δημιουργικότητας με αφορμή το «παραμύθι» στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, από τις 18:00 έως τις 20:00, γονείς, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί συμμετέχοντας στη συζήτηση με θέμα «Ένα απόγευμα χωρίς τηλεόραση: πώς να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα;», γνωρίζουν, μεταξύ άλλων, τρόπους δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών μέσα από τα βιβλία των Εκδόσεων Σαΐτα, πρακτικές συμβουλές για το πώς θα ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά γύρω από την ανάγνωση και ανακαλύπτουν τη «Μαγική Τράπουλα» των παραμυθιών.
Την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 έως τη 13:00, μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου γνωρίζουν άγνωστες πτυχές της τοπικής ιστορίας και φτιάχνουν τα δικά τους παραμύθια για την Καβάλα, ένα για κάθε εποχή του χρόνου.

Εισηγητές και εμψυχωτές των δράσεων είναι οι:
- Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, Σύμβουλος Αντιπεριφερειάρχη
- Κώστας Στοφόρος, Συγγραφέας-Δημοσιογράφος, Δημιουργός της «Παραμυθοκουζίνας»
- Στεφανία Βελδεμίρη, Ζωγράφος-Συντηρήτρια, Δημιουργός της «Παραμυθοκουζίνας»
- Ηρακλής Λαμπαδαρίου, Φιλόλογος-Δημιουργός Εκδόσεων Σαΐτα
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
* * *
Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013, 18:00-20:00
Μια συνάντηση, αφορμή για συζήτηση με θέμα: «Ένα απόγευμα χωρίς τηλεόραση: πώς να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα;»
Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς. Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν και μαθητές στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες με τη μαγική τράπουλα.
Ιδέες δημιουργικής απασχόλησης μέσα από τα βιβλία της Σαΐτας, Ηρακλής Λαμπαδαρίου
Το παιδί και το βιβλίο (πρακτικές ιδέες για να κάνουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν το βιβλίο και το διάβασμα), Κώστας Στοφόρος
Φτιάχνοντας τις δικές μας ιστορίες με τη Μαγική Τράπουλα (παρουσίαση της Μαγικής Τράπουλας και του τρόπου με τον οποίο βοηθά να γίνουν τα παιδιά πιο δημιουργικά και να αναπτύξουν τη φαντασία τους), Στεφανία Βελδεμίρη
Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013, 11:00-13:00
Καβάλα: Τα παραμύθια των τεσσάρων εποχών
Από τις εκδόσεις Σαΐτα, κυκλοφορούν τέσσερα χρωματιστά παραμύθια ένα για κάθε εποχή:
Κόκκινο για την Άνοιξη
Κίτρινο για το Καλοκαίρι
Πορτοκαλί για το Φθινόπωρο
Λευκό για το Χειμώνα

Με αφορμή αυτά τα παραμύθια και με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας των παραμυθιών, με έμπνευση από την ιστορία της Καβάλας δημιουργούμε μαζί με τα παιδιά τέσσερα παραμύθια που διαδραματίζονται στις τέσσερις εποχές του χρόνου στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: